Studentské výhody

Diskuze týkající se změny zaměstnání, právní a legislativní problematiky, zvyšování kvalifikace, studia v ČR i zahraničí

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod spike.f 8. 2. 2009 14:07

ä když studuji voš, mám status studenta?
spike.f
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 8. 2. 2009 14:17

spike.f: pokud jsi do 26ti let, tak ano.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod spike.f 8. 2. 2009 14:42

no je mi 24, jsem OSVČ, mám v tom případě nejaké úlevy na dani? musím platit ZP a SP, díky
spike.f
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 8. 2. 2009 14:57

spike.f: jelikoz mas status studenta, tak zalohy na ZP a SP platit nemusis (respektive jak dlouho podnikas a s jakym vysledkem). Proste jsi student, staci?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod spike.f 8. 2. 2009 15:07

ale asi musím mít živnost vedenou jako vedlejší činnost a studium hlavní, ne?
spike.f
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod spike.f 14. 2. 2009 11:50

takže status studenta nemám, bo se to nevztahuje na dis ( pouze prezenčně ) kombinovaně pouze na akademické tituly ( bc, ing, mgr, atd )
spike.f
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stanislav.stribrny 15. 2. 2009 17:55

Tak to jsi pak asi hlavní OSVČ a platíš měsíční zálohy na SP, včetně ZP, když ZP za tebe neplatí škola. Sleva na studenta je stejně docela nízká, sleva na poplatníka 2070 Kč měsíčně.
stanislav.stribrny
Diskutér

Odeslat příspěvekod ghersa 16. 12. 2009 11:30

typicky, ze vysetrovatel jde na vysokou skolu zemedelskou atd. Je vice nez jasne, ze takovato skola mu sice po ukonceni da glejt, ze ma VS vzdelani, ovsem na druhou stranu nema vubec nic spolecneho s jeho praci.

Dalsí tebou popsany paradox je stále, dle meho nazoru prezity, pozdavek na urvity typ, respektíve vysi vzdelani. lze to pozorovat jak ve statni sprave ( napríklad vysetrovatel skpv musi mit vysokoskolsé vzdelaní), tak i v soukromen sektou, jak si psal priklad ty. potom zde dochadzi k naprosto mesmyslnym kroku ve smyslu vlk se nazere a koza zustanw cela. Typicky, ze vysetrovatel jde na vyskokou skolu zemedelskou atd. Je vice nez jasne, ze takovato skola mu sice po ukonceni da glejt, ze ma vs vzdelani, ovsem na druhou stranu nema vubec nic spolecneho s jeho praci
ghersa
Kolemjdoucí

Předchozí stránka