ALLEGRO

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod tmx643 8. 9. 2023 20:50

Do mailu i v profilu je vidět. Poslal jsem ti SZ.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod yndezit 9. 9. 2023 08:59

Trochu problém je, že appka je jen pro Android 8 a vyšší.
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 9. 9. 2023 09:40

Tak aktualizuj, i kvůli bezpečnosti. Android 7 má v ČR dle Statcounteru asi 1.79% Androidů.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hyper9 9. 9. 2023 11:12

U někoho to znamená vyměnit celý telefon.
Ale zase je fajn, že celkem slušný Android se dneska dá pořídit už za pár korun.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod tmx643 12. 9. 2023 16:35

Tak doplním zkušenosti z dalších 3 objednávek...

První po dvou dnech stornována, že došlo k chybě. Produkt nadále v nabídce. V čem měli problém proto nechápu. Kupon na 250 Kč se vrátil, ale o jednu dopravu zdarma jsem přišel.
Druhá ok, objednáno ve čtvrtek večer, přišla v pondělí. Bylo to z mallu. To byla jediná bezvadná objednávka z celkem 6.
Třetí měla dorazit včera, tak dnes došla omluva, že to nemají a storno...

Takže 1 objednávka z 6 proběhla tak, jak to funguje na běžných českých eshopech. Tomu říkám úspěšný vstup na trh. :mrgreen:
Problém je, že to nejsou nějaké problémy nového eshopu, ten produkt prostě nefunguje sám o sobě. Ať už jde o samostatné zásilky od každého prodejce se samostatným poštovným, dlouhé doby doručení, bordel ve skladových údajích, vysoké ceny, které bez těch kupónů nemají smysl...

Tímto stylem to na Black friday zkolabuje, na Vánoce už ani nebudou předstírat, že zvládají doručovat, takže po novém roce můžou zavřít krám...
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Vasek06 12. 9. 2023 17:53

Za mě cca 6 objednávek, vše ok.
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Andrew_007 12. 9. 2023 18:40

Objednával jsem zatím 5x (protože jsem měl 5x dopravu zdarma)

2x prodejce CZC, cena o něco málo nižší než přímo v e-shopu, 1x využit slevový kupón, 2x doprava zdarma (czc již účtuje poplatek i za doručení na prodejnu), doručení do Alza/WEDO boxu, bez problémů

1x prodejce MALL, cena stejná jako na e-shopu, využil jsem slevový kupón + doprava zdarma, doručení do Alza/WEDO boxu (večer objednáno, následující den dopoledne již k vyzvednutí), bez problémů

2x (různý) prodejce z PL, zboží v ČR dražší nebo nesehnatelné, 2x využit slevový kupón + doprava zdarma, 1x doručení na adresu, 1x doručení do Z-BOXu, prodejce vždy zaslal fakturu a číslo zásilky, bez problémů

Za mě spokojenost. Pravděpodobně se předplatím Allegro SMART na rok.
"Žádný učený z nebe nespadl"
Andrew_007
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 12. 9. 2023 19:43

Taky jsem uskutečnil 5 objednávek s využitím slevových kuponů a dopravou zdarma (2x český dodavatel, 3x polský dodavatel). Objednávky byly provedeny během posledních 14 dnů a všechny byly dodány rychle a naprosto bez problémů.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod tmx643 14. 9. 2023 08:08

To je nářez. Už to přestalo být vtipný, už to není ani směšný... Další 2 objednávky udělané a jedna z nich zase zrušená prodejcem. Zcela beztrestně. Takže z 5 doručení zdarma byly 3 a Allegro se tváří, že je neumí vrátit, přestože v těch 2 případech k žádnému doručení vůbec nedošlo.
Vrcholem toho jejich bordelu je, že v recenzi nákupu nesmíte napsat slovo kvůli, prý "nepoužívejte slovo vul"...

Fakt vám závidím, že vám ty věci posílají...
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod zivan 14. 9. 2023 08:25

Podle me je spousta veci nedotazenych a to nejen u Allegra, ale i u ceskych eshopu. Kdyz se podivas na predchozi stranku, tak ja mel vadny chladic, fakturu od CZC (uplne stejnou, jako kdybych to koupil pres web CZC) a na pobocce odmitli reklamaci vubec prijmout, ze to maji u veci koupenych pres Allegro zakazane.

Zbytek mi taky dosel OK, ale je fakt, ze jsem zbytek objednaval od Mallu a snazil jsem se objednat spotrebni veci, ktere by nemuseli potrebovat reklamaci.
Naposledy upravil zivan dne 14. 9. 2023 08:28, celkově upraveno 1
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod d1vine 14. 9. 2023 08:26

Přes 2 účty jsem postupně udělal 10 objednávek (5x + 5x při využití akce Allegro Smart zdarma) a vše bez problémů dorazilo. Snad všechny byly od polských obchodníků. Také uvažuji o předplatném.
d1vine
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 14. 9. 2023 08:44

tmx643 píše:To je nářez. Už to přestalo být vtipný, už to není ani směšný... Další 2 objednávky udělané a jedna z nich zase zrušená prodejcem. Zcela beztrestně. Takže z 5 doručení zdarma byly 3 a Allegro se tváří, že je neumí vrátit, přestože v těch 2 případech k žádnému doručení vůbec nedošlo.
Vrcholem toho jejich bordelu je, že v recenzi nákupu nesmíte napsat slovo kvůli, prý "nepoužívejte slovo vul"...

Fakt vám závidím, že vám ty věci posílají...

Jaký druh zboží jsi objednával? Měl jsi ty zrušené objednávky už i zaplacené?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod tmx643 14. 9. 2023 10:19

No jasně, zaplatil jsem.
Všechny 3 zrušené byla drogerie, jedno bylo od Mallu, 2 zrušené přímo polský Unilever. Přitom ten Unilever tu nabídku stále má aktivní.
Problém je, že Allegro nezná nic jako objednávka zrušená prodejcem, to mi prozradil člověk z podpory Mallu. Prodejce objednávku nemůže zrušit, to nejde. Takže on vrátí peníze (a kupon) a objednávka v hlavním přehledu svítí jako zaplacená a zboží neodesláno. A zjevně proto se nevrací doručení zdarma, protože objednávka zrušená není, to nejde. A pak vám pipka z podpory Allegra na férovku tvrdí, že objednávka zrušená není, že prodávající prohlásil, že bude odeslaná nejpozději zítra... Že mi napsal, že jí ruší a že je tam evidované probíhající vrácení peněz, to ona nevidí nebo nechce vidět...
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod zivan 14. 9. 2023 12:25

Tobe ten kupon vratil Mall? A byl to kupon Allegra? Me podpora Allegra tvrdila, ze kupon dostanu zpet jen pri zruseni objednavky prodejcem.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka