od Jarmila 26. 8. 2005 07:51
Mám ráda stromy, ale pokud máte názor, že jediný Lidl kácí stromy, jste na omylu. U nás vznikla obchodní zóna a rozšiřovala se silnice z dvou- na čtyřproudou komunikaci. Při této příležitosti byla vykácena stará alej. Mně osobně jí líto nebylo, protože podle mého názoru strom nemá u silnice co dělat, je velkým nebezpečím pro řidiče. Ano, osobně stromy také sázím, ale pokud zavazejí, musejí pryč a nasázejí se proboha jinde. Jezdím občas po Vysočině. Silnice, která má po obou stranách vzrostlou alej a na které se stěží vyhnou dva autobusy, je pro mně deprimující. Strom za škarpou mi nevadí a ani není nebezpečný.
Jako všechno se i toto musí dělat s rozumem. Víte, mně deptají ti tzv. ochránci přírody, co zuby nehty chrání jeden strom na sídlišti, ale jezdí po jednom autem, baští zabitá prasata a přitom doma nemají ani blázna v květníku a laboratorní myš v akvárku, aby věděli, co obnáší chov zvířat a pěstování rostlin. Takoví ochránci od zeleného stolu, co se diví, že se na venkově vyasfaltovala cesta mezi poli, aby se neničily hospodářské stroje, když přejíždí z pole na pole a že svítíme elektřinou a ne loučí, jezdíme autem a ne koňským potahem. Při jejich svatém rozhořčení jim nevadí, že oni se jednou někam do skanzenu týden rekreovat a odpočinout si od velkoměstských vymožeností, ale lidé z vesnice nechtějí žít jako v minulém století a na rozdíl od nich by měli bydlet celý život ve skanzenu, prát na valše, svítit petrolejkou a v neděli juchat v kroji do kostela? Vám vadí, že Lidl někde pokácel dva stromy. Doufám, že Vám také vadí, že se u nás staví na zelené louce a na kvalitní zemědělské půdě jako o závod, i když se přitom stromy nekácejí.