Nakupujete rádi v hypermarketech?

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vpe 5. 2. 2011 15:15

ono musím / nemusím sladit je jen o zvyku, člověk si zvykne na cokoliv :-) A je zdravější si zvykat na neslazené...

Překvapivě kritici piva s limonádou to nevyzkoušeli, jen se jim to ekluje :-) Mě to docela chutná, no nemám často doma oboje suroviny současně:-)

Jinak echt hnusné pivo je Ambrosia tuším také z Lidlu.
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod mikicz 5. 2. 2011 15:25

PatrikChrz: dej si pivo s fantou. v ČR se to snad prodávalo i jako hotový produkt v plechovce pod názvem Rádler.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 2. 2011 15:28

Já si nemůžu pomoct, ale pivo fakt nemůžu, ten "pivní ocas" mi prostě vadí :(

-- 5. 2. 2011 15:29 --

Jasně, zvyknout se dá na cokoliv, leckde jsou lidi vděčný i za čistou vodu. Ale proč si mám zvykat na něco, co mi nechutná?
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod vpe 5. 2. 2011 15:30

Na to je nějaká terapie, ne? :-D Protože je to zdraví prospěšné? Méně jedovaté než ty ostatní svinstva?
Dávej si čistou vodu s kávovou lžičkou kyseliny L-askorbové, místo cukru a dalších sr...

tip: http://www.sladkypolibek.com/sladkypoli ... partam.htm
tip2: Jupí sirupy "bez umělých sladidel" nejsou špatné. 1 flaška za 20 = 7L nápoje. jupiland.com
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 2. 2011 15:40

Však já nemusím mít sladké, jen nemám rád hořké.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod memorix 5. 2. 2011 15:47

Byl by to nadherny svet, kdyby vse bylo cernobile..
Problem je, ze kdyby se zcela vyradila umela sladidla (ktera jsou svou chemickou podstatou naprosto neskodna, pouze maji vysokou relativni sladivost), tak cela civilizace zajde na obezitu. Ten desetiprocentni roztok cukru, kterym cola je regulerne poskodi zdravi populace mnohem vice, nez jakekoliv umele sladidlo.

Ono vyhybat se umelym sladidlum a kupovat biobanany jeste neznamena zdravy zivotni styl. O eckach ani nemluvim. Kdyby se do horcice nedavala kyselina benzoova, tak ty plisne co tam pokvetou spolehlive zabiji za rok tolik lidi co ta benzoova za sto let.
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 5. 2. 2011 16:00

takže toto je podle memorixe nepravda?
http://www.sladkypolibek.com/sladkypoli ... partam.htm

A kdo taky tvrdi, ze mas vypit jednu az dve 2L koly za den? Kdyz nekdo vypije 100ml koly/den, tak mu to nic neudela.
Puvodne Cola byl sirup, ktery vymysslel nejaky doktor na leceni.
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 2. 2011 16:05

Ne na léčení, ale na povzbuzení. Taky obsahoval kokain :D
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod vpe 5. 2. 2011 16:10

Kokain asi není (sušená)koka, ale spíše produkt, co lze z koky nějak vyrobit, kdyžtak mě oprav :-)
V tradiční medicíně se koka používá například proti bolestem hlavy (potírání spánků rozdrcenými listy), na uklidnění žaludku (smíchaní s medem) či k léčbě cukrovky.
Kde lze(?) koupit semena koky, konopí?
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 2. 2011 16:17

Kokain je alkaloid, který je v koce obsažen (stejně jako kofein v kávě nebo čaji) a bude ve všech produktech z ní. Samozřejmě ne čistý, jako se dá vyrobit extrakcí v laboratoři.
Koka je legální snad jen v Bolívii http://aktualne.centrum.cz/zahranici/am ... ?id=688630
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod iggi 5. 2. 2011 16:50

mikicz píše:PatrikChrz: dej si pivo s fantou. v ČR se to snad prodávalo i jako hotový produkt v plechovce pod názvem Rádler.

nie s fantou ale sprite-om :)
inak Lidl je fajn, vela veci tam maju za vynikajuce ceny a hlavne kvalitne vyrobky...
Casto nakupujem v akciach (nabijacka na baterky, neopren, vysavac a ine...)
iggi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mikicz 5. 2. 2011 18:07

PatrikChrz: kodein vole, ne kokain...

-- 5. 2. 2011 18:08 --

iggi: já to znám s pomerančovou limonádou, tedy fanta a podobně.
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod OndrejNecas 5. 2. 2011 21:28

Jo, to s těmi dobrými cenami v Lidlu můžu potvrdit. Otec si tam teď koupil v akci nabíječku na auto a zatím si ji chválí. Záruka je 3 roky, tak se uvidí.
Byl jsem nikde, znám nic
OndrejNecas
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mikicz 5. 2. 2011 21:30

od pondělí to vypadá na zajímavé věci v rámci amerického týdne.
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 5. 2. 2011 22:04

OndrejNecas píše:Jo, to s těmi dobrými cenami v Lidlu můžu potvrdit. Otec si tam teď koupil v akci nabíječku na auto a zatím si ji chválí. Záruka je 3 roky, tak se uvidí.

Ta nabíječka s 3,5A je vhodná tak na dobíjení motorky či na udržování, ne na rychlé dobití :-) Když mám 85Ah baterii, tak jak dlouho ji budu dobíjet? Ale jinak je dobrá, malá, kolik je asi výrobní náklad, 60 Kč? Běžela na ni reklama v TV. Jednou měli hrotovou pájku za 75 Kč a Wattmetry jsou pověstné, onehdy měli snad i dobrou akuvrtačku.
vpe
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka