Nakupujete rádi v hypermarketech?

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 14. 2. 2010 18:12

Jack111 má na mysli nejspíš boje mezi Vietnamci a důchodci ve čtvrtek (dříve to bývalo v sobotu) v 7:00 rádo před otevřením v Kauflandu, kdy začíná nová akce. Jednou jsem na to zapomněl a šel jsem nakupovat v sobotu v 7:00 ráno, vypadalo to tam, jak kdyby se čekala 30 letá válka :-o
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Jack111 14. 2. 2010 19:11

Co, jak - vysvětlil Patrik.
Kde - Na internetu, ve školách, prostě mezi mladými, jsou často slyšet nářky na důchodce, kteří nenakupují vše v nejbližším obchodě ("zaclánějí v mhd, které mají zadarmo a ještě je chudáky vyhánějí z místa" :roll: ). Jistě na takové plodné debaty člověk někdy narazil.
Jack111
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 14. 2. 2010 19:19

to přesunutí akci ze soboty na čtvrtek byl od Kauflandu dobrý krok, v sobotu už tam není tak strašně narváno :)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod 5icz 23. 2. 2010 17:29

Docela mne zarazi to, jake predsudky maji lide proti Lidlu. Je sice pravda, ze v Lidlu maji nektere potravinarske vyrobky, ktere jsou dost osizene, ale kdyz to porovnam s Tescem nebo Kauflandem, tak mam pocit, ze ty nejlevnejsi vyrobky z Lidlu jsou luxus oproti tem nejlevnejsim z Kauflandu/Tesca. Mimo toho se v Lidlu prodavaji i normalni az luxusni potraviny, ktere jsou ale levnejsi nez v Kauflandu nebo Tescu. Pokud se porovnavaji nepotravinarske vyrobky tak Lidl je jednoznacne super kvalita (vetsinou nemecka) oproti cinskym smejdum z Tesca/Kauflandu. Nerozumim tem predsudkum proti Lidlu. Bud je u nas jiny Lidl nebo ti lide, co uprednostnuji Kauflandy a spol byli v Lidlu jen jednou.
5icz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jack111 24. 2. 2010 01:17

5icz: Ten hlavní problém nebo výhoda Lidlu je, že nemají žádný výběr. Prostě pět jogurtů malých značek, balení vod, jejichž název člověk nikdy předtím neviděl, ale coca-colu nemaj atd. Pokud to někomu nevadí, je to pro něj přímo ideální obchod.
Jack111
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 24. 2. 2010 01:28

5icz: docela zábava je, jak vymezuješ Lidl proti Kauflandu, když obě společnosti mají stejného vlastníka :) (skupina Schwarz)

Jinak v Lidlu jsem párkrát byl a týdenní nákup bych tam jednoduše neudělal. Jejich sortiment mě přijde takový - já nevím - zvláštní. Naproti tomu v Kauflandu je ten sortiment daleko normálnější - mají tam jak ty šunty, tak normální značky.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 24. 2. 2010 09:02

Jack111: nevim jestli coca-colu, ale kdyz jsem tam byl posledne, tak jsem kupoval nekolik kartonu dvoulitrovych Coca Cola po 19 Kc. Jinak souhlasim, ze je to kram vcelku onicem, nemaji tak siroky sortiment, spis tam clovek muze sem tam vychytat zajimavy veci (nabijeci akumulatory, ktere maji opravdu dobrou kapacitu - realnou, atd.).
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod mikicz 24. 2. 2010 09:38

Jack111: CocaColu samozřejmě mají, a dost často v akci. Nicméně je třeba koukat po složení výrobků a nekoupit to nejlevnější. V LIDLu mají například výborné vepřové párky s 95% masa. V Kauflandu jsem nenašel žádně s podílem přes 50%. Obecně tam mají více kvalitních věcí, než ve vedlejším TESCO, ale taky za vyšší cenu.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod xtonda 24. 2. 2010 13:35

Lidl je opravdu zvláštní, některé věci tam mají velice slušné, jako třeba několik druhů kvalitních šunek bez přidané vody, které ani v Tesco nemají, nebo mají za dvojnásobné ceny a u jiných věcí mají na výběr ze dvou produktů podřadné kvality, takže sem tam pro něco konkrétního zajdu, ale nakupovat jenom tam bych nemohl. V Tesco mají obrovský sortiment takže v podstatě skoro u čehokoliv se dá vybrat levný i kvalitní výrobek. Ovšem srovnávat paušálně s Tesco lze těžko, když Tesco provozuje jak prodejny Expres o rozloze 300 m2 tak hypermarkety o rozloze 12 000 m2, to Tesco co mám já na mysli je právě ten druhý případ.
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod Jack111 24. 2. 2010 16:06

S474N, mikicz: To se omlouvám. Dlouho jsem tam nebyl (kvůli vzdálenosti). Vím zcela jistě, že tam neměli mnohé známé značky, jenom pár polských (?) náhražek. Myslel jsem, že právě díky tomu mohou být levnější a tak jsem nepředpokládal, že se v tomto směru něco změnilo.
Jack111
Diskutér

Odeslat příspěvekod mikicz 24. 2. 2010 16:08

Jack111: tak až pojedeš kolem, tak tam mrkni. Mají tam běžné značky, pak některé celkem kvalitní německé výrobky (pozorně číst info na obalu) a pak polské blafy. Je třeba pořádně koukat na to, co píšou na obalu.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod 5icz 2. 3. 2010 11:57

PatrikChrz píše:5icz: docela zábava je, jak vymezuješ Lidl proti Kauflandu, když obě společnosti mají stejného vlastníka :) (skupina Schwarz)

Jinak v Lidlu jsem párkrát byl a týdenní nákup bych tam jednoduše neudělal. Jejich sortiment mě přijde takový - já nevím - zvláštní. Naproti tomu v Kauflandu je ten sortiment daleko normálnější - mají tam jak ty šunty, tak normální značky.

Jasne, ja taky nakupuju v Kauflandu vic nez v Lidlu (obe prodejny mam kousek od domova, tak proto je porovnavam), jen nerozumim tem spatnym predsudkum vuci Lidlu a naopak treba spotrebni veci z Lidlu (veci v "akci", drogerie,.. ) jsou podle mne nejvyhodnejsi koupe - kvalitni za nepredrazenou cenu.
5icz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 2. 3. 2010 13:08

5icz píše:naopak treba spotrebni veci z Lidlu (veci v "akci", drogerie,.. ) jsou podle mne nejvyhodnejsi koupe - kvalitni za nepredrazenou cenu.

Jj, mám z Lidlu kuchyňské rádio, PPL tuner, 60 pamětí, samo si vyhledá stanice a čas, minutka, a to za 399,- Kč. :-) . Ale zeleníně z Lidlu se obvykle zdaleka vyhýbám...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 26. 4. 2010 12:15

Ja mel radio z Tesca, cena 49 Kc. Citlivost tuneru byla OK ':-D

5icz píše:Jasne, ja taky nakupuju v Kauflandu vic nez v Lidlu (obe prodejny mam kousek od domova, tak proto je porovnavam), jen nerozumim tem spatnym predsudkum vuci Lidlu

wikipedia - citace: Charakteristické jsou nízkými cenami, nízkou kulturou (jednoduchostí) prodeje, nízkou kulturou pracovně-právních vztahů a bezohledností k životnímu prostředí.

mikicz píše:Jack111: CocaColu samozřejmě mají, a dost často v akci. Nicméně je třeba koukat po složení výrobků a nekoupit to nejlevnější. V LIDLu mají například výborné vepřové párky s 95% masa. V Kauflandu jsem nenašel žádně s podílem přes 50%. Obecně tam mají více kvalitních věcí, než ve vedlejším TESCO, ale taky za vyšší cenu.

Obrázek
V Kaufu maji zase dobry mrazeny hovezi Hamburger zn. Quisit, 4 kousky za 31 Kc:
http://www.ciao.de/Quisit_Hamburger__7780450
http://hunger.bluephod.net/wbb/index.ph ... stID=13813
pritom cely mrazeny cheesburger zase tam stoji vic jak u Mc (tam stoji 20 a tady dva mrazene asi neco pres 40 Kc). Inu, nejen podle ceny a kramu lze vybirat.

Co rikate na Coly bez cukru s aspartamem - http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=3510 - pijete to jeste nekdo? :-D
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod S474N 26. 4. 2010 14:14

Osobne nepiju nic s Aspartamem, je to zumpa a uz jenom ta "nasladla" chut ve me vyvolava davici efekt a div se z toho nepobleju. Kdyz Colu, tak klasickou :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka