literatura - vedení společnost, typologie osobnosti

Diskuze týkající se změny zaměstnání, právní a legislativní problematiky, zvyšování kvalifikace, studia v ČR i zahraničí

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod killerGBU 8. 8. 2006 16:22

pro svoje nové zaměstnání se budu muset naučit mnohem více o vedení společnosti než jsem dosud potřeboval.
kdyby měl někdo dobrý tip na literaturu ohledeně vedení společnosti, marketing, typologie osobností, tak bych byl vděčný
killerGBU
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Premysl Tiser 18. 8. 2006 01:07

Skoda, ze to ctu az ted. V srpnu probelh podnikatelsky bootcamp v Telci na tema vedeni tymu: "Stavime mosty, ne zdi". Nic mene ruzna skoleni, seminare apod. se poradaji v prubehu roku, tak si je pohlidejte treba zde. Z vlastni zkusenosti je mohu doporucit.

Jinak knizek je cela rada, zalezi na tom, jak moc chcete jit do hloubky...
Premysl Tiser
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jarmila 18. 8. 2006 07:57

Především se toho nebojte. Typologie osobností je na kočku, pokud nepracujete s lidmi autistického typu, a to asi nebudete. Úspěch budete mít v okamžiku, kdy dáte podřízeným najevo, že jsou dobří a že si jejich práce vážíte. Chraňte se buzerování a buďte k podřízeným spravedlivý. Nerozhodujte v afektu a za všech okolností si uchovejte chladnou hlavu.
Dojel byste naopak v okamžiku, kdy začnete své podřízené buzerovat, protože ti pak udělají jen to, co musí a dají Vám své pokoření sežrat takovým způsobem, že na to v životě nezapomenete. Já to viděla u jednoho mladého a patřičně namyšleného manažera a přesto, že to byl provotřídní hajzlík, mi ho bylo chvílemi skutečně líto, jaké kapky od svých podřízených dostával. Skutečně mu to dali vyžrat až do dna.
Baťa taky nečetl knížky o vedení společnosti a byl opravdovou osobností.
Jarmila
Návštěvník