Hledám práci, poraďte

Diskuze týkající se změny zaměstnání, právní a legislativní problematiky, zvyšování kvalifikace, studia v ČR i zahraničí

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod mikicz 29. 12. 2009 19:45

zadirr: už jsi na něco přišel? koukám, že splňuju cca podobné věci jako ty, jenom jsem v jiné lokalitě. Pokud natrefíš na nějaký zlatý důl tak dej vědět :D
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 30. 12. 2009 06:11

Čím víc nad tím přemýšlím, tím míň se mi chce do jakéhokoliv zaměstnaneckého poměru :-/ Na 99% vyberu 5 měsíců podpory, zkusím nějaký rekvalifikační kurz a pak se uvidí...
Ruprecht001
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 30. 12. 2009 10:59

Ruprecht001: no to jsem zvedav, jakej kurz si tam vyberes. Ja se o to zajimal a zjistil jsem, ze by me to akorat stalo benzin/cas a potrebne informace nulove, takze vysledny efekt akorat ztrata.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 30. 12. 2009 11:10

S474N: Cca před 2 týdny byla na finexpert.cz upoutávka na nějaké kurzy pro budoucí "podnikatele" financované z EU. To by šlo :-) (teď u sebe nemám link)
Ruprecht001
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 30. 12. 2009 11:23

Ruprecht001: tak na tyhle kurzy jsou dost omezene moznost se dostat - dost tvrde podminky (napriklad vek, dite, lokalita atd.) a taky musis byt veden jako "dlouhodobe nezamestnany", tzn. pres pul roku a klidne i dalsi podminky.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 30. 12. 2009 11:25

S474N: Já vím. Tenhle kurz byl v Praze, ale pro mimopražské. Což splňuji. A když se nedostanu, tak nedostanu, přežiju to.
Ruprecht001
Diskutér

Odeslat příspěvekod mikicz 30. 12. 2009 11:55

Ruprecht001: ten kurz byl pro matky a otce po mateřské... nemám pocit, že bys to splnil :)
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 30. 12. 2009 15:43

Podmínkou účasti je prohlášení, že zájemce spadá do alespoň jedné z následujících podporovaných skupin:
* zájemci o zaměstnání
* rodiče s dětmi
* osoby pečující o závislého člena rodiny
* dlouhodobě nezaměstnané ženy
* ženy v předdůchodovém věku
* ženy začínající podnikání a vykonávající SVČ
* ženy vracející se na trh práce (např. po rodičovské dovolené)
* ženy ohrožené nezaměstnaností
* ženy s malými dětmi (do 15 let věku dítěte)
* muži v obdobné situaci jako ženy s malými dětmi a rodiče samoživitelé/samoživitelky.

takže dle výčtu plně postačující je to, že je člověk na pracáku. Plus nezveřejněná info, že je to pouze pro mimopražské :-)
Ruprecht001
Diskutér

Odeslat příspěvekod outdoor1 6. 4. 2010 18:41

trosku bokem...ale urcite zajimava nabidka..asi se prihlasim, uz kvuli tem penezum :lol:
Přílohy
tojde.jpg
outdoor1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 6. 4. 2010 20:35

Vsaď se, že to mzdové rozpětí znamená roční plat :D .
BTW já před časem psal jisté firmě na Ostravsku, která nabízela VŠ strojaři se znalostí angličtiny plat 8,5 kKč, že jako nástupní týdenní plat se mně to nezdá špatné, ať pošlou podrobnosti, a dodnes se neozvali :D .
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod outdoor1 6. 4. 2010 20:50

:hm achtak...to me pri te castce ani nejak nenapadlo...ale proc by ne, pro VS v Praze, to je pekny rocni plat v hrubym...

ja tedy sazim na jednu "0" navic:-)
outdoor1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Martin123456 28. 4. 2010 18:08

taky bych potřeboval radu

VŠ mezinárodní ekonomie (sem ve 4.ročníku)
angličtina super (studuju komplet v angličtině, možno doladit němčinu a španělštinu z každého tam pár let je)

praxe jako technik IT 1,5 roku (u 3 dobře znějících zahraničních společnosti), 0,5 roku jako řidič po Praze + administrativa, 2měsíce jako asistent lektora při výuce IT

office, windowsy na úrovni expert :-) a navíc sql,c++,html - od všeho spíše základy a ne pracovně, vše jen pro zábavu doma

baví mě práce s pc, ale spíše takovej administrator co by se staral o firemní síť, a další co mě hodně baví je řídit auto po Praze a kdekoliv jinde taky, videohry, cestování, příroda, politika (hodně sleduju)

problém vidim v tom že se mi trochu rozchází školní zaměření a praxe :-), zvažuju tyhle možnosti buď se zaměřit pořádně na to pc programování a snažit se cestou certifikací trochu dohnat to, že nemám odpovídající vzdělání (ten Ing. by se k tomu tak nějak i hodil ikdyž z jinýho oboru) nebo nějak vplout do pracovního světa ekonomie, taky sem zvažoval udělat si řidičák na kamion, ale přijde mi, že by to byla až škoda (ale bavilo by mě to) nemáte nějakej nápad? a další otázka sem hodně vysokej 195cm a zařadil bych se do kategorie svalovců kde by toho šlo využít při práci?
Naposledy upravil Martin123456 dne 28. 4. 2010 21:26, celkově upraveno 1
Martin123456
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SocPredator 28. 4. 2010 19:35

Pěkná provokace - jen ten první odstavec otvírá dveře do každé mezinárodní firmy a on nám tu básní o řízení po Praze a kamiónu.
Tomu se říká devalvace VŠ vzdělání v přímém přenosu :D

Na poslední otázku odpovídám: Lešenář. Je to ideální povolání pro siláky a vyšší lidi, bohužel s podprůměrným platem.
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod Martin123456 28. 4. 2010 22:10

ta němčina a španělština je slabší, proniknul bych do toho, ale nemluvim tim, potencionálně možnost navázat

další možnost je navázat na ty počítačový znalosti, ale mám obavu, že tady pokud sem se chtěl tomu věnovat, mám na mysli hlavně programování, mi prostě ujel vlak, přijde mi, že středních, vyšších a vysokých škol zaměřených na IT je hodně a moje znalosti z IT bych hodnotil jako dnešní středoškolský, v některejch věcech i tak prvák na IT VŠ (soudím dle praxe), s tim jak se IT rychle vyvíjí a pořád vycházej nový produkty, že by šlo si udělat certifikaci například na správu nějakýho aktuálního programu kterej by vyžadoval přeškolení i pro současné už pracující VŠ, kteří uměj díky škole jen s tim starým sw ( jako příklad ms server 2003 a ms server 2008) tím bysme jakoby začínali na stejnym levelu, ikdyž on má VŠ zaměřenou na IT a já ne

dále je tu moje VŠ specializace, nebudu zmiňovat kde studuju, ale obecně mi přijde, že vystudovanejch ekonomů je strašně moc a mít dobrý uplatnění po škole by asi chtělo praxi v oboru už při studiu což já nemám

zbejvá mi ještě rok a něco a přemejšlim jak ho co nejlíp investovat, protože se necejtim, že bych měl jistotu uplatnění

pc (certifikace pro konkrétní činnost), snaha se dostat na nějaký asistentský místo související alespoň trochu s ekonomii, snažit se pilovat tu němčinu a španělštinu do nějaký nekrkolomný úrovně, nebo nějaká jiná "jistota"?

myslim, že zatim sem snad uplatnitelnej, ale děsí mě ty odhady o počtu vysokoškoláků za pár let
Martin123456
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod facility 29. 4. 2010 06:44

Abit IP35 pro,e2180@3Ghz,6GB Ram,8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,
Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,CM690, LCD Samsung 24"
Win XP SP3 NASA2 & Win7Ultimate 64bit Microsoft World Domination Total Control Edition
facility
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka