pomocna ruka zamestani lide s maturitou

Diskuze týkající se změny zaměstnání, právní a legislativní problematiky, zvyšování kvalifikace, studia v ČR i zahraničí

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod cesky devil 16. 1. 2007 14:55

bohuzel moje studium bude koncit na VS a rad bych kdyby jste mi pomohli na co si dat pozor a jake moznosti pro me mohou byt.

jelikoz nemam ridicak vubec a vsude chteji praci kde musite umet anglicky slovem i pismem. coz nebudu splnovat jako studenti kteri navstevovali obchodni akademi.
Bohuzel mam jen stredni odborne uciliste a nevim presne kde bych splnoval pozadavky zamestnavatele.

Jde vubec pro takove cloveka jako ja neco najit abych mohl slusne zit.
a vydelavat alespon 10 000kc cisteho mininalne.

Dival sem se na radu stranek s praci ale sami uvazte napr. reklama na to clovek musi mit zase jinou stredni skolu nebo informatika to bych musel studovat predtim na stredni.

jedine me napadla prace pojistovaciho agenta ale ten take musi splnovat kriteria dana zamestnavatelem.

da se v dnesni dobe pracovat takovym zpusobem abych i ja ktery nema takove moznosti jehoz moznosti znemoznuji ziskat lepsi praci
bez ridicaku a nedostatecnych pozadavaku v oblasti jazyka.

tim zpusobem pracovat abych nemusel vykonavat doslova stereotypni praci kde clovek nemuze zapojit svuj rozum a na zaklade toho pracovat?
cesky devil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 17. 1. 2007 05:28

Pojišťovacího agenta (finančního poradce,....) může dělat kdokoliv, berou opravdu úplně každého (jak pojišťovny, tak různé MLM společnosti). Pravda, ze začátku by šlo o tzv. "závislého" zprostředkovatele, ale to je jen taková "úřední klička".
Spíš to chce mít na to žaludek, dle mého názoru se tahle činnost nedá dělat zároveň úspěšně a poctivě. Teď nemyslím, že by měl agent zákazníkovi přímo lhát, ale nemůže mu sám aktivně jmenovat všechna úskalí a nevýhody uzavíraného produktu.

10 000 Kč opravdu není nijak přehaný požadavek. Víc než dvojnásobek má v Praze řidič tramvaje a to nemusí mít vůbec žádné požadavky ("řidičák" si udělá v podnikovém kurzu).

Jestli máš nějakou VŠ, tak nemůžeš být úplně blbej (co je to za VŠ)? Na tituly si hrajou hodně ve státní správě a obecní samosprávě, každou chvíli čtu v novinách inzeráty, na různá úřednická místa, kde jediným požadavkem je titul.

Další pozicí bez nějakých požadavků je policie (kromě fyzického), pak jsou tu různá místa v bankách (za přepážkou), nebo místa v různých callcentrech (to se ale nedá dělat dlouho). Nejde o nijak lukrativní místa, ale "po škole" si člověk nemůže moc vybírat.

Ten řidičák to bude výhledově chtít tak jako tak, taky jsem se tomu bránil, ale nakonec jsem se donutil ho udělat. Jak už máš jednou papíry, tak když tě to řízení nebaví, dá se mu téměř vždycky vyhnout (můj případ :-) )

Nic neztratíš, když si napíšeš životopis a rozešleš ho do různých pracovních agentur. Ty poctivé si za základní registraci nic neúčtují a třeba to může vyjít.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod radim33 17. 1. 2007 14:16

Z dotazu mně připadá, že tu vysokou školu nedokončil. Má ukončené jen střední vzdělání na středním odborném učilišti. Ale i to by mělo stačit na toho pojišťovacího poradce. Problém je v tom, že v dnešní době je Česká republika pojišťovacími poradci zřejmě přesycena. Úspěšný začátek může mít jenom ten, kdo umí po telefonu přesvědčit neznámé lidi z telefonního seznamu, nebo jiných veřejných seznamů, kterým často co dva měsíce nějaký poradce volá že stojí za to se právě s ním sejít a poslechnout si ho. A to neumí každý. Nebo kdo má z minulé činnosti databázi stovek lidí, kteří ho znají, a věří mu, že jim nenabízí nějakou blbost. Nebo kdo má známé, kteří tu databázi mají. Nebo si tu databázi koupí.
radim33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radim33 17. 1. 2007 14:17

Cesky devil: Možná bude jistější pro Tebe, pokud jsi nevystudoval na tom odborném učilišti nějaký krajně nepraktický obor, oprášit znalosti a co se týká jazyků, zkusit našprtat pár desítek frází v angličtině, abys trochu obstál na přijímacím pohovoru. Aspoň základní znalost jazyků je sice dneska zaklínadlo, bez kterého tě nepřijmou pomalu ani na podávání cihel na stavbě, ale v práci potom velice často budeš tu angličtinu potřebovat jednou za uherský rok a to se nějak vymluvíš nebo se to nějak doučíš. Když jsi zvládnul přijímačky na vysokou, tak určitě zvládneš i nějaký přijímací pohovor, zdůraznit a představit svoje "plusy" a potlačit svoje "minusy" Je to taky o tom se z počátečních neúspěchů poučit, dokázat čekat na tu optimální nabídku a pak ji uchopit a využít.
radim33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Axerák 8. 1. 2009 07:25

:-)
Naposledy upravil Axerák dne 8. 1. 2009 07:37, celkově upraveno 1
Axerák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Axerák 8. 1. 2009 07:33

10 000 Kč opravdu není nijak přehaný požadavek. Víc než dvojnásobek má v Praze řidič tramvaje a to nemusí mít vůbec žádné požadavky ("řidičák" si udělá v podnikovém kurzu).

PatrikChrz: S řidičem tramvaje nemáš úplně pravdu, těch požadavků je tam docela dost... ( přihlásí se jich 6 a přes dopravně - psychologické, neurologické vyšetření možná projdou tak 3). Řídí se podle drážního zákona. Zdravotní příprava je podobná jak pro strojvedoucího... :-)
Axerák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 8. 1. 2009 08:53

Axerák: je ponekud neslusne mazat sve prispevky, zvlaste kdyz na ne nekdo reagoval.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod SocPredator 8. 1. 2009 12:16

Bez ŘP nebo jazyků je to dost nalevačku. Ta poslední věta "abych nemusel vykonavat doslova stereotypni praci kde clovek nemuze zapojit svuj rozum a na zaklade toho pracovat" je pak úplně mimo. Zvláště v kontextu s těmi 10k - to je plat lepší uklízečky, ale jak známo absolventi nemají takové nároky, takže se neztratíte, někdo by si vás jistě najal.

Práce nestereotypní sice existuje, ale není pro každého, to musíte v něčem vynikat.

Tramvajáka bych doporučil, sice je to taky náročný, ale aspoň dobře placený. Nebo revizor, tam stereotyp nehrozí.
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod Axerák 8. 1. 2009 12:21

S474N: To se omlouvám, já to smazal omylem a pak jsem dal upravenou verzi... ;-)
Axerák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Axerák 8. 1. 2009 12:24

Tak ono těch 25 000 hrubého taky není nic moc plat pro řidiče tramvaje.
Takových 30 000 čistého už by bylo dostatečné... :-D
Axerák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 8. 1. 2009 12:38

To mi připomělo nedávno presentovaný výzkum. 2/3 lidí by chtělo brát plat od 30 do 100 tisíc. Nejnáročnějí jsou lidé v Praze a kupodivu stejně nároční jsou i v Ústeckém kraji :-D :-D V průměru by každý chtěl brát o 10K víc, než právě bere.
Spolu s informací o snižování efektivity práce v posledních měsících je to velmi úsměvné. Nikdo neříká co musí pro vyšší příjem udělat on sám, ale jen mluví o tom, co pro to mají dělat ostatní.
Ruprecht001
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 8. 1. 2009 13:13

Ruprecht001: tva posledni veta to naprosto vystihuje. Misto, aby se sami snazili neco pro vyssi plat udelat, tak akorat umi nadavat na zamestnavatele.

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod spike.f 27. 3. 2010 19:39

Nemyslím si, že bys musel mít střední abys mohl jít studovat informatiku..Když se chce všechno jde. Taky sem byl na učňáku a teď úspěšně studuji informatiku. Tak do toho
spike.f
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 27. 3. 2010 21:55

spike.f píše:Taky sem byl na učňáku a teď úspěšně studuji informatiku.

A práva už máš?
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 28. 3. 2010 09:51

Tomáš Marný: ty dodela dneska a potom sunda to leseni :mrgreen:

S474N
Inventář

Další stránka