14.04.2011 - CT1 - Suma sumárum aneb Kde jsou mé peníze

Diskuze týkající se změny zaměstnání, právní a legislativní problematiky, zvyšování kvalifikace, studia v ČR i zahraničí

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod S474N 15. 4. 2011 07:24

Vcera probehl na CT1 uvodni dil poradu Suma Sumarum, ktery uvadi ten odpadlik myslim z Obcanskeho Juda. Mihnul se tam i parkrat Dalich (zes predem neupozornil!?!), ale co me fakt dorazilo, byla nekolikrat reklama na ZFP. Jestli tohle ma byt ikonou financniho poradenstvi, tak teda potes koste.

Jinak se rozebiraly celkem 2 pripady. Rodina, ktera ma tolik karet, ze o nich ani nevi a potom clovicek, ktery doslova rekl "myslel jsem si, ze jsem to vypovedel a potom jsem to pustil k ledu". Jak oba dva dopadli je asi vsem jasne. Z meho hlediska to byla prvotridni ukazka demence lidi.

Taky si myslim, ze by se mel porad zamerit vic na fakta a exoty typu ekonomickeho filosofa v hnedem saku tam ani nezarazovat. Kecy typu "prachy se v prach obrati" a podobne nemaji v poradu takoveho typu co delat.

Zaznam je uz tady dole:
:arrow: http://www.ceskatelevize.cz/porady/1031 ... me-penize/
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Joezbrna 15. 4. 2011 14:33

ZFP si zadala reklamu. NIc více, nic méně. Škoda také není ikonou ledního hokeje :lol:

Ti lidé nebyli žádné exemlpáře na hranici debility, nebo nějací "nepřizpůsobiví". To jsou normální zaměstnanci bez finančního vzdělání. Nechcu ti brát iluze, ale takhle vypadá "běžný český člověk".
Joezbrna
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S474N 15. 4. 2011 15:33

Zajimave je, ze jsem v diskusi napsal asi 3 prispevky na tema ZFP. Vsechny byly doslova ve smyslu "K ZFP se nebudu vyjadrovat, stejne je toho plny internet". Vsechny tyto prispevky mi byly smazany ci upraveny. Nahoda?

BTW myslis bezna ceska ovce.

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod SocPredator 15. 4. 2011 21:04

Dík za tip. Je to naučnější než Krotitelé dluhů
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod Joezbrna 22. 4. 2011 10:11

Včerejšek byl možná pro diváka korektnější a užitečnější, v zásadě nemám důvod nesouhlasit (nové auto je zpravidla výhodnější na leasing kvůli podmínkám, a kvůli daním, staré auto nejlíp za hotové, případně na úvěr, a dát si pozor na podmínky).
Ale Sedláček perlil. Tolik debilních hlášek v asi pěti větách bych od člověka s ekonomickým vzděláním nečekal. Normální veřejnoprávní m*dka mediální je z něj. :roll:
Joezbrna
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S474N 26. 4. 2011 11:40

Tak jsem to ted videl a prislo mi to dost v pohode. Jinak ten Sedlacek, to je pacient sam o sobe.

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Ondrasz 26. 4. 2011 12:17

Taky jsem se na to včera díval a přišly mi oba díly celkem v klidu. Samozřejmě, byla tam spousta věcí, které člověk ví, pokud se aspoň trochu orientuje ve financích, ale nepřišlo mi od věci sdělit i některé základní fakta, protože sám vím z vlastní rodiny, že průměrná populace se v tom vůbec neorientuje...jinak Sedláček je případ sám o sobě, zbytečné řešit.
Ondrasz
Nadšenec