Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
malidian píše:Lidi, dělejte si co chcete, ale statistiky o platech (i nezaměstnanosti) SŠ a VŠ hovoří jasně, víte, co to je náklad obětované příležitosti? Osobně můžu srovnat, rok jsem pracoval, a z mého pohledu je práce podstatně jednoduší, než škola, ale samozřejmě záleží na tom, co děláte. Pokud se dokážete obstojně uživit se SŠ, já vám to přeju... "/quote]
Premysl Tiser píše:...z VS vylezes a nevis nic o zivote. Jsi 3-5 i vice let pozadu za tim, kdo pracoval a ma praxi. V zivotwe veci funguji jinak, nez se uci ve skole. Takze vylezes a stejne se zacinas ucit...
Premysl Tiser píše:...To, co popisujete neni o vzdelani, ale o zivotni filosofii, o pristupu k zivotu...
Bob_dylan píše:To, ze si nekdo rekne tyden po promoci o 40 cistyho..no a proc ne, pokud vi, ze ma takovou cenu. Ja mam konec studii jeste celkem daleko, ale kdybych koncil v tuhle chvili, tak bych si urcite rekl o mnoho vice, nez je prumerny plat v CR. A proc? Protoze si se na tolik cenim. Proto!
No realita je taková, že na technickejch a ekonomickejch školách při studiu už dělá podle mě většina studentů, ve vyšších ročnících jich docela dost dělá i někde v oboru, kterej studujou...Premysl Tiser píše:malidian píše:Lidi, dělejte si co chcete, ale statistiky o platech (i nezaměstnanosti) SŠ a VŠ hovoří jasně, víte, co to je náklad obětované příležitosti? Osobně můžu srovnat, rok jsem pracoval, a z mého pohledu je práce podstatně jednoduší, než škola, ale samozřejmě záleží na tom, co děláte. Pokud se dokážete obstojně uživit se SŠ, já vám to přeju... "/quote]
O to tu, myslim, nejde. Jde o to, ze z VS vylezes a nevis nic o zivote. Jsi 3-5 i vice let pozadu za tim, kdo pracoval a ma praxi. V zivotwe veci funguji jinak, nez se uci ve skole. Takze vylezes a stejne se zacinas ucit. Diky skole ale mas sanci se tou praxi vice nacit, mas vyssi potencial a muzes se snadneji dostat dal. Tedy pokud jsi machr, da Ti 5 let praxe vic nez 5 let skoly. Ale za stejnych podminek uz je po 15 letech praxe stredoskolak pozadu za clovekem s 5 lety studia a 10 lety praxe. Je to ale neoveritelne, protoze stejne podminky znmena i stejny clovek a klonovat zatim neumime.
Jinak pokud máš možnost se dostat do spousty seminářů a setkávat se s nejmodernějšíma technologiema a odborníkama, tak ti gratuluji ... moji VŠ (ZČU, ČVUT) vzdělaní kolegové takové štěstí neměli a možná proto skončili tak, jak skončili.n/quote]
Tak Kiyosaki toho už nakecal...Premysl Tiser píše:Robert Kiyosaki rikal, ze nema smysl brat si zamestnance, ktery neni ochoten pracovat i zadarmo. Takovy zamestnanec nezije vizi firmy a je temer bezceny.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků