Mall třeba posílá Daňový doklad k přijaté platbě.
"Zasíláme daňový doklad ke dni přijetí platby před uskutečněním plnění"
Fakturu až po vyzvednutí objednávky.
Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
Milos píše:Když znáš dobře občanský zákoník a svá práva v rámci reklamací, tak si můžou prodejci zkoušet vymýšlet cokoliv,
Co konkrétního si u tebe například prodejci vymýšleli, aby nemuseli tvoji reklamaci řešit nebo kvůli čemu ti reklamaci neuznali?
zivan píše:Jasne, zadas treba ten Chromecast a najde ti to "Přehrávač Chromecast s Google TV 4K bílý" za 1199Kc, 4k verze za paradni cenu, no nekup to
vlazy píše:Milos:
Občanský zákoník a svá práva jsou jedná věc, ale když prodejce tvrdí, že na reklamaci nemám právo nebo nárok a nějaký důvod si vždy vymyslí a trvá na tom tak nakonec nezbude nic jiného než to řešit soudně a do toho se asi ne každému chce jít na což prodejci zpoléhají.
Nemyslíš, že tou tvoji snahou mne přesvědčít, že všichni prodejci jsou solídní a reklamace se snaží řešit vždy ve prospěch reklamujícího tuto diskuzi zbytečně vedeš do OT?
ripper6 píše:Nemela byt provedena oprava, protoze jsem pozadaval vymenu dle zakoniku. Prodejce tim porusil zakonik a jak lze dohledat nepostupoval spravne.
Zbozi jsem neprvezal a obratil se na COI - lze tam podat i navrh na mimo soudni rizeni neco jako arbitr.
Zaslal jsem jeste obchodu dotaz, jestli na svem trva a drze prislo:
Žiaľ v tomto prípade nevzniká nárok na odstúpenie od kúpnej zmluvy, ani nárok na výmenu. Vyjadrenie autorizovaného strediska je pre nás smerodajné.
Pokiaľ s daným postupom naďalej nesúhlasíte, máte nárok zaslať výrobok na odborné posúdenie k znalcovi v odbore elektrotechnika.
Prípadne môžete požadovať zaslanie kontaktu cez Českú obchodnú inšpekciu.
Jak to je?![]()
Porucha do roka je automaticky chyba ve výrobě
Znevýhodnění spotřebitele je kompenzováno posílením jeho práv v prvním roce po zakoupení věci, kdy se má za to, že jakákoliv vada, která se na zboží objeví v prvním roce od zakoupení, vznikla už při výrobě.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekon ... vec-223634
2161 odst. 5.
(5) Projeví-li se vada v průběhu jednoho roku od převzetí, má se za to, že věc byla vadná již při převzetí, ledaže to povaha věci nebo vady vylučuje. Tato doba neběží po dobu, po kterou kupující nemůže věc užívat, v případě, že vadu vytkl oprávněně.“
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků