Vysoká škola

Diskuze týkající se změny zaměstnání, právní a legislativní problematiky, zvyšování kvalifikace, studia v ČR i zahraničí

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod S474N 13. 7. 2010 08:42

Zajimave, jak nekteri lide honosici se i vysokoskolskym vzdelanim jsou v realu naprosto neschopni a nepouzitelni.

Opravdu je problem zadat ve vyhledavaci termin "minimalni mzda" a potom jednou kliknout?
:arrow: http://www.mpsv.cz/cs/870
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod myšpulín 13. 7. 2010 08:49

Jenže tam nikde nepíšou o lidech s VŠ :D

Přece člověk s titulem i kdyby dělal hajzbábu nemůže brát tak málo :shock:
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 13. 7. 2010 08:56

Za 2 měsíce studia práv v Plzni se přece člověk nemůže naučit všechno :-D.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 13. 7. 2010 08:58

myšpulín: ano, taky mi to tak prislo - ja jsem ted vysokoskolak, tak chci minimalne 40. To ze jsem naprosto nesamostatny ichtyl, ktery si neumi ani vyhledat zakladni informace je veci druhou :mrgreen:

Az mi to ted pripomnelo ten otrepany vtip, jak prijde vysokoskolak prvni den do prace:
Tak tady si mladej vezmi koste a zamet chodbu
Ale pane, ja jsem vysokoskolak!!!
No dobre, tak ja ti to teda ukazu

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod DoubleSix 13. 7. 2010 09:43

Satan : :tleskani :tleskani :tleskani :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Matik píše:Že obnovuji tuto diskuzi, měl bych dotaz. Jakožto čerstvě vystudovaný vysokoškolák bez praxe, jaký minimální plat mi zaměstnavatel může nabídnout? Jsou na to nějaké tabulky?
Neexistuje žádné pravidlo ani minimální mzda. Záleží na tom, na čem se s novým zaměstnavatelem dohodneš. Ty máš nějaké představy o své mzdě, zaměstnavatel má nějaká pravidla pro mzdy. A pak nastupuje vyjednávání a kde se sejdete, to bude tvoje mzda. A když se nesejdete na žádné částce, tak jdeš prostě někam jinam a tvé vyjednávání se opakuje. Záleží jen na tobě, jak moc se ceníš. ;-) U nás ve firmě čerstvým absolventům s nulovou praxí nabídneme plat od 20-25tisíc hrubého, záleží na tom, co umí (jak se předvedou během výběrového pohovoru).
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 13. 7. 2010 09:58

A pak jsou ještě tabulkové platy ve státní správě... Sice nic moc, ale zase se tam nemusí moc dělat, a ve vedrech se chodí ve 13 hodin domů...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod Czulibrk 13. 7. 2010 09:59

Ano, všechny ty rádoby vtipné připomínky mi taky proletěly hlavou, ale nemyslel pisatel náhodou minimální tabulkový plat ve státní sféře?

Tam přece nejvyšší dosažené vzdělání jistou roli hraje i u minimální nástupní mzdy, není tomu tak?
Olé!
Czulibrk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 13. 7. 2010 10:00

Czulibrk: pokud myslel, tak ma solidni problem i s vyjadrovanim.

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 7. 2010 17:42

Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod elutak 27. 4. 2011 22:58

Co takhle zkusit ČZU, ta se dá dát v pohodě i dálkově :)
elutak
Kolemjdoucí

Předchozí stránka