Tipy na nákup elektroniky

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Spotřební elektroniku nejčastěji nakupuji
V internetových obchodech 10 %  58%  [ 10 ]
Ve značkových prodejnách 1 %  5%  [ 1 ]
U specializovaných prodejců 1 %  5%  [ 1 ]
V hypermarketech 3 %  17%  [ 3 ]
V zahraničí 2 %  11%  [ 2 ]
V bazaru nebo od známých 0 %  0%  [ 0 ]
Celkem hlasů : 17

Odeslat příspěvekod -mk 27. 4. 2005 16:35

Kde se vám nejvíc vyplatil nákup elektroniky do domácnosti? Na jakou značku nedáte "dopustit"?
-mk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 28. 4. 2005 06:33

Tohle jsou dvě otázky.
1. kde - tohle na Internetu je celkem problém. Nejvýhodnější je to v začínajících obchodech - silně konkurují ostatním cenou (protože to je to jediné čím můžou konkurovat). V momentě, kdy se dostanou do podvědomí a uhájí si určitou pozici, "zleniví" a přestanou být tolik výhodné. Např. já už jsem za asi 350000 Kč nakoupil na http://www.obchodni-dum.cz. Ale ten už dávno nepatří mezi nejvýhodnější, přestože už mám nárok na ceny kategorie "D". Nejvýhodnější je rozhodnout se pro konkrétní výrobek no a pak si trochu zagooglovat a najít aktuálně nejlepší obchod.
2. značky. Skoro to samé, i když tady se asi vyplatí trochu víc držet se osvědčených značek. Neznačkové výrobky mají zase výhodu v tom, že si příliš nelámou hlavu s takovými věcmi jako DRM, regiony u DVD, Macrovision (super na tohle je např. Nintaus) atd. Navíc morální životnost elektroniky je dneska tak krátká, že je úplně jedno jestli ten přístroj vydrží 10 let nebo třeba třicet.
3. dobré je taky prohlédnout si letáky hypermarketů (např. http://www.akcniceny.cz), protože pokud je něco v akci v letáku, je celkem nepravděpodobné, že by se to dalo sehnat na Internetu levněji.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Návštěvník 28. 4. 2005 11:18

Mám dobrou zkušenost nikoli s internetovým, ale kamenným obchodem. Cenám v MAG-shopech může konkurovat málokterý internetový obchod.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tomáš(smazano) 28. 4. 2005 18:13

Anonymous píše:Mám dobrou zkušenost nikoli s internetovým, ale kamenným obchodem. Cenám v MAG-shopech může konkurovat málokterý internetový obchod.
Tomáš(smazano)
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tomáš(smazano) 28. 4. 2005 18:24

Budete se možná divit, ale v poslední době se nám domů nejlépe nakupovaly velké spotřebiče v hypermarketu - v Carrefouru za akční ceny :) , spokojeni jsme byli i se službami (poměrně slušné znalosti prodavačů, rychlý dovoz (zdarma), odvoz starého spotřebiče.
Když jsme chtěli využít služeb místního zavedeného elektra, tak vyhlédnutý výrobek z letáku neměli na prodejně, ale že ho objednají. Po týdnu nic, ani nevolali zpátky jak bylo domluveno. A pak po dvou týdnech nás uháněli, že prý tam máme tu ledničku ve stejné ceně, akorát úplně jiné značky, než jsme si původně vybrali... Asi ji tam mají dodnes :?
Na internetu jsem zatím dražší elektroniku nekupoval, ale příště už možná ano.

Drobné spotřebiče bych se nebál koupit i v Kauflandu, protože tam jsou bezproblémové reklamace (mění zboží okamžitě nebo vrací peníze), na rozdíl od Hypernovy.

Značky? Dnes už se nemůžete spolehnout ani na ty dříve velmi kvalitní. Vezměte třeba videa nebo televize - stejné výrobky, jenom se mění "značka".
Dobrou zkušenost mám zatím s JVC a Pioneerem.
Tomáš(smazano)
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Klešč 28. 4. 2005 22:30

Co se týče obchodů, tak já nakupuji prakticky všechno (teda to co jde) na internetu. Oblíbené obchody leonardovbc.com, cybex.cz, alzasoft.cz.

A která značka je nejlepší, to nedokážu posoudit, ale mě osobně je docela sympatický SONY.
Někomu stačí auto, někdo potřebuje Ferrari.
Petr Klešč
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jaffar 18. 5. 2005 02:53

Tak za Slovakov mozem povedat, ze dobre ceny na VYBRANE, nie vsetky druhy tovaru ma napriklad 3max.sk, vyborne ceny ma tiez hej.sk, niekedy je akcia na nay.sk, ale normalne bez akcie sa tam moc neoplati kupovat. Tiez by ma zaujimalo co su to MAG shopy a kde su lokalizovane. Jo, este vy Cesi mozete nakupovat na nemeckom ebay predsa. Mate to blizsie a ak sa clovek pohrabe, najde brutalne ceny.

PS: gratulujem k prvenstvu v hokeji. aj ked som vam palce nedrzal :)
V suoivsoltsi s vzýukemm na Cmabridge Uinervtisy vlšyo njaveo, že nzeáelží
na pořdaí psíemn ve solvě. Jedniná dleůitžá věc je, aby blyy pnvrí a
psoelndí pímesna na srpváénm mstíě. Zybetk mžůe být totánlí sěms a ty to
přoád bez porlbméů peřčetš.
Jaffar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sterbovalucie 18. 5. 2005 07:57

My nakupujeme elektroniku v Makru, zatím jsme ani neměli problémy u případných reklamací. Když jsme zařizovali domácnost, kupovali jsme v Hypernově (sporák, mikrovlnku, lednici) za akční ceny a už 4 roky fungují a je to v pohodě.

Jinak abych pravdu řekla, tak pračku máme z bazaru (ale je pravda, že jsem z menšího města, tam se všichni známe, a tak vím, že jí tam dali manželé, kteří si jí pořídili 2 roky předtím, rozváděli se a nemohli se dohodnout, jak si rozdělí pračku, tak jí prodávali - jen se mi bohužel nepomohlo jí koupit dřív od nich než v bazaru, ale o tak moc dražší nebyla).

No, jinak u nás se u DVD, videa, a rádií do aut osvědčila značka Pioneer.
sterbovalucie
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod online poker 2. 7. 2005 14:37

I have always looked for a possibility to find information as quick as I can. Now there is the internet. And I really appreciate people like you who take their chance in such an excellent way to give an impression on certain topics. Thanks for having me here.

<p><a href="http://www.online-poker-texasholdem.com" title="online poker">online poker</a></p>
online poker

Odeslat příspěvekod Tomáš(smazano) 18. 8. 2005 21:19

Tak jsem se opět přesvědčil, že někteří obchodníci jsou nepoučitelní - OKAY měl reklamu na VELMI levné výrobky (TV za 1 499,- DVD za 999,- aj.). Reklama po celé republice v letácích, rádiu a na ulicích.
Chtěl jsem se schválně podívat, co to je zač a první den akce někdy brzo odpoledne v prodejně vůbec nic... Klasické výmluvy - bylo toho málo, za ty peníze nemůžeme uspokojit všechny atd. Přïtom každému je jasné, že při takové reklamě bude potřeba víc jak 5 ks na prodejnu. Měli by dostat pořádnou pokutu za klamavou reklamu.
On vůbec tenhle řetězec vykládá, jak je výhodný a pak se zjistí, že to vůbec není pravda. Zaplatíte třeba předraženou dopravu a přitom jiní vozí i několik desítek km zdarma. Totéž s likvidací starých spotřebičů. A rázem výhodná cena je dražší než u konkurence.
"Všechno má svůj smysl..."
Tomáš(smazano)
Návštěvník