ALLEGRO

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod hyper9 24. 6. 2024 16:29

Na tržišti (= opak e-shopu) se takovéto případy budou stávat velmi často, ale toto je pikantní právě proto, že jde nabídku od "czc-cz" prodejce.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod tmx643 24. 6. 2024 16:43

Jj, to je přesně ono. V parametrech je ale GA01919, což je 4K verze. Takže to bylo název a parametry jednoho versus popis druhého.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod retron 25. 6. 2024 09:14

mě se překvapivě osvědčilo hledání přes Heureku, allegro to najde a obvykle nejlevnější
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod zivan 25. 6. 2024 10:30

Jo, takhle jsem přes Heureku našel za pěknou cenu 27" monitor na Allegru a po rozkliknutí se z toho vyklubala rychlovarná konvice:-)
A na takových věcí jsem narazil vícekrát.
zivan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 123123123 25. 6. 2024 16:09

Ony budou problem i reklamace s touto firmou, budou muset dost snizovat naklady, jestli chteji obstat v konkurenci, protoze cenove to neni nic moc a zachranuji to slevovymi kupony s platnosti par dnu, aby donutili zakazniky kupovat hned, nez kupon propadne.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod hyper9 25. 6. 2024 17:18

Všechny zdroje ukazují na to, že CZC.cz mělo jako samostatný e-shop zaniknout během letních prázdnin. Až negativní publicita dala vzniknout poslední tiskové zprávě. Můžeme poděkovat bojovníkům typu GeekBoy, Novinky.cz, kteří toto téma opakovaně otevírají.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 4. 7. 2024 09:29

Na Allegro se asi zbláznili. Přišel mi e-mail s prosbou o hodnocení obchodu a zakoupeného zboží s tímto textem: "děkujeme za váš nákup v obchodě Allegro.cz před 6 dny. Ohodnoťte, prosím, obchod a zakoupené produkty: GEKO G01210 Nástavce na přímou brusku, sada 100ks.". Na Allegro.cz jsem sice provedl nákup, ale koupil jsem úplně něco jiného než o co mne žádají abych ohodnotil. Máte někdo s něčím takovým podobnou zkušenost?
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod hyper9 4. 7. 2024 09:44

Na orientálním tržišti (což je přesný opak seriózního eshopu) se může stát cokoliv.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 4. 7. 2024 10:43

"Na orientálním tržišti" co to je? Stát se může cokoliv, ale u solídní firmy která má vše dobře nastavené by se to co popisuji výše asi stávat nemělo. Mne je to fuk, ale ukazuje to na to, že na Allegro asi nemají vše v pořádku.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod hyper9 4. 7. 2024 10:59

Například ve videích od GeekBoye, která zde byla odkazována, je jednoznačně zdokumentováno, že na Allegru se prodávají padělky, a Allegro s tím dlouhodobě nic nedělá ani po upozornění. Tohle sítem solidnosti nemůže projít ani náhodou.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rop 4. 7. 2024 11:31

Tak jsem to zkusil. Koupil jsem si na Allegru z Apteka and Warta Spektrum Jakubski i Kosmide Sp. j., Os. Piastowskie 22. Poznaň 3x Sterimar Spray 100 ml za cenu 176 Kč - v ČR nejnižší cena 200 Kč.
Apateka mi vystavila fakturu s 8 % polské DPH, ani na ní nevyčíslili zálohu ... tak snad mají prodeje do EU pořád po limit pro OSS.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod vlazy 4. 7. 2024 13:44

hyper9 píše:na Allegru se prodávají padělky, a Allegro s tím dlouhodobě nic nedělá ani po upozornění. Tohle sítem solidnosti nemůže projít ani náhodou.
To ale asi záměrně s tím nic nedělají, protže by asi museli těm prodejcům zrušit registraci a vyřadit je tak z Allegra a nebo jim alespoň vyřadit ty padělky z prodeje. Tím by ale přicházeli o peníze které z prodeje každého zboží (i padělaného) asi mají a to se jim nechce. Tam by možná pomohlo jich nabonzovat na nějaký polský kontrolní úřad.

Rop píše:Apateka mi vystavila fakturu s 8 % polské DPH, ani na ní nevyčíslili zálohu ... tak snad mají prodeje do EU pořád po limit pro OSS.
To mne na ten můj poslední nákup vystavili docela solídní a přehlednou fakturu v polštině s DPH (VAT) 21% a cenou v CZK s uvedením i ceny v PLN včetně kurzu 1 CZK = 0.1731 PLN. Pouze tam chybí podpis osoby určené pro vystavení faktury. Ono ty faktury vystavují polští prodejci asi každý trochu jinak.
Ty jsi u toho nákupu platil nějakou zálohu a proč?
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Rop 4. 7. 2024 14:11

vlazy: platil jsem předem při objednání. To je záloha.
Proboha, proč podpis? :lol:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod vlazy 4. 7. 2024 23:17

Rop:
Já také všude na internetu (nejen na Allegro.cz) platím předem celou cenu nákupu a nesetkal jsem se s tím, že by mi to někde uváděli na faktuže jako zálohu.
Podpis proto, že na te faktuže je místo pro "Podpis osoby upoważnionej do wystawienia faktury VAT". Nepovažuji to za něco důležitého, ale když už tam na to místo vyhrazené je tak mohlo být vyplněné. Obvykle na fakturach v PDF od jiných českých ptrodejců většinou podpis je i s razítkem.
vlazy
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka