Změna zaměstnání

Diskuze týkající se změny zaměstnání, právní a legislativní problematiky, zvyšování kvalifikace, studia v ČR i zahraničí

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 19. 7. 2010 08:22

Já si nestěžuju, já jenom konstantoval, že s tím zvaním 1x za 3 měsíce kecáš ;-).
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 19. 7. 2010 08:29

jak už jsem psal, moje zkušenost je stejná. Asi je fakt možné se s tou ženskou domluvit, ale i ony musí vykázat nějakou práci (vím, že si každou mojí návštěvu zapisovala a chtěla podespat) a nezdá se mi, že by jí prošlo nemít tam půl roku žádný záznam, pokud by jí vedoucí kontroloval.
I když možná někde s vysokou nezaměstnaností (severní Čechy) tomu tak asi je. V Praze je ale situace jiná. Takže možná se dá domluvit a zápisy antidatovat, ale pro moje modré oči by to asi nedělala :)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 19. 7. 2010 08:37

Tomáš Marný: mas-li pocit, ze kecam, je to pouze tvuj problem.

Psal jsem o terminech MEZI ctvrt rokem a pul rokem, takze si automaticky kluci neberte pul roku, ale vyjdete spise z tech 3 mesicu. A opravdu neni treba nic antidatovat, vsechno je naprosto koser. Ale kdyz uz jsme u toho, tak si jdu schvalne dohledat presne terminy.

EDIT: takze je to presne jak jsem rikal, od tri mesicu az po necelych 5 mesicu (4 mesice a 14 dni). Vetsinou necele 4 mesice, ale pod tri to neslo.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 19. 7. 2010 09:36

Protože mám také vlastní zkušenost, přidám ji:

po celého půl roku jsem byl zván cca 1x za měsíc, pouze v červnu se to nějak protáhlo a další termín jsem dostal až cca po 6 týdnech. Vždy si mne paní úřednice zvala tak, abych dorazil pokud možno před termínem výplaty podpory. Nikdy jsem nedostal žádnou nabídku (nic mi nenutili), stačilo jen prohlásit, že si aktivně něco hledám. Každou návštěvu jsem musel stvrdit podpisem ve své složce.
Myslím si tedy, že S474N kecá. Tedy alespoň co se podmínek kontrol táká v 5měsíčním období vyplácení podpory. Chápal bych, že po té, co skončí toto období, si úřednice nezaměstnaného bude zvát v delších časových úsecích, protože almužnu pak vyplácí sociálka, ale o tomto období se nebavíme, ne?
Ruprecht001
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 19. 7. 2010 09:48

Ruprecht001: bohuzel zacatek si uz nepamatuji, ale je mozne, ze si te tam zvou casteji. Ja se ted bavim o dobe posledniho roku, kdy to bylo tak, jak jsem psal vyse. Jinak socialka zadnou almuznu nevyplaci - asi zalezi na tom, jestli si ji clovek vybeha nebo ne, osobne to neresim.

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod radim33 19. 7. 2010 11:09

Podle mně nemá cenu moc se o tom přít, protože jak často a kdy se tam chodí je výlučně v kompetenci toho úředníka či úřednice. Pokud těch lidí má hodně, neděláš žádnou rekvalifikaci ani se tvoje situace nijak jinak nemění, klidně to může být jednou za několik měsíců. Pokud těch lidí nemá zas tak moc nebo ti něco chce, nebo někdo nahlásil, že děláš načerno nebo úřednici nadřízený šlápl na krk, že málo dělá, jsou ty návštěvy jednou za měsíc, 14 dní nebo i častěji, jak si to úřednice nadiktuje.
Podstatné je to, že tam ve stanovený den , případně i dobu přijít musíš, pokud nepřijdeš tuším dvakrát a nemáš omluvu, vyřadí tě na půl roku z evidence. A jedeš všechno na vlastní triko. Minimálně každý měsíc potom platíš zdravotní, nyní tuším 1080 kč.
Jinak ale bych se pracáku, co jen to jde, vyhýbal, protože jsem zjistil, že při delším pobytu na pracáku tím člověk často jaksi "nasákne" Je to v jakémsi jiném chování, kombinací bot a oděvu nebo co, nevím přesně, lidi dlouho na pracáku jsou ale často takoví neprůbojní, nevýrazní, šediví, průměrní...... A to se potom při hledání práce pozná a pokud se ucházíš o lepší práci, diskvalifikuje tě to.
radim33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 19. 7. 2010 11:14

radim33: ten posledni odstavem me uplne dostal :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod eLzyx 19. 7. 2010 12:52

byl jsem na ÚP několikrát a nikdy nebyl problém. Vždycky stačilo říct, děkuji za nabídky, ale v září jsem pozván do druhého kola výběrového řízení do firmy XYZ a mám v záloze firmu ABC a KLM. Vzhledem k tomu, že vyžadují komunikaci v anglickém jazyce, tak bych potřeboval odjet na měsíc a půl za kamarádem do Anglie, tak abych si tu angličtinu "oprášil". Neprostestovali.
Blbý je, že místo jsem nedostal, takže už 4 roky tvrdnu v takové socka firmě :/
eLzyx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SocPredator 19. 7. 2010 19:44

No on ten poslední odstavec od Radima je sice nadsázka, ale řekl bych, že to docela vystihuje.

Hlavně se mi potvrzuje, že ÚP většinou pomáhá asi jako mrtvýmu zimník - mně nikdy nic nenabídli, a je to úřad na zrušení. A vzhledem k tomu, že koalice teď vymýšlí, že by úředníci měli s klienty nějak víc pracovat, tak je jasný, že teď dělají kulové, pokud teda nechtějí ještě nabobtnat. Na pracáku jsem byl hodněkrát a kdybych tu měl vypisovat všechno co jsem tam slyšel a zažil, tak to je na knížku.

Potvrzuji, že pozvání je individuální, podle mě rozhoduje % nezaměstnanosti v regionu. Takže je klidně možné, že chodíte 1x za 14 dní, a také 1x za 3 měsíce.
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 19. 7. 2010 20:10

SocPredator: no zalezi na uhlu pohledu. Dokud plati zdravotni pojisteni, tak alespon k necemu jsou :mrgreen: Samozrejme ocekavat od nich nejake misto odpovidajici kvalifikaci muze maximalne nejaky exot s vyucnim listem.

S474N
Inventář

Předchozí stránka