Neúspěšná maturita- status studenta

Diskuze týkající se změny zaměstnání, právní a legislativní problematiky, zvyšování kvalifikace, studia v ČR i zahraničí

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod janulep 7. 7. 2010 19:37

Dobrý den,
při neúspěšné maturitě a jejím opakování v září (a případně lednu následujícího roku) zůstává status studenta dokdy? Do konce června, srpna, do úspěšného složení maturity? Moc děkuji za odpověď.
Ten červen proto, že vycházím z: Podle zákona č. 561/2004 Sb., školský zákon, § 81 odst. (10) "Nevykonal-li žák jednu nebo obě části maturitní zkoušky v řádném termínu, PŘESTÁVÁ BÝT ŽÁKEM ŠKOLY 30. června roku, v němž měl vzdělávání řádně ukončit."
Moc děkuji za správnou odpověď, třeba i s odkazem na zákon, vyhlášku, nikde to nemůžu dohledat.
Někde jsem se taky dočetla, že status sice není (nevím od kdy), ale že zdrav.pojištění platí pojištovna až do konce sprna.
Moc děkuji za odpovědi.
janulep
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 7. 7. 2010 19:57

Tak v zakone tak to snad mas napsany jasne, ne?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Jack111 7. 7. 2010 20:20

janulep píše:zdrav.pojištění platí pojištovna

:hm
Jack111
Diskutér

Odeslat příspěvekod papshop 8. 7. 2010 07:00

Podle zákona č. 561/2004 Sb., školský zákon, § 81 odst. (10) "Nevykonal-li žák jednu nebo obě části maturitní zkoušky v řádném termínu, PŘESTÁVÁ BÝT ŽÁKEM ŠKOLY 30. června roku, v němž měl vzdělávání řádně ukončit."
Zde je jasně napsáno, pokud maturitu nesložila letos, že termín proběhl 30.6.2010.
Dnes bych řekl má poslední den pro přihlášení na úřad práce.
Vy mě neznáte, když se nase.u, ale až mě poznáte, to se teda budete divit.
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod janulep 8. 7. 2010 08:57

Papshop díky. S474N - znění zákona chápu, někteří ne (nezjišťuji to pro sebe) a vzhledem k tomu, že jsem se někde dočetla, že status od července není, ale zdrav.pojišťovna platí pojištění až do konce sprna-čili se stačí na úřad práce hlásit až od září, se ptám, zda je pravda tohle. A nebo zda když skončí status, tak se musím hlásit na ÚP hned v červenci.
Pokud neznáte správnou odpověď a jen hádáte a přitom děláte chytrého, tak mi S474N neodpovídejte, děkuji.
janulep
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 8. 7. 2010 09:22

Zdravotni pojistovna urcite nic neplati a ani neplatila, to jsem si opravdu zcela jist.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Jack111 8. 7. 2010 18:12

janulep: Na úřad práce se nikdo hlásit nemusí ani v červenci ani v září ani kdykoliv jindy. A pojišťovna není charita.
Jack111
Diskutér

Odeslat příspěvekod mikicz 9. 7. 2010 08:06

Jack111: nemusí, akorát si ode dneška bude platit zdravotní pojištění sám...
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod janulep 9. 7. 2010 09:59

Jack111:
pokud nepracujete a nejste studentem, tak máte dvě možnosti-
buď se musíte nahlásit na ÚP,
nebo si zdrav. a soc. pojištění platíte sám.

Tady se opravdu relevantní a jasné odpovědi asi nedočkám.
janulep
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mikicz 9. 7. 2010 10:13

janulep: sociální si platit nemusí.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod Jack111 9. 7. 2010 13:28

janulep: Odpověď je hned v prvním příspěvku.
Jack111
Diskutér