bezpečnostní agentura HPP - práva zaměstnance a cestovné

Diskuze týkající se změny zaměstnání, právní a legislativní problematiky, zvyšování kvalifikace, studia v ČR i zahraničí

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod xadath 19. 3. 2008 17:38

Pracuju u jedné bezpečnostní agentury, kde náplní práce je zajištování bezpečnosti proti krádežím.

Jedná se o akciovou společnost, která mi napsala smlouvu přes Horticola s.r.o na hlavní pracovní poměr, kde mám stanovenou mzdu není napsáno zda-li hrubou mzdu nebo cistou mzdu + 10% připlátky čili pohyblivá složka ze základní měsíční mzdy.

Došlo navíc k soupisu dohody o provedení práce přes MULTANOVA SECURITY S.R. O tedy na vedlejší pracovní poměr, kde je předpokládaný rozsah prací 150 hodin v kalendářním roce tedy od data nastupu letošního roku do konce letošního roku. Odměna je ve výši 50 Kč za hodinu.

V pracovní smlouvě na hlavní pracovní poměr(přes Fa Horticola s.r.o) je v bodě a) zaměstnanec nastoupí do práce dne xx.xx.xxxx jako strážný, místem výkonu práce budou objekty, které jsou jako bod VI. této smlouvy.

(Těmito objekty jsou v kódě 601 - Kauflaund - filiálky, 602 - Penny markety - filiálky, 603 - LIDL - filiálky, 605 - krátkodobé střežení, 606 - Hornbach Olomouc)

V oddíle obecných podmínek přes Fa Horticola na HPP je uvedeno v bodě

k) zaměstnavatel v souladu s §§ 156 - 172 o cestovních náhradách poskytne určitým zaměstnancům úhradu nadlimitních nákladu na cestovné z místa pobytu do místa výkonu práce. Za pravidelné pracoviště je pro tyto účely považováno místo trvalého pobytu zaměstnance.

Místo bydliště je vzdálené od místa výkonu práce 50 km. Předtím byl výkon práce od zaměstnavatele přidělen do 13km od místa bydliště po dobu 1 měsíce a půl.

Mzda která je stanovena přes Horticola s.r.o bude po zdanění a odvodu pojistného na sociálním a zdravotním pojištění odpovídat minimalní mzdě nebo někdy vyšším částkám, ale ne však přesahujícím čistou mzdu 10 000.

K věci:

1)Chci od zaměstnavatele který se mnou sepsal pracovní smlouvu, sepsat dodatek k pracovní smlouvě na HPP, kde by bylo uvedeno že zaměstnanec má nárok na cestovné, které by bylo zahrnuto do výplaty mzdy.

2)Při prvním nástupu do práce za 20 dní jsem požadal o zálohu na výdaje na cestu do práce, ale nebyly mi vydány. Jedná se o první pracovní poměr na HPP.

3)V oddíle pracovní smlouvy na HPP v bodě za c)

(mzda je splatná do konce kalendářního měsíce nasledujícího po měsíci, ve kterém vznikl zaměstnanci nárok na mzdu. Na žádost zaměstnance je mzda převedena na jeho účet, jinak je vyplacena v hotovosti na pracovišti.)

Bude mi vyplacena první mzda za tento měsíc, ale jak jsem se dozvěděl od zaměstnavatele, na účtě budu mít tyto peníze až ke konci měsíce 28,29,30 nebo nejpozději 31den. Peníze posílají údajně v zakonně stanovené době na můj účet.
Figuruje zde více firem o kterých jsem se zmínil.
xadath
Kolemjdoucí