Nakupujete rádi v hypermarketech?

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod gotesák 3. 5. 2009 21:11

Já myslím, že každý má svá kritéria, někdo to má blízko od baráku, někdo je spíš na kvalitu, jiný na kvantitu, atd. Podstatné je , že máme slušný výběr a za co nakupovat. Nás osobně s manželkou ta nakupovací mánie pustila před 3 roky. To jsme za den objeli 3-5 marketů a "vyzobávali" zajímavé akční zboží. Vyplatí se to, ale musí se dělat větší nákupy. My jsme tenkrát kupovali ve větším Sunary, plíny, vybavení bytu........(Taky mi příjde, že od té doby se to trochu změnilo, sjednotilo a nelze tolik ušetřit).
Dnes už to máme na háku a jedem radši do přírody.
Život je příliš krátký na to, aby člověk chodil do práce.
gotesák
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dvzd 4. 5. 2009 06:38

Já nakupuji v hypermarketech především kvůli tomu, že je tam možno platit platební kartou (krom Kauflandu).
dvzd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 4. 5. 2009 06:40

dvzd: no nedovedu si predstavit delat "tydeni nakup" nekde v kramku v byvale kocarkarne :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 4. 5. 2009 06:50

No, pokud kupuješ jen pivo a tatranky (zasvědcení vědí :D), tak klidně :D
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 4. 5. 2009 06:56

Hele, Patriku, já nevím! :-) O co jde s pivem a tatrankami? Na tom přeci nemůže přežít ani VŠ študák (i když to mnozí zkouší :-)).
Ruprecht001
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 4. 5. 2009 06:59

To je z jednoho sitcomu na Barrandově :D
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod mikicz 4. 5. 2009 08:09

dvzd píše:Já nakupuji v hypermarketech především kvůli tomu, že je tam možno platit platební kartou (krom Kauflandu).

no třeba Kaufland v polském těšíně cca 50m za hranicema karty bere.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod maijkel 29. 6. 2009 18:38

A nyní bere už i Kaufland v ČR platební karty :-)
maijkel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hansol58231 13. 2. 2010 10:41

Výhoda těhle hypermarketů je že spousta věcí je na jednom místě.

Ale poslední dobou neni mezi nima rozdíl ceny tak nějak stejný akorát se obchody jinak jmenujou a maj jiné barvy: Tesco - modrá,bílá,červená
Kaufland - červená
Lidl - žluto-modrá....atd
Hansol58231
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 2. 2010 10:46

Tak to mě přijde, že rozdíly mezi cenami jsou dost velké. Konkrétně u baráku mám Interspar a ten je teda o HODNĚ dražší než Kaufland, který mám dál.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 14. 2. 2010 10:49

PatrikChrz: Jenže nic není zadarmo. Kaufland je vyhlášený, že co do kvality tě "levných" produktů prodává doslova odpad a to především ve sféře "potraviny" :-(

Svého času byla DOST předražená Delvita. Dnes dám z velkých "značek" přednost nabídce Globusu, ale i tam se člověk musí hlídat, protože ne vše, co je "v akci", je v "cenové" akci, tj. cenově výhodné :-D Jenže to, aby člověk nosil v hlavě cenový přehled a nenechal se napálit :-/
Ruprecht001
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 14. 2. 2010 10:57

Já srovnávám identické výrobky, ne privátní značky, tam je mi jasné, že kvalita je jinde.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 14. 2. 2010 11:06

Ono na kazdy hypermarket ma neco levnejsiho, napriklad v Kauflandu jsou dobre konzervy (napriklad tunak, nebo ruzne jahody, mandarinky atd) a taky se da kolikrat koupit dobre Hermelin a testoviny (beru pouze vajecne, semolina mi nesmi pres prah), castokrat vyjde i akce na 100% dzusy, takze vzdycky beru 2-3 kartony. Jinak takovy Globus je zase super na maso, salamy a parky. Maji to pro ty celiatiky (bezlepkova dieta), coz normalnimu zakaznikovi dava najevo, ze tam opravdu neni mouka - tak jako jinde. Takze podle me si to chce vzdycky vybrat co, kde a jak a kdyz stejne clovek jede kolem autem, tak to proste nalozit.

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Jack111 14. 2. 2010 14:35

S474N píše:Takze podle me si to chce vzdycky vybrat co, kde a jak...

To část obyvatelstva často dělá, ale jiná část jim za to nadává...
Jack111
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 14. 2. 2010 14:42

Jack111: abych rekl pravdu, tak nerozumim. Jeste jsem se nesetkal s tim, ze by mi nekdo nadaval za to, ze nekde kupuji neco a jinde zase neco jineho.

S474N
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka