Placení studia

Diskuze týkající se změny zaměstnání, právní a legislativní problematiky, zvyšování kvalifikace, studia v ČR i zahraničí

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod aRTies89 20. 12. 2010 12:40

Zdravim,potrebuju radu.Studuju 1.rocnik VS.Problem je,ze jsem jiz 1.rocnik studoval v jinem meste,tam sem studium ukoncil a presel na jinou skolu,kde sem zacal studovat,ale tady sem v 1.rocniku jiz po 2..Cili dohromady jsem po 3 v 1.rocniku.Muzete mi rici,jak se to s placenim posledniho rocniku?Nekde sem slysel,ze na bakalaraske stidum mam 4 roky,5 a vice si musim platit.Diky za radu.
aRTies89
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 20. 12. 2010 13:24

Tady je jasně vidět, že studium by mělo být placené od počátku s tím, že by se VŠ studentům, kteří po 3 letech zvládnou alespoň základy češtiny a dojít se zeptat na studijní oddělení, vrátilo třeba 50%...
Ale ve státní správě se nepochybně uživíš i s tímhle, důležité je vstoupit do odborů :twisted: .
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod aRTies89 20. 12. 2010 13:51

:-D Je hezke,ze neznate detaily,ale uz delate jasne zavery,nicmene dekuji,za o nic vice hodnotnejsi prispevek,nez mam ja...
aRTies89
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 20. 12. 2010 13:57

Mně stačí, že vím, že za interpunkčními znaménky se dělá mezera a že umím používat Google, byť v době mých studií nebylo po něčem takovém ani potuchy.
Takže ty léta jsou ze zákona, konkrétní částku si zřejmě určí každá škola, tohle je z FEL ČVUT:

Jak je to s prodloužením studia?

Student může studovat bakalářskou etapu maximálně 6 let.
Nominální doba (standardní doba studia + 1 rok) bez poplatků za studium je 3 roky + 1 rok (do této doby se nezapočítává doba případného přerušení studia ).
Pokud student tuto dobu překročí, tak musí od 9. semestru platit za studium. Platba je 17 200 Kč za 6 měsíců.
Magisterskou etapu může student studovat 4 roky.
Nominální doba (standardní doba studia + 1 rok) bez poplatků za studium je 2 roky + 1 rok (do této doby se nezapočítává doba případného přerušení studia).
Pokud tuto dobu překročí, tak musí od 7. semestru platit 17 200 Kč za 6 měsíců.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod aRTies89 20. 12. 2010 14:12

Dekuji jeste jednou za odpoved na muj dotaz. Co se tyce psani, ze se dela mezera za interpunkcnim znamenkem, jsem skutecne netusil. Kazdopadne dekuji za upozorneni a priuceni se neceho noveho. Neodpustim si vsak poznamku, ze malokdo to tady dodrzjuje, mozna to taky nevedi.Nicmene se ted citim daleko chytrejsi a daleko pouzitelnejsi v praktickem zivote. Jeste jednou dekuji.
aRTies89
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 20. 12. 2010 14:46

aRTies89: to co kdo dodrzuje ci nikoliv je pouze jeho vizitkou. U tebe je to v jeste vetsim kontrastu proto, ze se tu chlubis vysokou skolou.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod mikicz 20. 12. 2010 15:08

aRTies89: no a google, nebo na studijním oddělení jsi se nezeptal proč?
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod aRTies89 20. 12. 2010 15:21

Ok, nechtel sem tady zatezovat detaily. Byl sem rok v Regensburgu na skole, tam mi bylo receno, ze se studium nezapocitava do klasickeho prubehu. Pak jsem se zeptal u nas na studijnim, tam mi rekli pravy opak. Proto sem napsal dotaz sem na forum. Na Googlu sem samozrejme hledal, ale nasel sem tam docela rozdilne nazory, tak sem si to chtel overit tady. Jeste jednou dekuju vsem za odpovedi a zaroven se omlouvam za pripadne zdrzovani a za muj zpusob psani. Kdyby mel jeste nekdo nejake dotazy o mych studijnich ne/uspesich, tak e-mail- karel.novotny@gmail.com
aRTies89
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mikicz 20. 12. 2010 15:38

no, platí samozřejmě to, co ti dají na studijním písemně. Nicméně, studium na jiné škole se do toho podle mě nezapočítává.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod Czulibrk 20. 12. 2010 18:50

Studium v zahraničí se myslím do standardní doby studia nezapočítává. Dále samozřejmě existuje omezení 26ti let, ale to už je zase jiná písnička...

Na vystudování bc. máš 4 roky, na navazující studium 3 roky, tedy vždy +1 od ideálního průběhu. Kolik konkrétně budeš platit při překročení se nedá říct, to se dozvíš na studijním a nikde jinde. Může to být od pár tisíc u nevýznamných lokálních institucí až po desítky tisíc u solidních univerzit typu ČVUT.

Jinak je vidět, jaká sorta lidí se dnes na vysoké školy může dostat... za takový barbarský projev a neschopnost sám si vyhledat základní informace by ses měl, co by vysokoškolák, stydět. Už aby tady byl britský model placeného vyššího školství, kde se nehraje na kouzelná slovíčka před jmény, ale zaměstnavatelé znají a skutečně berou v potaz kredibilitu konkrétních univerzitních institucí.
Olé!
Czulibrk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 20. 12. 2010 19:02

Tady je hlavně důležité to, že každá vysoká škola to má jinak. A to jak poplatky za delší studium tak poplatky za další studium. Dokonce může být rozdíl mezi fakultami a dokonce i mezi obory. Tj. odpověď zní "Nemám věšteckou kouli, abych mohl řádně odpovědět."

Mimochodem proč jsme v sekci "Daně a účetnictví"?
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod Peshi 21. 12. 2010 02:06

Czulibrk píše:Kolik konkrétně budeš platit při překročení se nedá říct, to se dozvíš na studijním a nikde jinde.

Tak to bych netvrdil. Například VŠE to má přímo na svých stránkách vždy pro aktuální akademický rok (viz http://www.vse.cz/predpisy/228).
Peshi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jichaj 24. 12. 2010 22:09

Czulibrk: 26 let nemá co dělat s případným placením za studium, akorát člověk přijde o studentské výhody (většinu) a platí si sám zdravotní...
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod Czulibrk 24. 12. 2010 22:27

??! Co takhle si přečíst i zbytek věty? Vždyť jasně píšu, že už je to něco jiného, ale jsou to další náklady, se kterými je třeba počítat. aRTies89 totiž nenapsal, kolik je mu let...
Olé!
Czulibrk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 28. 12. 2010 19:57

Patrik je v dominikánské republice a nikdo jiný neumí přesunout příspěvky?
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Další stránka