Smrskflace

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod mojmax 25. 9. 2024 07:59

DrumSession píše:Bohemia Chips s příchutí slanina 34 Kč/60g => 567 Kč/kg
Bohemia Vroubky s příchutí Pizza 25 Kč/55g => 455 Kč/kg
Suroviny jsou brambory 10-20 Kč/kg, slanina 100 Kč/kg + smažení a doprava...

Řeknu ti jedno malé tajemství, ta výsledná maloobchodní cena není jenom cena vstupů, smažení a doprava, ale také např.:
Pořízení výrobní linky, pronájem/zaplacení místa, kde se smaží, lidské zdroje (asi největší položka), energie, investice do dalšího rozvoje, marketing, logistika, administrativa a spousta dalšího.

Ve výsledku z těch 567 Kč, za který prodávají kg brambůrek, mají čistý zisk třeba pár korun.
mojmax
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 25. 9. 2024 11:34

A to si málokdo uvědomí, jaké jsou vstupy a jaký je čistý zisk.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ninaa 25. 9. 2024 12:28

Já si taky hlídám své vstupy a výstupy. A to nejen po finanční stránce, ale více po stránce "vím, co jím" - nepotřebujeme příliš mnoho soli, kdovíjakého rostlinného tuku, konzervantů je všude mrtě, tak kde to jde, tak se vyhnu.
Kdysi jsme si přivezli z Německa kontaktní gril. Nejvíc se využíval na přípravu topinek, chuťově lepší než z topinkovačů, na zapečení toustů a především na hranolky ze syrových na osminky pokrájených brambor. K tomu domácí tatarka a na hranolky, které chutnají "báječně bramborově jako opravdické brambory", mi vodil syn své kamarády ze školy, když byl malý. Po chipsech, které jsme také měli ve spíži, nikdo z nich nevzdechl. A časově to nestojí moc práce, pokaždé si udělat čerstvou várku. Je spoustu domácích pochutin, které dokáží nahradit ty kupované a chutnají víc a přitom příprava často stojí málo času a minimum zkušeností. A vím, co přesně jím.
Ninaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 25. 9. 2024 18:13

Tělo musí jít do rakve zhuntovaný. Proto jsem si dnes k obědu udělal stejk z krkovičky s nivou, k tomu přikusoval bílé pečivo a naředil si to 1:1 s tatarkou (kupovanou).
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod ripper6 3. 10. 2024 20:54

Rop: tohle se rika, ale bohuzel spis budes trpet nez jen ze se zhuntujes do rakve :D
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Rop 3. 10. 2024 23:48

Tak jinak - když je člověk sportovec, tak tu rakovinu slinivky břišní zbytečně dlouho prodlužuje. Já se svou rodinou anamézou nemusím spořit na důchod a rozhodně nic nechci prodlužovat :lol:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod aaaa 4. 10. 2024 07:22

Jsme meli minuly patek sluzebni poradu s grilovanim a me stejne nejvic chutnala ta zelenina pod masem. Asi chce me telo zit zdrave, abych si dlouho uzil vysluhy a duchodu?

Obrázek
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod DrumSession 18. 10. 2024 18:52

Další "obchodní" kejkle... kdo není příliš chytrý, tak musí platit.
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika ... a-40493676
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod PaulPaul 22. 10. 2024 09:49

mojmax píše:Ve výsledku z těch 567 Kč, za který prodávají kg brambůrek, mají čistý zisk třeba pár korun.

Jo, chudáci čipsový magnáti živořící o kondořích vejcích :-) Čistý zisk je hausnumero, jelikož firmy ví, jak danit co nejméně - https://www.prumyslovaautomatizace.com/ ... 0-procent/

Pokud investuješ do výrobních linek, víš, že se ti to v nějakém dohledném horizontu vrátí a pak už to jen vydělává. Pár kalkulací výrobků jsem viděl. I když linka nebyla automatizovaná, lidská práce, energie, stroje atd. byly ty nejnižší položky, nahoře byly materiály a komponenty.
PaulPaul
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DrumSession 7. 11. 2024 09:52

Bonboniéra za 630 Kč. Další JOKE !
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika ... i-40496252
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod špecifickýtrh 7. 11. 2024 11:46

Ti obchodníci se už fakt úplně po*rali. Máslo za 70, 10 vajec za 60, čokoládová kolekce, která vedle čokolády ani neležela, za 600. Doufám, že to lidi nebudou kupovat, ať si to pak všechno ty kujvy nenažraný narvou do špic. Fakt specifickej trh.
špecifickýtrh
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xls 7. 11. 2024 12:04

To chce klid! Kolekce budou jako pravidelně před Vánoci 23.-24.12. za čtvrtinu-třetinu, kdyby bez ní někdo nemohl být. Kvalitní čokoláda z nich většinou dávno zmizela, takže není ani o co stát. Čím víc zvednou vejce a máslo, o to míň to bude v akcích.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod špecifickýtrh 7. 11. 2024 12:24

Já to chápu, ale přeci jen bych se raději vrátil k modelu, kdy normální cena byla normální cena a akce znamenala skutečnou slevu. Tenhle model, kdy nastřelej ceny na úplnej nesmysl, aby to pak mohli dát s bombastickou slevou za normální cenu, je takový ošklivý a skoro bych řekl zlý, nepěkná věc. Já jsem své nákupní chování samozřejmě přizpůsobil, ale má nevraživost vůči obchodníkům značně stoupla.
špecifickýtrh
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mojmax 8. 11. 2024 09:21

Ale vždyť si za to můžeme sami, pořád jenom chceme co nejvyšší procentní slevu, tak se holt obchodníci přizpůsobili. Nikoho už nenadchne sleva 10-20 %, ale 50 % a výš, to už je jiná káva. Takže nám jako zákazníkům nezbývá než sledovat akce a kupovat vše v akcích.

špecifický trh: Zase bych to tak nepřeháněl, máslo v akci běžně za 50 Kč a vejce v akci kolem 40 Kč (10 ks). Kolekce snad teď nikdo nekupuje.
mojmax
Diskutér

Předchozí stránka