vos and VS

Diskuze týkající se změny zaměstnání, právní a legislativní problematiky, zvyšování kvalifikace, studia v ČR i zahraničí

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Návštěvník 14. 1. 2006 09:27

lidi rad ych chodil na skolu se zamerenim na informatiku, ale nevim kam jit.

problem mam nasledujici na nasi skole stredni se nevyucovala fyzika.
Matematika nedoshuje bohuzel kvality gymnazii takze nevim jakou skolu si vybrat.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 14. 1. 2006 11:30

Vysoké učení technické v Brně, Fakulta podnikatelská, obor Manažerská informatika http://www.fbm.vutbr.cz .... je to bez fyziky ale za to šmrcnutý ekonomikou a účetnictvím .... a matika zase tak drsná není ... a hlavně prof. Mezník tu matiku chce dát takze je mozno i více než 12 pokusů během prvních čtyřech semestrů :P

jo a jeste jeden web http://www.podfuck.net - rekneme neoficialni web školy .... a rekneme ze tam je materialu ke zkouskam vice nez dost :lol:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod Návštěvník 14. 1. 2006 12:17

Návštěvník

Odeslat příspěvekod Návštěvník 14. 1. 2006 14:24

Sakra chlape, jenom nechoď do Brna na Fakultu informatiky Masarykovy univerzity!!!!!!!!!!
Návštěvník

Odeslat příspěvekod X2 17. 1. 2006 10:30

Muzes mi to trochu blize priblizit o te Masarycce proc ne jsou sice na to hlavni stranky k tom u urcene, ale osobni zkusenostis tou skolou se hodi.
X2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod duee 18. 1. 2006 09:59

X2: Nemá tam chodit, protože na téhle fakultě, přestože se jmenuje fakulta INFORMATIKY, jde především o tu matematiku, a tazatel naznačil, že se fyziky a matematiky obává.

Je spousta fakult, kde lze studovat informatiku, ale přitom se tolik neopírají o tu matematiku (ale na druhou stranu se zas opírají o něco jiného - například na FIT VUT nebo FEL ČVUT, ale tam zas člověka budou dusit elektrikou, popřípadě i FP VUT nebo PEF MZLU, tam je pro změnu ekonomika). Každý si asi musí vybrat, co je mu nejmíň proti srsti.

Mimochodem, můj názor: žádná škola člověka nenaučí všechno, co bude v životě potřebovat. Podle mě je škola od toho, aby člověk získal přehled a kontakty v oboru, a samozřejmě aby dostal diplom, který umí otevřít leckteré dveře. Takže takové ty keci, jakože jedině na FI MU nebo na matfyzu tě naučí nejlíp informatiku, to jsou podle mě blbost. Všechno co budeš potřebovat v praxi tě naučí sama praxe. Jde jen o to, aby ti škola rozšířila obzory.
Den je plný smutku, bez špatného skutku.
duee
Návštěvník

Odeslat příspěvekod eXpandaer 18. 1. 2006 14:52

Tak ja mam rovnaky problem s ako autor tejto otazky, takze je to zaujimava diskusia... Studujem OA a chcem studovat dalej informatiku, ale tak isto sme sa fyziku neucili a matiku velmi slabo...takze hovorite ze ne masarykova ale skor VUT FIT??
eXpandaer

Odeslat příspěvekod duee 18. 1. 2006 15:23

Z FIT VUT mam diplom, takže ti můžu upřímě říct, že tam matiky a fyziky bylo tolik, až mi z toho špatně bylo. První dva roky nebylo prakticky nic jiného. Ale jenom ty první dva roky, pak už byl pokoj, kdežto na FI MUni je matika celých 5 let a je i u státnic.

Pokud studuješ OA, tak bych rozhodně přiklonil spíš k FP, jak doporučil Rop, anebo PEF MZLU (http://www.pef.mendelu.cz/), program Systémové inženýrství a informatika.
Den je plný smutku, bez špatného skutku.
duee
Návštěvník

Odeslat příspěvekod eXpandaer 18. 1. 2006 18:46

aha no dik, a este by ma zaujimalo, ako si sa pripravoval na prijmacky a co bolo vlastne obsahom prijmaciek, co z matiky tvorilo podstatnu cast testu a tak. dik vopred
eXpandaer

Odeslat příspěvekod Rop 19. 1. 2006 00:22

obor Manažerská informatika:
100 bodu test - matematika, logika, informatika trochu šmrncnutý ekonomikou (25 otázek po 4 bodech, spatná odpoved 0 bodu, zadna odpoved 0 bodu) ... ja jsem je to loni sloupnul na 68 bodu
25 bodu test - angličtina (resp. nemcina) - 25 otazek po jednom bodu, spatná odpoved 0 bodu, zadna odpoved 0 bodu - minimalne potreba 10 bodu ... ja jsem je to loni sloupnul na 12 bodu

obor Daňové poradenství:
uplne stejne, jenom ten test je vice ekonomicky a mene informaticky ... a mozna trochu vice matematicky ten jsem delal v roce 2002 a body vam uz opravdu nereknu

celkove je potreba neco kolem 60ti bodu (zalezi na konkurenci)

u toho testu se nesmeji pouzivat kalkulatory ani zadna jina elektronicka media

procento přijatých z prihlasenych se tusim nezverejnuje ... ale dneska jdu na zkousku k dekanovi tak jestli bude čas a nalada tak se zeptam jestli si z hlavy nevybavi nejake cisla .... a ani neminim odhadovat ....

na prijimacky jsem se nejak extra nepripravoval .... respektive kdyz jsem sel na danovy tak jsem se na to malinko vykaslal a kdyz jsem delal na informatiku tak na to zase pro zmenu nebyl čas (tejden po státnicích kde by se taky vzal kdyz jsem byl v lihu)

co se tyce narocnosti studia .... tak dá se to .... respektive studenti fakult stavební, strojní nebo elektrotechnické nás nazývají fakultou flákačů (jednu dobu jsem ve druháku jezdil na jeden den do školy resp. 3 cvika :lol: ) ... mno a studium poslední dobou hodne usnadnuje http://www.podfuck.net - řadíme se mezi hodne kolegiální fakulty (čili na zkousce se vam snazi poradit i cizi clovek a vzhledem k tomu ze nas zase tolik neni tak se clovek vetsinou rychle seznamý)

tak to je asitak vsechno co me v tuto nocni hodinu napada .... kdyztak se klidne ptejte dal ....
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod etigo 19. 2. 2007 17:25

A když dostuduji, tak potom budu mít jaký titul? V Lbc je to myslím jenom bakalář. A potom je možnost jít na magistra?

A druhá otázka je, kolik si vydělá takový informatický manažer?

A co je jeho naplní práce, co dělá atd...a co se učí na škole?
etigo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rop 19. 2. 2007 21:25

Bakalář ... pak je možno pokračovat na magisterskym ale ten už je víc ekonomický ....

kolik si vydělá netuším ...

náplní práce je řídit informační systém firmy :-)
Rop
Administrátor