Zařizoval někdo v OV v poslední době Živnostenský list?

Diskuze týkající se změny zaměstnání, právní a legislativní problematiky, zvyšování kvalifikace, studia v ČR i zahraničí

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Gooorila 5. 8. 2007 18:36

Ahoj
Neníí to ani tak o lenosti a pohodlnosti, ale je zde člověk, kdo si v nedávné době zřizoval Živnostenský list v Ostravě? Potřebuji si jej také vyřídit a kdyby mi někdo poradil kam zajít, co donést, kam pak atd. Času mám v poslední době opravdu velmi málo a změna zdravotní pojišťovny mne vyškolila tak, že nechci riskovat zbytečné schůzky s úředníky (přešlapovat 3 hodinovou frontu a pak se dozvědět, že jsem ve správné instituci, ale ve špatné pobočce :o/...), chci donést to co potřebuji tam, kde zrovna potřebuji. Zde na internetu jsem však dostal rozdílné informace (na jednom serveru píšou, že si musím zařídit výpis trestního rejstříku, na druhém serveru je informace, že si tyto informace zjistí živnostenský úřad sám atd.).
Je zde někdo, kdo poradí? Nebudu otravovt moc, jen pár dotazů. Dík
Gooorila
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KubaPa 5. 8. 2007 19:32

V Ostrave jsem sice v zivote nebyl, ale vyrizoval jsem nedavno ZL jinde, takze poradit muzu. Staci zajit na zivnostensky odbor magistratu, ten si vypis z trestniho rejstriku, potvrzeni z financaku a socialky objedna sam (me teda na Praze zapad doporucili na financak zajit sam, ze mi to daj rychleji, nez kdyz tam tu zadost poslou z zivnostenskyho odboru, ale pokud na ZL z nejakeho duvodu extremne nespechas, staci opravdu ten zivnostenskej odbor. Podnikat tusim muzes zacit stejne uz od ohlaseni (nevim na 100%). To ze jsi nekde nasel jine info muze byt tim, ze se to pred par lety menilo, driv jsi musel to kolecko opravdu obehat jeste pred vydanim ZL. Dalsi vec je pote co ZL dostanes dojit na FU, CSSZ a zdravotni pojistovnu a zaregistrovat se tam a podle toho zacit platit zalohy apod.
KubaPa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mikicz 5. 8. 2007 19:41

KubaPa: tak tos už asi hodně dlouho nic nevyřizoval. Už pár let existují CRM (centrální registrační místa) kde tohle vyřídíš najednou. Ověřeno, funguje.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod Gooorila 5. 8. 2007 20:06

no, živnostenský list jsem opravdu nezařizoval ještě nikdy. Zadání CMR do vyhledávače mi otevřelo další stránky, které prostuduji, ale každopádně je to pak vynikající zjednodušení. Díky za tip
Gooorila
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mikicz 5. 8. 2007 20:46

bylo to sice na kubu, ale hlavně že to pomůže tobě...
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod Rop 6. 8. 2007 00:10

Snad pomůže jeden článek na businessinfu

Jinak dojde se na živnostenský úřad (bude na magistrátu) .... kde se vyplní spousta formulářů a pokud tam lidi budou ochotný tak vám i poraděj ... živnostenský úřad (nebo alespoň ten u nás) je nejochotnější úřad v tomto státu :-)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod kefish 6. 8. 2007 14:01

mikicz: No ja teda nedavno vyrizoval zivnostak a peklo. Kdyz pominu to, ze me nejdriv na vratnici vyhazovali, ze to resi jen v pondeli a stredu, potom se se mnou urednice hadala, ze neexistuje nic jako poradenstvi HW a SW a vnucovala mi misto toho agrarni poradenstvi, potom kdyz pominu to, ze mi urednice slibila, ze mi zacatkem dalsiho tydne zavola, coz neudelala a par dalsich vtipku, tak moje zkusenost s CRM je takova, ze mi ta debilni urednice v luxusnim kresle obklopena luxusnim nabytkem sdelila, ze takove formulare tam sice maji, ale ze se v tom nevyzna a at si to obeham osobne, ze to beztak budu mit lepsi.

Nejak od te doby nemuzu prijit na slovo jakekoli statni instituci :evil:
kefish
Návštěvník

Odeslat příspěvekod KubaPa 6. 8. 2007 18:50

mikicz píše:KubaPa: tak tos už asi hodně dlouho nic nevyřizoval. Už pár let existují CRM (centrální registrační místa) kde tohle vyřídíš najednou. Ověřeno, funguje.
KubaPa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mikicz 6. 8. 2007 18:50

kefish: no já si nejdřív zjistil, co chci, jakou živnost atd. Pak jsem tam jenom přišel a za 20 minut jsem odcházel s IČ, potvrzenýma formulářema registrace a DIČ. Živnosťáky byly fyzicky až za týden, ale podnikat můžeš hned, jak máš registraci a IČ.
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod Rop 6. 8. 2007 19:32

hlavně pokud nepodnikáte tak potvrzení o bezdlužnosti na sociálce a daních nepotřebujete :-) ... to až si vyřizujete další živnostenské listy
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor