PatrikChrz píše:Postih nehrozí, je to naprosto běžné, že nový pracovník nenastoupí, ve větších firmách je to i pravidlem, že v "nástupních termínech" (obvykle prvního) nenastoupí i desítky procent "očekávaných" zaměstnanců, zejména u méně kvalifikovaných prací.
Přesně tak... Nebo nastoupí, protože mají rozjednané ještě něco dalšího,a když to vyjde, klidně udělají novému zaměstnavateli ve zkušební době "Pá pá"...
Fakt už jsou pryč doby, kdy byl člověk u jednoho zaměstnavatele celý život, jako můj táta (i když se zaměstnavatel za tu dobu 2x přejmenoval). Dnes se většina zaměstnavatelů díky "managorům" s IQ tykve a titulem MBA chová jako svině, nevidím jediný důvod, proč by se stejně nemohl chovat zaměstnanec.
-- 25. 8. 2020 21:42 --nnnokiaE52 píše:Snad jen pro příště "lépe" komunikovat se současným zaměstnavatelem
Proč? Nazdar bazar, jdu za lepším... OK, nabídli jste mně něco lepšího, tak to s vámi ještě zkusím...
Nějaká sankce od nového zaměstnavatele nehrozí, pokud jsem se písemně nezavázal že ke dni XX.XX.XXXX závazně nastupuji.
Pozor je třeba dát si na trochu jinou situaci - sehnal jsem si nové zaměstnání a jsem z nových podmínek tak vyvařenej, že stávajícímu zaměstnavateli řeknu v pátek "Čau, voe, v pondělí už nepřijdu". Pak se můžu dost divit, že ze mne stávající zaměstnavatel bude vymáhat náhradu škody za to, že jsem nedodržel výpovědní dobu a on si musel zajistit náhradu za moji nepřítomnost ve výpovědní lhůtě...