Tištěná média v angličtině

Diskuze týkající se změny zaměstnání, právní a legislativní problematiky, zvyšování kvalifikace, studia v ČR i zahraničí

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Prezidentik 5. 10. 2011 17:01

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, lze u nás v ČR sehnat nějaká americká/anglická tištěná média, ovšem aktuální, ne měsíc staré? Jak to myslím? Lze si například některé z těchto médií: The Guardian, The Daily Telegraph, The Independent, Time, The New York Times (či cokoliv podobného) předplatit, tak aby mi chodily do ČR? Nebo někde si je specializovaně jednotlivě kupovat? Zkoušel jsem zběžně pár webů projít, ovšem nic takového jsem nenašel. Ovšem podotýkám, že chci tištěnou, nikoliv elektronickou podobu. Chci si totiž zlepšovat angličtinu, přičemž česká média se mi přestávají líbit. Za každou radu Vám budu vděčen.

Děkuji.
Prezidentik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 5. 10. 2011 17:40

Kup si iPad a do nej si muzes stahovat novin co hrdlo raci. A muzes s nim vysedavaj i na hajzliku. Jenom zadek si do nej neotres :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 10. 2011 17:44

Na VŠE se v knihovně "povaloval" Wall Street Journal, volně k odnosu.
Objednávat si z USA noviny do ČR asi nepůjde - než by přišly, byly by nejmíň 14 dní staré :) a poštovné by stálo dardu.
Mělo by ale možné si je objednat v PDF a doma vytisknout. To si ale můžeš zdarma stáhnout z Internetu a vytisknout taky.
Případně je možné, že bude nějaká možnost předplatného do elektronické čtečky, Timesy snad nabízely k víceletému předplatnému čtečku zdarma nebo něco takového.

V Praze vycházel Prague Post, ale nevím jestli ještě vychází
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Havers 5. 10. 2011 19:16

Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ondrasz 5. 10. 2011 21:54

Tady je info o hebrejském deníku The Jerusalem Post: http://cs.wikipedia.org/wiki/The_Jerusalem_Post , který vychází v angličtině a měl by jít objednat k zasílání po Evropě (snad i do ČR).

http://www.jpost.com/LandedPages/Feedback.aspx

Jinak vychází samozřejmě i elektronicky.
Ondrasz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod libol 5. 10. 2011 21:59

Když je zmíněn iPad, doporučím Kindle - se stejným omezením ;-)
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 6. 10. 2011 07:28

Ctecky maji tu vyhodu, ze vydrzi dele na baterie.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 6. 10. 2011 08:13

PatrikChrz: ja svuj iPad dobijim jednou za tyden, stejne tak moje polovicka svuj. Nemyslim si, ze by ta vydrz byla jakkoliv tragicka. Navic iPad je trosicku nekde jinde, proti Kindle, coz je pouze jednoucelovej kram.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Prezidentik 6. 10. 2011 08:46

Jak říkám, elektronickou verzi nechci, není nad klasické tištěné noviny. :-))

Jinak děkuji za všechny nápady a návrhy, nejvíce se mi zalíbilo doporučení od Haverse. The Economist znám od slyšení, o Newsweeku jsem ještě neslyšel. Co byste mi doporučili? Jsem čtenář, kterého zajímají takřka všechna témata, nejsem zaměřený na nějakou speciální tématiku. Co je podle Vás tedy pro mne lepší nebo který časopis má podle Vás lepší úroveň? NMa ceně nezáleží. The Economist, nebo Newsweek? Děkuji.
Prezidentik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Havers 6. 10. 2011 20:12

Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod Roman1989 10. 9. 2024 15:10

Ahoj,
mám předplatné Foreign Affairs, pokud by někdo chtěl konkrétní číslo, tak prosím pm s e-mailem, poslat lze v pdf (do tabletu) nebo i v epub (do čtečky).

Archiv až do 1922, takže je zajímavé sledovat názory akademiků a politiků (je to UScentric časák co se čte ve Washingtonu) na různé události jako vzestup Hitlera, US vs. Sověti, atd. poslední roky se v každém čísle víceméně řeší jen Čína vs. USA, ze všech možných pohledů. Čtení to není nejlehčí, nicméně takové kvalitní informace nikde jinde nenacházím, proto jsem se rozhodl předplatit.
nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).
Roman1989
Mírně pokročilý