Vysoká škola

Diskuze týkající se změny zaměstnání, právní a legislativní problematiky, zvyšování kvalifikace, studia v ČR i zahraničí

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod resolut 15. 2. 2010 17:52

Zdravim, znate nekdo statni, nebo soukromou vysokou skolu ktera se da studovat pri zamestnani a prednasky jsou pouze o vikendech? diky
resolut
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 2. 2010 18:48

Soukromé v podstatě všechny, dá se různé domluvit. Většinou je to pá + so, ale určitě by se šlo domluvit i jinak. Některé mají přednášky ke stáhnutí na Internetu a je třeba přijít vlastně jen ke zkouškám.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 15. 2. 2010 18:48

Ruprecht001: to vypada zajimave, jenom by me zajimalo, k cemu je ten titul dobry :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 2. 2010 18:52

Ve státní správě kolikrát jde jen o ten titul (platová třída je dle dosaženého vzdělání) a často ani nezáleží na oboru.
Podobně je to ve velkých firmách.
Některé činnosti (aktuálně třeba insolvenční správce) je opět možné vykonávat pouze s vysokoškolským vzděláním.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 15. 2. 2010 18:55

PatrikChrz: a je ten rozdil v platovych tridach takovy, aby se vyplatilo vyhodit do luftu 80 tisic rocne?

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 2. 2010 18:58

Tak záleží na tom jak dlouho pak budeš pracovat. A navíc nejde jen o vyšší plat za stejnou práci, ale i o to, že na některé pozice se bez VŠ prakticky nemáš šanci dostat. Takže pokud se někdo rozhodne pro státní správu, tak si myslím, že VŠ se vyplatí (pokud si jí teda neudělá deset let před důchodem).
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod resolut 15. 2. 2010 19:45

Vypada to zajimave:D taky jsem na to dnes narazil.....ale na me je 46000,- rocne moc:)
resolut
Návštěvník

Odeslat příspěvekod resolut 15. 2. 2010 19:47

nejaky tip na podobnou statni bez prijimacek?:)
resolut
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 15. 2. 2010 20:27

resolut: statni bez prijimacek? To je nejaka fyzika na CVUT, ne? :mrgreen:

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 2. 2010 20:38

Asi tak. Na ČVUT není problém se dostat, ale je problém jí udělat.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 16. 2. 2010 07:58

S474N: Co si tak pamatuji, tak rozdíl v platových třídách je cca asi takový, že bez VŠ bereš na jedné pozici 20K čistého, na druhé, kde je vyšší třída 25K, to jen tak pro představu. Jde o to, že např. ve státní správě, PČR apod. nemůžeš nastoupit na post vedoucího odboru bez VŠ. Sice teoreticky bys mohl dostat výjimku, ale to je dost ošemetné, především pro toho, kdo ti ji udělil. Takže pokud plánuješ pracovat ještě tak 20 let a hodláš vydělávat 30-30K měsíčně, tak VŠ se ti jistě vyplatí. Pokud však máš práci zajištěnou jinde, kde na tom nesejde, pak je to o ničem, ale to je snad logické ;-)
Ruprecht001
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 16. 2. 2010 08:04

Ruprecht001: tak to se na me nezlob, ale tomu vubec neverim, naopak by me zajimalo, kde si to vzal:
:arrow: http://www.personalista.com/zpravy/mzdo ... -2009.html

Pokud je mi znamo, tak delka studia se zapocitava jako delka praxe, ale mohu se mylit.

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod 4honza 16. 2. 2010 09:51

S747N: Ta tabulka pokrývá základní mzdu. K tomu zaměstnanci dostávají i osobní ohodnocení, které je maximálně 50% tarifu, takže rozdíl 20 versus 25 tisíc je pro dvě platové třídy možný.

Člověk bez VŠ může dosáhnout tuším maximálně 14. platové třídy.
4honza
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 16. 2. 2010 09:52

4honza: no kdyz vidim ty roky, po kterych si clovek "sahne" na tech 20 tycek, tak nevim jestli se mam smat nebo brecet.

S474N
Inventář

Další stránka