Zasílání věcí z USA super služba

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod trojan 16. 3. 2008 01:54

http://www.shipito.com - Nová firma, která Vám zašle věci z USA pouze za 8,50 USD. Je to čech, který podniká v USA již 20 let a jeho blog naleznete na http://www.podnikanivusa.com

Jinak doporučuji fenomén IPHONE, který Vás vyjde pouze na 480 USD i s poštovným z USA a je zcela nový :)
Spyware nemá šanci!!!
trojan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 3. 2008 04:22

Tuhle firmu neznám, ale prověřená je http://www.zasilkovasluzba.com, hlavně fotografové co nakupují v USA jí dost využívají.
Osobní zkušennost ale nemám
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 16. 3. 2008 12:20

PatrikChrz: mam dlouhodobe osobni zkusenosti se ZS, ovsem je to tak rok, co to zacalo jit do kopru - hlavne co se cen tyce. Bohuzel uplne stejna "nenazranost" postihla i sluzbu paypay. Podivejme se na vzorovy priklad u ZS (budu pocitat nejlevnejsi moznosti):

mesicni pronajem - 9.90 USD
poplatek za sestaveni zasilky - 18 USD
postovne za zasilku do 0.9kg - 21.75 USD
-------------------------------------
Suma 49.65 USD

Takze suma sumarum si clovek objedna nejakou pitomost (protoze co zajimaveho muze byt do 0,9 kg) a jenom na postovnich nakladech do CR ho to stoji cca 50 USD. A to nezohlednuji postovne v ramci US, ktere clovek obvykle musi taky zaplatit.

Samozrejme, pokud si nekdo objednava veci casto, pripadne hodne veci, tak se ty naklady rozpocitavaji, ovsem na druhou stranu zase cim vice veci, tim vetsi riziko, ze to odchyti celnici a potom mame DPH a clo.

trojan: jinak opravdu zajimavy pokus, jak zamaskovat originalni web http://www.shipito.com za svuj, kde mas svuj affil kod, ze? :roll:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod trojan 16. 3. 2008 15:15

Zatr lotr jsi mi prokouknul :D

Ale nevidim na tom nic špatného, jelikož já dělám již přes 2 roky do affiliate a když už někam něco dávám, tak přes aff. link, myslím, že konečnému uživateli je to zcela jedno. Např. když chci něco koupit z usa, tak na google dám název zboží a z 80% se tam dostanu k nákupu z affiliate linků a je mi to zcela jedno a naopak to tomu co to zadával přeji, jelikož měl určitě dost práce se zadáváním :D

Jinak ohledně té služby http://www.shipito.com tam se platí pouze 8, 50 a u zásilkové služby je to více, ale to už je zaběhlá firma, kterou uznávám za super nápad a přeji jim úspěch.

Já osobně spíše dávám přednost nákupu přímo od prodejců formou domluvy, když nechtějí posílat mezinárodně. Jelikož jsem 4 roky v USA žil, tak vím, která pošta je nejlevnější a jak to udělat. Ale chápu, že kdo to nezná, tak je pro něj ideální služba shipito nebo ZS. Někdy když prodejce nezlomím, nebo mi nabízí dražší poštovné než je kolikrát nákup, tak využívám přezasílání také 8)

//Rop: špatné to není, ale jenom proti jistým morálním pravidlům internetových diskuzí, tak jsem si dovolil těch pár odkazů upravit ... :roll: a jak vidím, nová pravidla s novým superforem jsou opravdu zapotřebí :roll:
Spyware nemá šanci!!!
trojan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rolmen 13. 4. 2008 11:33

a jak to mate s clem ? Vim ze zasilkovu sluzbu zacal icelnici dost vychytavata a zasilky z jejich adresy autoamticky proclivaji ....
rolmen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 13. 4. 2008 16:14

rolmen: tak to slysim poprve, tys to vzal kde?

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod rolmen 14. 4. 2008 18:29

staci si procit forum zasilkovesluzby .. mylsim zasilkovasluzba.com aby jste me spravne pochopil ..
prave bych rad vyuzil shipito ovsem nevim jestli mi balik projde bez procleni ci ne
rolmen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 14. 4. 2008 18:34

Tak to musi byt dost nova zalezitost,protoze driv nic takoveho nebylo.

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Mikina 15. 4. 2008 20:53

v sobotu mi prisel iPhone pres shipto.com. Sluzba funguje dobre, ale s tou cenou to neni tak ruzovy jak tu nekdo psal, iphone vysel na $499,5 navic mi samozrejme naparili dph. Nicmene jsem rad, ze fungujou, protoze jinak bych iphona (luxus) nemel, nebo predrazenyho od mistnich prekupniku. 8-)
žít a nechat žít
Mikina
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mikina 15. 4. 2008 20:54

jeste dodatek. naparili by i clo, ale to se pry u mobilu nedava.
žít a nechat žít
Mikina
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Karel11 21. 4. 2008 16:04

když jsem jejich stránky viděl poprvé tak jsem si říkal wow! skvělá služba! Skvělá cena! Polákům dobře fungují shipping firmy např. polamer nebo doma, ti si to ale posílají vlastními kontejnery a rozvezou po polsku, popř. česku či slovensku sami. Sice to dlouho trvá, ale je to výrazně levnější. Získal jsem dojem, že provozuje něco podobného taky. A teď když se na to dívám podruhé tak vidím, že to frajer posílá s USPS, takže to je služba skutečně jen pro ty, kterým to daná firma odmítá zaslat přímo do Evropy. Jinak je to článek v řetězu navíc. Nevidím žádný důvod, proč dané zboží nekoupit vedle, kde to do Evropy pošlou. Navíc často na faktuře deklarují 50% skutečné ceny což je takový bonus.

P.S. k těm celníkům. Sem tam něco koupím na eBayi od drobností až po třeba nádrž na motorku či nárazník nebo spojku do auta. Nevypozoroval jsem žádnou zákonitost jakým způsobem pracují. Někdy tam to clo napaří, jindy ne. Vůbec nehledí na to, jestli je to deklarováno jako dar nedar nebo to má hodnotu USD 0,10 nebo 1000. Jsem ale přesvědčen o tom, že každý balík dávají na rtg.
Karel11
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 21. 4. 2008 19:52

Karel11: mam totozne zkusenosti jako ty - vypozoroval jsem jiste detaily, kterymi clovek snizi/zvysi pravdepodobnost toho, ze do baliku celnici vlezou, ale jinak to delaji uplne nahodne.

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Karel11 27. 4. 2008 11:19

S posledním balíkem, který mám toho času na vyclívací poště v Praze, jsem zaregistroval zajímavou nonvinku (alespoň pro mě). Vyzvali mě, ať jim dodám doklad prokazující zaplacenou částku (paypal nebo jiný doklad o platbě). Bez ohledu na to, že je balík deklarován jako dar a posílá ho soukromá osoba a hodnota je na balíku uvedena. Mám na to 20 dnů, pak to údajně zašlou zpět. Popř. lze 20 denní lhůtu prodloužit, ale pak si naúčtují poplatek za skladování. Zajímavý jev: pošta už dneska sama rozhoduje, co doručí a co ne.
Karel11
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas1107 27. 4. 2008 13:05

Karel11: je to normalni a nerozhoduje o tom posta, ale celnici
lukas1107
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod flekl 4. 5. 2008 12:43

Takže to vypadá, si něco nechat poslat je více méně stále nespolehlivé. Jak cenově, tak zasláním.
diskutér
flekl
Návštěvník

Další stránka