Evropská pracovní smlouva

Diskuze týkající se změny zaměstnání, právní a legislativní problematiky, zvyšování kvalifikace, studia v ČR i zahraničí

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Aiana 25. 5. 2010 17:14

Dobrý den přeji,
byla jsem žádat o místo ve firmě, kde mi bylo sděleno, že podepisují se zaměstnanci tzv. evropskou pracovní smlouvu, kterou si zaměstnanec hradí sám ve výši 3000 Kč. Nikdy jsem o tomto typu smlouvy neslyšela (nenašla jsem nic podobného ani na internetu), proto bych se ráda zeptala, zda se už s tímto někdo setkal a zda je normální, aby si budoucí zaměstnanec hradil pracovní smlouvu.
Děkuji.
Aiana
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mikicz 25. 5. 2010 17:55

Aiana: takovou blbost slyším prvně, takže která firma že to dělá?
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod mikicz 25. 5. 2010 19:40

Sauron: právě. Pracovní smlouvě můžou říkat jak chtějí, ale chtít za její sepsání peníze je sviňárna a od začátku to indikuje podrazácké chování.
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod papshop 25. 5. 2010 20:18

Vidím to na MLM a další odnož IFP a podobné

-- 25. 5. 2010 21:21 --

A osobně jak slyším slovo evropská smlouva, vybaví se mi buď Broker consulting, nebo ZFP akademie.
Vy mě neznáte, když se nase.u, ale až mě poznáte, to se teda budete divit.
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mikicz 26. 5. 2010 08:29

papshop: vedle. snad neprozradím moc, když napíšu, že se jedná o wellnes a zdravý životní styl...
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod papshop 26. 5. 2010 09:14

Njn, kosmetika mě nenapadla, že už jsou na tom tak "dobře", že si nechají za smlouvy platit? Fakt nechápu, jak do takové společnosti někdo vůbec může s příslibem něčeho neurčitého jít. Tedy pokud nejsem úplně vedle a smlouva nezaručuje např. 200.000 bez toho, kolik musím prodat. :D ale asi vedle nejsem. To je samý OKG, Amvay, Rainbow blá blá blá. Kdo na to má, ten už si to koupil, dneska tak max. důchodcům na splátky, kteří stejně nebudou mít na splácení. :(
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 26. 5. 2010 09:20

Jako kolegové - byl bych ke zmíněné firmě velmi nedůvěřivý. Podle mého názoru jde o jinak pojmenovaný vstupní poplatek (poplatek za školení, poplatek za aktivnační balíček, povinný nákup,...), pokud navíc nejsou účtovány ještě tyto poplatky navíc (aby to pak nevypadalo v součtu moc vysoko).

U žádné seriozní firmy není nejmenší důvod, aby se zaměstnanec podílel na nákladech na přijetí do zaměstnání, alespoň ne u těch s normálním platem.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 26. 5. 2010 09:23

No hlavne nechapu, proc se tady neobjevi ten nazev te firmy, byla by to zajimava "reklama". I vzhledem k indexaci Google :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod mikicz 26. 5. 2010 09:31

S474N: protože název firmy by byl jediným odkazem na google vůbec, takže není důvod jim dělat reklamu. Navíc je to spíš "firma", tedy pouze název, za který se schovávají v lepším případě fyzické osoby. Kontakt, který je u toho uveden je jakýsi čerstvý absolvent SŠ, který se mimo jiné zabývá warezem.
"Prosím prosím, nemůžete mi někdo poslat klíč na power dvd 9? Budu vám moc vděčný, děkuju."
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod Aiana 26. 5. 2010 15:52

Tak vás všechny zdravím,
nakonec se z té evropské smlouvy vyklubala (dealerská) distribuční smlouva a tato firma, v novém kabátě a s novým jménem, je převlečený Herbalife. Ovšem přibrali si ke kosmetice také poradenství hubnutí a "očisty těla". Na tom by nebylo nic špatného do té doby, dokud mi jako aktivní běžkyni nezačali "sestavovat jídelníček na míru", měřit na zázračné váze, co vám změří i to, o čem jste nikdy neslyšeli a podobně. Systém je klasický multilevel marketing, není co řešit, ruce pryč.
Aiana
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 26. 5. 2010 16:30

Aiana píše:Systém je klasický multilevel marketing, není co řešit, ruce pryč.

Vcelku souhlasim s tim zacatkem, ale nejak mi nesedi ten konec. V cem je spatne MLM, ze radis "ruce pryc"?

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod papshop 26. 5. 2010 17:04

S474N píše:
Aiana píše:Systém je klasický multilevel marketing, není co řešit, ruce pryč.

Vcelku souhlasim s tim zacatkem, ale nejak mi nesedi ten konec. V cem je spatne MLM, ze radis "ruce pryc"?

No asi tak jako ty nemáš rád pojišťováky a nechceš mezi nimi rozlišovat, tak někdo prostě nemá rád MLM a je jedno o jakou se jedná, stejně jsou to většinou naháněči dalších oveček a prodavači předraženého zboží. Takže Aiana je nemusí, já taky ne a v pohodě, ne?
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S474N 26. 5. 2010 17:47

papshop: otazka byla polozena pro ni, takze bych byl rad, kdyby sama "bez mluvcich" odpovedela.

BTW "vetsina" lidi jsou idioti. Radis se sam mezi "vetsinu"?

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod papshop 26. 5. 2010 17:52

Pokud jde o Herbalife, Amway, Rainbow, Vorwerk apod, tak klidně ANO. Vidím, že jsme konečně šlápli na tvé kuří oko. Ale já ti nebudu psát, že je to špatně, když jsi spokojen, jako to píšeš ty mě o pojištění. Je to tvoje věc, ale ne můj předmět zájmu.
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S474N 26. 5. 2010 18:02

papshop: proc pouzivas ten plural majesticus?

Nejde o zadne me kuri oko, navic nemam nic spolecneho ani s jednou z jmenovanych firem. Nicmene nejsem presvedcen, ze z tech jmenovanych je napriklad Amway az takova "zumpa", jako jsou napriklad ty nesmyslne predrazene vysavace. Jiz jsem to psal ve vlaknu o Amway - pokud umyvam nadobi s jejich pripravkem, tak mam ruce v pohode, naproti tomu z JARu se mi loupe kuze.

Pouze obecne - MLM je vyhradne system. Neni to nic konkretniho co se nabizi a proto padl i muj dotaz. To, ze se jedna o efektivni system prodeje je evidentni, kdyz jej zvolili za svuj i tihle prodavaci vysavacu az po ruzne kosmeticke firmy atd.

Takze priste, jeho velicenstvo, dvakrat merte a jednou rezte. :wink:

S474N
Inventář

Další stránka