Studentské výhody

Diskuze týkající se změny zaměstnání, právní a legislativní problematiky, zvyšování kvalifikace, studia v ČR i zahraničí

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod xoxox 28. 5. 2008 14:19

Dobrý den,

ráda bych se zeptala, jak jsou danění studenti (řádné denní studium); právě jsem nastoupila na HPP.

Děkuji :)
Naposledy upravil Rop dne 29. 5. 2008 07:34, celkově upraveno 1
Důvod: Změněn nadpis celého tématu, ať jsme k věci.
xoxox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hiro.N 28. 5. 2008 15:18

stat je dosti tvrdy na "podporu; studentu, podivej se na spocitej.cz hruba mzda , kdyz zaskrtnes "jsem student" nebo tak neco..je to par stovek mesicne navic..jinak zadne extra vyhody
Hiro.N
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xoxox 28. 5. 2008 16:12

jj, diky moc! je to par stovek, mas pravdu :( myslela jsem, ze to bude lepsi..
xoxox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ivok24 28. 5. 2008 16:29

xoxox: vzdyt jako student mas slevy vsude kam se podivas ... to ti nestaci? :-)
ivok24
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xoxox 28. 5. 2008 16:42

jedna otazka je, na co vsechno existuji slevy pro studenty, a druha, jestli to pouzivam/potrebuju ;) pouzivam slevu tak na tramvajky, studentsky ucet u cs premyslim, ze zrusim a prejdu k m-bance a jo na telefonu mam trochu vyhodnejsi tarif. konec. tecka.
xoxox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rop 28. 5. 2008 18:25

Přídavky, jiný režim pri podnikání (co se týče SP a ZP) ... pokud nejsi zaměstnán a nepodnikáš nemusíš platit zdravotní pojištění ... slevy na vstupném do kulturních zařízení (muzea, výstavy), levná strava na menzách, relativně levné ubytování na kolejích ...

Na co bysis slevu ještě tak představoval? Určitě toho málo není :-)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod xoxox 28. 5. 2008 19:13

na zivnostak je to fajn, to je pravda.. ale je to hrozne narocny, kdyz jeste nemas zadne zkusenosti..
slevy na vstupnym zas tak extra neusetri, kolikrat do mesice chodis do muzea?
levna strava v menzach? najim se lip jinde i bez dotace.. a koleje jsou drazsi nez privaty ;)
xoxox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod brnakk 28. 5. 2008 19:52

No Rope, s tou levnou stravou v menzách to není zrovna zas tak horké, však i u nás v menze tě vyjde srovnatelné jídlo s poledním meníčkem někde ve městě na stejné peníze...ne-li levněji! Já osobně pociťuji výhodu studenta leda tak jako živnostník...
"Go for a business that any idiot can run – because sooner or later, any idiot is probably going to run it." - Peter Lynch
brnakk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Hiro.N 28. 5. 2008 21:11

a jeste k tomu denni zivnostnik,tak k cemu to je , dalkovy SS mi neuznala zdravka ani socka a musim vse tvrde cvakat, ale za to vs dalkove uznavaj,zvlastni
Hiro.N
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 28. 5. 2008 21:15

Dálkové středoškolské studim = nejsi student
dálkové vysokoškolské studium = jsi student

je to dáno logicky tak, že máš nárok na jedno středoškolské studium denní a na jedno vysokoškolské (ale tam tě motivují, abys chodil i do práce nebo podnikal, tak zvýhodňují i to dálkové)
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 29. 5. 2008 06:46

xoxos: no jelikoz se pomerne dost slev vaze na ISIC kartu, tak konkretne v Praze clovek muze chodit po relativne slusnych restauracich a dva lide se tam naji za cenu jednoho. A jestli ma clovek platit 400 nebo 200 je uz docela rozdil.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod xoxox 29. 5. 2008 07:39

to k nam do brna jeste nedoslo :) v kolika podnicich to je? zas jet nekam pul hodiny a pul hodiny zpatky, to musi mit clovek dost casu.. ale pokud to mas pod barakem a kilo na jednoho za jidlo je pro tebe ok, pak je to asi fajn.
psala jsem na zacatku - jedna otazka je, kolk tech slev je, a druha co potrebuju! tohle fakt nepotrebuju. koncim s touto debatou, to nema smysl.. svou odpoved jsem se dozvedela - dekuju moc! o spocitej.cz jsem nevedela a jsem za tento tip opravdu moc rada.
xoxox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rop 29. 5. 2008 07:46

V Brně v docela dost ... stačí se podívat na alive.cz
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod ivok24 29. 5. 2008 07:49

Rop píše:V Brně v docela dost ... stačí se podívat na alive.cz

Hihi, kdyz kouknes konkretne na restaurace, tak zjistis, ze leda tak McDonald a KFC :-)

BTW: vim o jednom obchode (s hadrama, nakupovala tam pritelkyne :-) ) ktery ma jeden kram na Vankovce a sleva na ISIC tam neplati a druhej v Olympii a sleva na ISIC tam plati ...
ivok24
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 29. 5. 2008 07:56

xoxox: no ja pod barakem nic nemam, nehlede na fakt, ze ze skoly jsem uz 10 let, takze se me to ani netyka :mrgreen: Navic ja tu nebrecel, jak to maji studenti tezke. :roll:

ivok24: tak to asi davame kazdy jiny vyber pro hledani, ja kdyz dam BRNO a RESTAURACE, tak mi tam vyjede sice McD a KFC, ale taky dalsi restaurace.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Další stránka