Nakupujete rádi v hypermarketech?

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Tomáš(smazano) 13. 5. 2005 13:02

Tesco bude provozovat nedaleko hranic s Rakouskem obchod velikosti Lidlu, první v ČR. Že by klasický diskont?
Do ČR se také chystá další tvrdá diskontní síť z Německa, v současnosti probíhá průzkum trhu a byly zveřejněny první inzeráty na budoucí pracovníky.
"Všechno má svůj smysl..."
Tomáš(smazano)
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tomáš(smazano) 9. 6. 2005 18:58

Nová akce Hypernovy - slevy 50% na (dle letáku) kvalitu: druhý den akce a část výrobků už není, po některých zbyl jel prázdý regál s obrovskou cedulí, u dalšího pro jistotu už zmizela i ta cedule. Ale akce má platit ještě skoro týden....
Ovšem u tohoto řetězce mě to vůbec nepřekvapuje. Spíš se divím, že tam někteří jezdí "ušetřit", když tam jsou ceny často i vyšší než v klasickém supermarketu..... :?
Tomáš(smazano)
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tomáš(smazano) 29. 6. 2005 18:44

Kam zmizely cenové tipy a přehledy na finexpertu? Mám se do nich zase pustit, když bude čas ? :twisted:
Tomáš(smazano)
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dalich 4. 7. 2005 19:06

Sledovanost i čtenost přehledů byla velmi nízká (byla-li vůbec), proto jsme od těchto přehledů upustili.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Tomáš(smazano) 4. 7. 2005 20:01

dalich píše:Sledovanost i čtenost přehledů byla velmi nízká (byla-li vůbec), proto jsme od těchto přehledů upustili.u/quote]

To jste mě moc nepotěšil :wink: No, zkusím vymyslet něco lepšího 8)
Tomáš(smazano)
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dana 31. 10. 2005 14:49

Nonstop doba je fajn pro toho, kdo bydlí v přiměřené vzdálenosti od hypermarketu. Jsem u Uh. Hradiště a Tesco budou otevírat 8.11.
Postavili nám ho uprostřed města, vpodstatě na sídlišti. My z okolí máme 25 metrů na parkoviště a 40 metrů ke vchodu hypu. A bůh dá, že město nebylo tak bezohledné, aby povolilo nonstop provoz.
Dana

Odeslat příspěvekod Návštěvník 9. 12. 2005 22:37

zkuste http://www.nejlevnejsizbozi.cz najdete tam prehled cen a srovnaní v jednotlivých hypermarketech
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aura 10. 12. 2005 10:18

nechápu lidi co nakupují v hypermarketech. Já bych si tam nikdy nic nekoupila - nemám chuť jíst něco kde se prohání myši. Když slyším hypermarket (speciálně hypernova, tesco, interspar....) tak se mi hned udělá špatně od žaludku fuj
aura

Odeslat příspěvekod Rop 10. 12. 2005 13:04

aura píše:nechápu lidi co nakupují v hypermarketech. Já bych si tam nikdy nic nekoupila - nemám chuť jíst něco kde se prohání myši. Když slyším hypermarket (speciálně hypernova, tesco, interspar....) tak se mi hned udělá špatně od žaludku fujt/quote]

Tak to koukám jíš jenom to co si sama vypěstuješ co? :lol: Viš kolik je v paštice myší? Viš kolik je myších výkalů v pečivu? Víš kolik je jedů v ovoci a zelenině? Kdybych si tohle všechno říkal tak už dávno pojdu hlady.
To já si radši dám maso (kuřecí, vepřové, kočku, psa - to je jedno jak se tomu říká) u číňana a nechám si na to nalejt kupu tatarky. A v hypermarketu .... a kde jinde kupovat kdyz se do krámu dostanu v osm večer .... v předražené večerce (kde mimochodem prodává zapáchající ukrajinec)? Neblázněte .... tolik odvahy zase nemám. :lol:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod Geox 10. 12. 2005 15:46

JSem zaměstanncem jednoho HM a musím říci že nelze házet všechny do jednoho pytle. U nás se s čerstvostí a hygienou vážně zabýváme a je zde snaha mít vše v pořádku. U masa nebyl nikdy nejmenší problém - problém je když si někteří blbci naberou maso z pultu a pak to nechaj válet někde v drogerii protože se "rozmysleli". Potom ať je to tam 5 minut nebo celý odpoledne už nám nezbývá nic jného než likvidace a odpis, protože nikdo neví na jak dlouho byl přerušen teplotní řetězec. To samé jogurty apod.. Řešíme to každý den. A co se týká myší tak výkaly v regálu známe jemom od naší konkurence. Pravidelně máme prohlídky od deratizérů a pokud už nám nějaké myši zaběhnou do skladu vždy je vše včas podchyceno takže jde vždy o sólové zřídkavé případy.
To už ale média nevidí, přece jenom myší hovna v regíle jsou supr senzace do TV novin. Denodení důkladná práce ne.
Geox

Odeslat příspěvekod duee 12. 12. 2005 08:52

V dobách, kdy byla v Brně jen Olympia s Hypernovou a ShoppingPark s Tescem, tak jsem měl rád Hypernovu (v Glóbusu jsem byl asi 3x, protože je pro mě moc daleko). Vlastně ani nevím proč, Tesco mi možná tenkrát přišlo drahé, už nevím.

Poslední dobou se mi ale Ahold tak zhnusil, že je mi z toho tak na zvracení tak že to musím napsat i sem. Už několikrát jsme tam koupili salám, který šel doma rovnou do koše, uzeniny jsou kořeněné sádlo s moukou. Ty výrobky Euroshopper bych už nekoupil ani praseti. Nemůžu se zbavit pocitu, že tam neprodávají nic jiného než sh**y, navíc za čím dál vyšší ceny. Albert, to je kapitola sama pro sebe, stejná kvalita jako v Hypernově, ale navíc je to asi nejdražší obchod co znám. A k tomu ten jejich skvělý slogan, že drží ceny při zemi!!!

Tak nějak jsem začal mít rád Tesco. Nevím co se tam změnilo, ale prostě mi přestalo vadit. Anebo prostě někde člověk nakupovat musí, a když zavrhne Ahold, tak co zbývá...

Mezitím postupně postavili 2 Carefoury a ty mám rád čímdál víc. V KrPoli je to prostě pohoda, protože chodí strašně málo lidí. Ve Futuru je jich sice lidí víc, ale pořád ještě daleko míň než v Olympii. Oba Carefoury mají sice podle mého názoru dost slabý sortiment pečiva, na druhou stranu se mi tam ale nikdy nestalo, že bych koupil něco co by se nedalo jíst (na rozdíl od Aholdu). Škoda že Carefour končí... Nedovedu si představit, že v Brně budou 4 Tesca (ale je to mnohem lepší než kdyby to koupil Ahold).

No pak je tady ještě Billa, té fandím. Hezké ceny, kvalitní zboží. Ten jejich Clever je (na rozdíl od EuroShopperu) značka, která se prostě dá kupovat a často mi příjde lepší než normální značky.

Interspar, proti tomu na Víděňské nic nemám, v těch ostatních si připadám jako sardinka. V Kauflandu v Brně jsem ještě nebyl.

Lidl, u toho mi chybí slova. Co se týká sortimentu, tak je to to samé jak Ahold - prostě to nejlevnější, co se dá vyrobit. Na kvalitu s**e pes, hlavně aby to mělo co nejnižší výrobní náklady, koho zajímá, že by se z toho i prase pobl**o. Však oni to ty ovce koupí...
duee
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tomáš(smazano) 13. 12. 2005 16:26

Musím s Tvým názorem souhlasit. Nejsem sice z Brna, ale poměrně často tam jezdím a na obchody mám podobný názor. Ještě bych doplnil, že Albert na Mendlově náměstí - hrůza.
U pečiva bych doporučil Interspar ve Vaňkovce, ale při posledních dvou návštěvách tam byly u pokladen fronty na 20 - 30 minut, hrůza. Jinak ale v pohodě, blízko centra a nádraží, slušné parkování. V centru prý je nová Delvita, ale ještě jsem tam nebyl, tak nevím jakou má úroveň.
U Aholdu (Hypernovy) bych přispěl s jednou katastrofální zkušeností (ne z Brna, ale z okresního města kde bydlím) - velice teď inzerují "Bereme kvalitu vážně" a že když najdete prošlé nebo nekvalitní zboží, jako poděkování obdržíte 50 Kč poukázku na nákup.
Jak vypadá poděkování v praxi?
Upozorníte informační přepážku, že mají mezi čerstvých ovocem nahnilé. A to prý kontrolují kvalitu každou hodinu - asi se jednalo o ultrarychlehnijící ovoce, protože za hodinu tohle neudělá, to vím :wink: Čekáte, že promtně zavolají příslušného pracovníka, ten řekne něco jako omluvu a předá příp. tu poukázku (mimochodem, co to je 50 Kč při tržbách hypermarketu...)
Dozvíte se, že se nic neděje a poukázku nedostanete, protože tato záruka se netýká ovoce - zeleniny. To se mi nezdálo, takže pokračování - slečna vás ignoruje, protože už to má vyřešené. Když chcete zavolat nadřízeného, který stejně nepřišel, a jistě bere kvalitu ještě vážněji, dozvíte se od ní ještě mj. že si nemáte prošlého zboží všímat, že oni vám ho nenutí kupovat. Takže na regálu být může, ale vy si máte vybrat to co je v pořádku a shnilé ať si hnije dál. A když se vám to nelíbí, nemusíte sem chodit. Hotovo vyřešeno. Tohle řekne člověk, který má být v tom obchodě tím nepovolanějším, tj. pracovnice informací. Nakonec dostává od nadřízené pokyn, že má poukázku vydat, nechají vás ovšem dalších deset minut čekat...
Ale v této prodejně je běžné, že jsou zde neustále fronty na pokladnu, na prodejní ploše chodíte mezi paletami, pokladní vám vleze do sáčku s pečive a začne holýma rukama ohmátávat a prohlížet pečivo, protože neví, co je to za druh (neomluví se a ještě se diví, když to pečivo nechci - prý nebalené pečivo nelze vrátit :shock: ), cenové rozdíly v neprospěch zákazníka se odbývají nebo ta samá slečna na informacích odmítne čtvt hodiny před zavírací dobou prodat cigarety s tím, že "ona už má zavřeno, běžte jinam"....
Těším se na nové TESCO, konečně dostane Ahold konkurenci (i když ta nová malá TESCA se moc s brněnským srovnávat nedají...) ale lepší než Ahold.
Tomáš(smazano)
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Michal P 19. 1. 2006 10:34

U nás v Kladně máme v okolí do max. 1km od bydliště Tesco, Kaufland, Lidl, Penny, Plus.
Chodim nejčastěji do Kauflandu - nízké ceny, čerstvé ovoce zelenina, maso uzeniny, potom do Tesca - podobně navíc menší fronty u pokladen, občas Lidl - specifický sortiment + akce.
Michal P
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MichaelJackie.S 15. 10. 2006 11:14

Michal P píše:U nás v Kladně máme v okolí do max. 1km od bydliště Tesco, Kaufland, Lidl, Penny, Plus.
Chodim nejčastěji do Kauflandu - nízké ceny, čerstvé ovoce zelenina, maso uzeniny, potom do Tesca - podobně navíc menší fronty u pokladen, občas Lidl - specifický sortiment + akce. /quote]

Tak to já jsem na tom docela podobně. Kousek od měho bydliště je v okruhu cca 200m Norma, Albert, Lidl, Delvita, dále cca 2 km Tesco, Billa, Plus atd. Nejraději nakupuju ale v Globusu: dobré ceny, vlastní dobrá pekárna + uzeniny. Jinak z obchodů typu Kaufland, Lidl nejraději Normu! To se nedá vůbec srovnat co nabízejí tam oproti již zmiňovanému Kauflandu a Lidlu. Mají tam jen kvalitní zboží
MichaelJackie.S
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aura5 15. 10. 2006 12:38

Rop píše:
aura píše:nechápu lidi co nakupují v hypermarketech. Já bych si tam nikdy nic nekoupila - nemám chuť jíst něco kde se prohání myši. Když slyším hypermarket (speciálně hypernova, tesco, interspar....) tak se mi hned udělá špatně od žaludku fujt/quote]
Tak to koukám jíš jenom to co si sama vypěstuješ co? :lol: Viš kolik je v paštice myší? Viš kolik je myších výkalů v pečivu? Víš kolik je jedů v ovoci a zelenině? Kdybych si tohle všechno říkal tak už dávno pojdu hlady.
To já si radši dám maso (kuřecí, vepřové, kočku, psa - to je jedno jak se tomu říká) u číňana a nechám si na to nalejt kupu tatarky. A v hypermarketu .... a kde jinde kupovat kdyz se do krámu dostanu v osm večer .... v předražené večerce (kde mimochodem prodává zapáchající ukrajinec)? Neblázněte .... tolik odvahy zase nemám. :lol:l/quote]

Je to úplně jednoduché - pečivo si peču sama (chleba, housky - celozrnné), ovoce, zeleninu se snažím kupovat převážně na bio farmách a co se týče masa tak pokud se to povede tak také na bio farmách případně v prodejnách kde mám jistotu co kupuju. A co se týče doby tak to si ten čas raději udělám než nakupovat a podporovat hypermarkety. A ostatní věci jako mouku .... ty si koupím ve zdravých výživách. Zdraví mám jenom jedno. Hlady netrpíme a v hypermarketech si koupím maximálně toaletní papír.
aura5
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka