Studuji fakultu strojni ČVUT, studoval jsem take rok na stredni skole v USA a rozhodne se chystam alespon na 2 semestry vyjet nekam na VS do ciziny. Ze vsech stran slycham, jak dobre jsem si zvolil skolu/obor. Poptavka po technicich je "preci" obrovska. Stale si ovsem nejsem jist, zda jsem zvolil spravne. Jsem nadprumerny student s jazykovymi schopnostmi, nijak krajne zameren-tzn ze je mi vcelku jedno, zda se ucim matematiku nebo ekonomicky ci humanitni predmet.
Do budoucna, se ale ovsem take zajimam, jak se uplatnim a jak za to budu financne ohodnocen. Mam moznost srovnani se studenty VSE. Zarazi me "nenarocnost"(v uvozovkach!!) studia na teto skole. Kdyz, se ale podivam na to, kde a za kolik pracuji absolventi teto skoly, tak musim zapochybovat nad volbou sveho oboru. Je mi jasne, ze praci si nejspis sezenu vzdy...jen mi neni jasne, zda se vubec plat ekonoma a spickoveho strojare daji srovnavat. Blizi se doba, kdy se budu muset rozhodnout o svem blizsim zamereni a zatim vubec netusim, zda se rozhodnu pro rekneme ekonomoctijsi obor nebo pro napr aplikovanou mechaniku a pozdeji letadlovou techniku...Obory zcela rozdilne, uplatneni zcela rozdilne, ale ja favorita nemam-bavilo by me oboji. A tak se nejspis rozhodnu na zaklade budouciho uplatneni/ohodnoceni.
Byl bych rad za vsechny rady ci nazory k tomuto tematu, popr vase zkusenosti.
S pozdravem.
Bob_dylan