Rekonstrukce vodoininstalace - rozpočet

Diskuze o plánování a realizaci staveb, rekonstrukcí

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod S-Tony 17. 2. 2012 11:37

Nemáte někdo představu o rozpočtu na rekonstrukci rozvodů vody?
Jedná se o přivedení studené vody ze sklepa do spodního bytu. Kuchyně + koupelna. V koupelně je zásobníkový ohřívač a následně rozvedení teplé a studené vody do všech 3 kohoutků.
Kolik může asi vyjít materiál s prací?
Ŕádově 10 tisíc, 20 tisíc? Realizovali jste nědko podobnou zakázku? Kolik to vyšlo?
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mikicz 17. 2. 2012 12:04

Nedela se tohle obvykle tak, ze si vyberes par firem v okoli a posles jim poptavku? Oni ti pak daji ceny a ty si vyberes.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod S-Tony 17. 2. 2012 12:45

Ne. Bezně to funguje tak, že se podívám kolik stojí materiál, pak ztjistím kolik ti zloději chtějí za práci a raději si to udělám sám :-D
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marus 17. 2. 2012 13:05

Tak proč vlastně chceš tento rozpočet?
Pokud si to uděláš sám, tak jen pro dobrý pocit, že jsi jim to nandal, jak jsi ušetřil?

Pokud to chceš nechat firmě, tak rozpočet ti dodají ty firmy, co oslovíš. Nejlépe položkový :-)

Ale už se mi stalo, že mi firma dala položku - odpojení stávajícího WC od odpadu - 500Kč, napojení stávajícího WC na odpad- 500Kč...Asi daň za smrad :D Jinak práce na 20 minut.

Dle mě je nejlepší jich obvolat pár, ať ti to nacení a nechat nejlevnějšímu/nekvalitnějšímu/nejlépe referenčnímu dodavateli dle vkusu a podmínek.
Můj mobil je čínská dvousimková rýže...Kvalitní rýže
Marus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 17. 2. 2012 13:46

S-Tony píše:pak ztjistím kolik ti zloději chtějí za práci a raději si to udělám sám :-D

Čím se živíš? Jestli je to nějaké zajímavé řemeslo a děláš za hubičku, že bych měl o služby zájem (a nejspíš bych nebyl sám) :-P .
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 17. 2. 2012 13:55

TM: osobne na tom nevidim nic zvlastniho. Taky jsem schopen si udelat x veci (nebo s pomoci kamaradu) a taky to tak resim. Bohuzel ve stavebnictvi plati, ze se obvykle s firmou clovek dostane v lepsim pripade na 2-3 nasobek ceny. A zaroven to prece nic nerika o tom, ze tyto "sve" sluzby bude kdokoliv nabizet pro cizi lidi.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod kamey 17. 2. 2012 14:06

To Marus: asi mu rupla voda, tak potřebuje rozpočet pro pojišťovnu :(

-- 17. 2. 2012 13:14 --

S474N píše:TM: osobne na tom nevidim nic zvlastniho. Taky jsem schopen si udelat x veci (nebo s pomoci kamaradu) a taky to tak resim. Bohuzel ve stavebnictvi plati, ze se obvykle s firmou clovek dostane v lepsim pripade na 2-3 nasobek ceny. A zaroven to prece nic nerika o tom, ze tyto "sve" sluzby bude kdokoliv nabizet pro cizi lidi.

A teď se bavíme o práci s dokladem, nebo práci provedené načerno?
kamey
Diskutér

Odeslat příspěvekod S-Tony 17. 2. 2012 14:20

No voda sice rupla. Ale jedná se o 60 let starý barák s původnim vedením a při pokusu o opravu se ty trubky rozpadli pod rukama. Kompletně prorezlé. Oprava není možná. Jen totální výměna.
Bohužel se teď chodí pro vodu k hlavnímu uzávěru vody, kde je udělaný provizorní vývod na hadici.
Takže si umíte představit ten komfort.

Já žiju většinou jinde a barák je jen na pár dnů v měsící. Momentálně v tom baráku už nefunguje topení, neteče voda, barák je vlhký do jednoho metru od země, zatíká do toho a podoboně.
Kdybych do toho začal vrážet peníze, tak to jen tak neskončí. Navíc je to samozřejmě neprodejné a na demolici a stavbu nového nejsou peníze. Takže ideální dědictví. :roll:

Daruji barák za odvoz. Nemáte zájem :D
S-Tony
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marus 17. 2. 2012 14:31

Tak tady je nejlepší řešení si to udělat sám.
Pokud to zdupeš, nikdo tě buzerovat nebude a pokud tě to baví, tak to je dle mě práce tak na víkend až dva.
Matroš nakoupíš v libovolném baumax marketu, svářečku na plasty si od někoho půjčíš a jedeš. A v průběhu prací to můžeš nafotit a pak své služby draho prodat Tomáši Marnému a jeho kámošům 8-P

A pak budeš v balíku s referencemi jako spolehlivý a schopný řemeslník :D

Kamey: jj, pojišťovna mě nenapadla...Ale v tomto případě to asi nebude ono
Marus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mikicz 17. 2. 2012 14:42

S-tony: posli fotku a kde stoji a uvidime :-)
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod kamey 17. 2. 2012 14:55

Daruji barák za odvoz. Nemáte zájem :D

A co je z toho k použití? :D
kamey
Diskutér

Odeslat příspěvekod Marus 17. 2. 2012 14:58

Tak minimálně na paintball live :D
Marus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kamey 17. 2. 2012 15:05

Marus píše:
Kamey: jj, pojišťovna mě nenapadla...Ale v tomto případě to asi nebude ono

Já myslím, že to bude ono :D :D proto potřebuje vědět, kolik to bude stát i s prací, za kterou chce "ušetřit". Ale v případě rezavých starých trubek mu to stejně budou krátit jako zanedbanou údržbu.
kamey
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 17. 2. 2012 15:12

Hlavně je zvláštní, že pro sebe by si každý představoval za práci aspoň 100 litrů měsíčně, a když má zaplatit jinému, tak se mu i 2 litry zdají moc ;-).
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod S-Tony 17. 2. 2012 15:14

Marus píše:Tak minimálně na paintball live :D

Slevomat >> Nabízím noc v hororovém domě na okraji vesnice se slevou 60% za 290 kč na noc a osobu.
V ceně:
1) výběr ze 6 místností včetně sklepa a půdy
2) všudypřítomná lozící havěť
3) divné pazvuky po celou noc včetně meluzíny a vyjících vlčáků
4) strašidelné kroky v druhém patře
5) strašidelná starší dáma součástí objektu
6) hřbitov domácích zvířat za domem

Zaručujeme absolutní tmu jen za svitu měsíce.
Sociální zařízení ve sklepních prostorech.
Jen na vlastní nebezpěčí.
S-Tony
Návštěvník

Další stránka