Kterou ze skol by jste si vybrali kdyz vite o zakone o vysokych skolach
ktery uklada, ze pokud neni radne ukoncena vysoka skola tak nemuzete prejit na Vyssi odbornou skolu.
Ponevadz mam posledni tri roky na studium tak chci vystudovat neco co bude mit smysl.
Smysl v tom, ze si po teto skole snadno najdu praci a budu se o to dopredu zajimat.
Dilema ale spociva v tom, ze pokud budu studovat jak ekonomickou ci informatiku tak nejsem si jist zda-li mi to k necemu bude nebot si myslim ze mi praci vezme vysokoskolak ktery radne ukoncil studium a uspesne se stal bakalarem.
Jak v ekonomice tak informatice mam urcite zaklady.
studium informatiky na VOS
- nevim zda-li ma smysl studovat tuto skolu z duvodu toho ze jsem
uvazoval ze po teto skole budu prodejcem hardware, ale vse nasvedcuje tomu ze intel mozna vytvori monopol v oblasti cpu
-v oblasti administratora site v urcite firme
- v oblasti tvorby www stranek
studium ekonomiky na VOs
- nejsem si jist zda-li ma toto studium smysl nebot si myslim ze je toto studium doplnujici pripravou pro vysoke skoly
- tento druh skoly rika ze mohu delat nasledujici prace v techto oblastech:
* řízení a organizace výroby
* řízení kvality a jakosti výroby
* finanční řízení firmy
* řízení lidských zdrojů
* logistika
* účetnictví
* marketing a odbyt výrobků
Vykonávají kvalifikované odborné funkce, především ve výrobních podnicích, obchodních organizacích a státní správě.
-pracovat ve statni sprave si osobne myslim moc nevyplati kdyz si clovek uvedomi, ze vlada nema ani penize pro lidi pracujici ve statni
sprave a bude to pro ne horsi
-na to co sem poukal------------(rizeni a organizace vyroby) atd se mi zda ze clovek nema sanci najit praci nebot si osobne myslim ze studenty z vos nechteji zamestnavatele.
prosim napiste svuj nazor a doporucte mi neco co ma smysl.