Dotazník - preference při výběru banky - Bakalářská práce

Diskuze týkající se změny zaměstnání, právní a legislativní problematiky, zvyšování kvalifikace, studia v ČR i zahraničí

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod lychee61 18. 3. 2025 19:18

Dobrý den,

ráda bych Vás požádala o vyplnění krátkého dotazníku. Má závěrečná práce se zaměřuje na faktory, které ovlivňují preference obyvatel Prahy při výběru banky.

Dotazník je anonymní a zabere 3 minutky.

https://forms.gle/RdvPh6qTKDwBHKdW6

Předem moc děkuji za Váš čas a ochotu pomoci! O:-)
lychee61
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod outlier 18. 3. 2025 19:48

Neobankovnictví, to existuje? Co na to ChatGPT?
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rop 18. 3. 2025 19:51

Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod drummond 18. 3. 2025 20:16

Vyplněno, jen bacha tady na foru ti nevyjde reprezentativní vzorek společnosti, online banky tu má každý.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod lychee61 18. 3. 2025 21:58

Děkuji za vyplnění. Do některých skupin kam jsem sdílela dotazník, jsem vypozorovala, že využívají jenom tradiční banky a jsou proti neobankám. Takže se mi to aspoň hezky vybalancuje :-D
lychee61
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fremantle 19. 3. 2025 11:16

Popravdě si ani nemyslím, že někdo v ČR bude používat primárně "neobanku" - mnoho lidí bude poznat přinejlepším Revolut a ten samostatně používat ani nelze, hlavně kvůli absenci domácího platebního styku. Vesměs všechny banky mají nějaké pobočky (nebo aspoň nějaká "kontaktní místa"), i když se profilují jako "mobile-first" (třeba nyní Partners - nemyslím si, že o této bance někdo přemýšlí jako o "neobance").

Historicky jediná banka, která to zkoušela úplně bez poboček byla Zuno (a ani to není zcela pravda - měla nějaké obchodní místo v centrále a nakonec podlehla a ve spolupráci s nějakou makléřskou firmou zpřístupnila další kontaktní místa, kde šlo něco řešit) - a ta právě neuspěla (i když něco se za 10 let změnit mohlo).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod outlier 19. 3. 2025 11:23

Partners možná neobanka je, mBank taky a znám lidi, kteří mají v podstatě jenom mBank a používají ji na všechno.
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 19. 3. 2025 11:34

outlier: vidíš, Partners ani mBank jako neobanku nevnímám, to by moje odpovědi byly trošku jiné.

No, přidal jsem moji "statistickou chybu" k odpovědím, skoro do žádné škatulky jsem se "nevešel", takže často volba "jiné" s příslušným komenářem
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod outlier 19. 3. 2025 11:40

Partners připomíná "neobanku" tím, že má jenom mobilní aplikaci. Ale sám je kvůli averzi k téhle firmě nemám, takže nevím, jak moc fintech jsou, a nevím, jestli to je jejich cíl, nakonec to stejně využijí hlavně jako kanál pro jejich poradcovskou legii. mBank byla neobanka určitě na začátku, teď už mají nějaké pseudopobočky, tak nevím. Ono to v Česku vždycky je tak, že internetová banka nakonec zkamení.
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod portia 21. 3. 2025 22:11

Vyplněno
portia
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aaaa 22. 3. 2025 08:39

mBank mela francizove pobocky vzdy, skoro od zacatku.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne