Která vysoká škola ekonomická je v ČR nejkalitnější ???

Diskuze týkající se změny zaměstnání, právní a legislativní problematiky, zvyšování kvalifikace, studia v ČR i zahraničí

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod WonDrak 4. 1. 2007 00:05

Chtěl jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s ekonomkama v ČR, která je nejkavlitnější, nejkomplexnější, nejprestižnejší atd. (nejvíc mě zajímá vdělání v oblasti vedení podniku-jeho řízení. Nejlépe vlastního.) 8)
Zatím, co člověk chce si musí jít, ať to stojí, co to stojí. (doporučuji film Factotum)
WonDrak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr Klešč 4. 1. 2007 02:46

Já myslím, že se kalí na všech :-) Teda hlavně na kolejích o škole to nebude.
Někomu stačí auto, někdo potřebuje Ferrari.
Petr Klešč
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 4. 1. 2007 07:21

Nejkvalitnější a nejprestižnější nemusí být vždy to samé :-)

Myslím, že nejprestižnější bude asi VŠE, ale nejkvalitnější? Ono je složité to hodnotit, taky jak, že? Málokdo jich studoval víc, aby mohl srovnávat, možná podle úspěšnosti absoloventů, ale pochybuji, že se někde dá taková statistika objevit (nechápu jakým způsobem by se sbírala data).

Vysoká škola je spíš víc "o papíru", než "o vzdělání". Získat kvaltivní vzdělání je možné např. i praxí, a lecky lepší. Bohužel (možná bohudík) na některé pozice (hlavně ve státní správě) se bez onoho "papíru" prostě není možné dostat.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Koumeles 4. 1. 2007 11:50

Kasli na Ekonomku...to neni skola pro chlapy :))))
Koumeles
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 4. 1. 2007 14:03

Já studuji Vysoké učení technické v Brně, Fakultu podnikatelskou .... jako bakalářský obor jsem měl Daňové poradenství ... a teď jako navazující magisterský mám Podnikové finance a obchod ....
Škola je to relativně malá ... jste po celou dobu studia v jedné studijní skupině ... což má nevýhodu, že rozvrh stanovuje škola (chodit s jinou skupinou je tak v 60 % predmetu povoleno) a výhoda je že ty lidi znáte a víte od koho co čekat ... to se hodí hlavně při testech bo při teamových semestrálních pracích .... jinak příprava na to že budete někde šéfem je celé magisterské studium ....

Zase na druhou stranu Masarykova univerzita je škola kde si člověk schání materiály kde se dá a více méně tam nikoho nezná ... to samé VŠE .... proto jsem tam nechtěl jít .... mě se víc líbí takové to "rodinné" prostředí :-)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod WonDrak 4. 1. 2007 16:56

PatrikChrz píše:Nejkvalitnější a nejprestižnější nemusí být vždy to samé :-)

Myslím, že nejprestižnější bude asi VŠE, ale nejkvalitnější? Ono je složité to hodnotit, taky jak, že? Málokdo jich studoval víc, aby mohl srovnávat, možná podle úspěšnosti absoloventů, ale pochybuji, že se někde dá taková statistika objevit (nechápu jakým způsobem by se sbírala data).

Vysoká škola je spíš víc "o papíru", než "o vzdělání". Získat kvaltivní vzdělání je možné např. i praxí, a lecky lepší. Bohužel (možná bohudík) na některé pozice (hlavně ve státní správě) se bez onoho "papíru" prostě není možné dostat.n/quote]

Tu prestiž bych ani tak nemusel, spíš tu kvalitu. Je mi jasné, že nejlepší škola je praxe, už se o ni snažím, ale přesto mám zájem získat tový to oficiální vzdělání, minimálně si rozšířím obzor.
Zatím, co člověk chce si musí jít, ať to stojí, co to stojí. (doporučuji film Factotum)
WonDrak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod WonDrak 4. 1. 2007 16:57

[quote="Petr Klešč"tJá myslím, že se kalí na všech :-) Teda hlavně na kolejích o škole to nebude. /quote]

to je jasný, ale přece nebudu vybírat podle toho, jak se kde kalí, že ??? :lol:
WonDrak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod WonDrak 4. 1. 2007 17:00

Rop píše:Já studuji Vysoké učení technické v Brně, Fakultu podnikatelskou .... jako bakalářský obor jsem měl Daňové poradenství ... a teď jako navazující magisterský mám Podnikové finance a obchod ....
Škola je to relativně malá ... jste po celou dobu studia v jedné studijní skupině ... což má nevýhodu, že rozvrh stanovuje škola (chodit s jinou skupinou je tak v 60 % predmetu povoleno) a výhoda je že ty lidi znáte a víte od koho co čekat ... to se hodí hlavně při testech bo při teamových semestrálních pracích .... jinak příprava na to že budete někde šéfem je celé magisterské studium ....

Zase na druhou stranu Masarykova univerzita je škola kde si člověk schání materiály kde se dá a více méně tam nikoho nezná ... to samé VŠE .... proto jsem tam nechtěl jít .... mě se víc líbí takové to "rodinné" prostředí :-)r/quote]

Jaký má tvá škola podle tebe největší přednosti, kromě toho, že jste jedna velká rodina :wink:
WonDrak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 4. 1. 2007 20:42

WonDrak píše:
Rop píše:Já studuji Vysoké učení technické v Brně, Fakultu podnikatelskou .... jako bakalářský obor jsem měl Daňové poradenství ... a teď jako navazující magisterský mám Podnikové finance a obchod ....

Zase na druhou stranu Masarykova univerzita je škola kde si člověk schání materiály kde se dá a více méně tam nikoho nezná ... to samé VŠE .... proto jsem tam nechtěl jít .... mě se víc líbí takové to "rodinné" prostředí :-)r/quote]
Jaký má tvá škola podle tebe největší přednosti, kromě toho, že jste jedna velká rodina :wink:s/quote]

Méně lidí = více času učitelů na studenty. Většinou férové jednání kantorů (pravda že základy ekonomiky mají nevím proč jednoduší hezká a vyvynutá děvčata) a člověk se ani tak moc nenadře. Studenský web obsahuje vše co se může u studia hodit, což například zkrátí dobu práce některých semestrálních prací, nebo příprav na zkoušky. Bohužel nemohu posoudit jiné vysoké školy ... na jiných jsem nebyl ...
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod Petr Klešč 5. 1. 2007 03:23

To WonDrak: Ale otázku si tak položil.
Někomu stačí auto, někdo potřebuje Ferrari.
Petr Klešč
Návštěvník

Odeslat příspěvekod WonDrak 6. 1. 2007 23:54

[quote="Petr Klešč"tTo WonDrak: Ale otázku si tak položil.l/quote]
Možná, ale myslel jsem to jinak.
WonDrak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek D. 7. 1. 2007 15:11

Pokud chces neco umet bez do Prahy. Pokud chces mit titul a trochu neco umet bez do Brna. Pokud chces jen titul bez do Ostravy nebo do Opavy.

Chtel bych se ale zeptat na jinou otazku - znama me prosi, jestli nevim neco o firmach, ktere je lakaji, aby k nim sli pracovat - Ernst & Young, KPMG,PwCo atd. Vsichni jim mazaji med kolem huby, ale urcite to ma i svoje minusy a negativni stranky-to jim nikdo nerekne. nema tady nekdo nejake zkusenosti nebo nejake zname, kterych by se mohl poptat ?

Diky za odpovedi
Marek D.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod WonDrak 7. 1. 2007 23:06

jj, asi máš pravdu. Dnes jsem muvil s kamarádem, řešili jsme trošku piodnikání a nějak jsme začli řešit i školy, a jednoznačně doporučoval Prahu (zmiňoval i dobrou úroveň na Pardubický univerzitě),zbytek tak nějak nedoporučoval,

takže tomu podřídím vše,
a půjdu na VŠE.

S těma firma ti nepomůžu, znám jen jejich jména, ale snad někdo další o nich něco ví.
WonDrak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 7. 1. 2007 23:24

Každopádně bych nedělal takovou kravinu jako podat si jenom jednu přihlášku na vysokou školu .... ono to na první pokus nemusí vyjít ... :-)
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod WonDrak 8. 1. 2007 18:16

jj, s tím počítám, zas nejsem tak tak naivní. Udělám maximum proto VŠE, ale dám si přihlášky do brna na masárnu a VUT, + pardubice +(ještě přemejšlím) na zemědělku do prahy (kvůli praze) získat tam nějaký kontakty, něco si přivydělat, a za rok znova zkusit VŠE, sice rok ztratím (nebo získám, kdo ví) :)
WonDrak
Mírně pokročilý

Další stránka