Jaká je NEJ podlaha do kuchyně? A jaké máte osobní zkušenosti?
Chystám rekonstrukci bydlení a rád bych vybral nový povrch do kuchyně. Stávající bych chtěl vyměnit a do podlahy zabudovat el. podlahové (do)vytápění. Hlavní ohřevem bude klasika horkovodním radiátorem 40/60 °C.
Dlažbu - tu mám, ale je to malý formát 20x20 spáry jsou široké cca 4-5mm (při pokládání byly použity vymezovací plast. křížky), takže když je často binec, vždy něco zůstane. Trochu hůř se udržuje, ale zase to není tragédie. Další materiály:
Dlažba velkoformátové
Silné dřevěné velkoformátové parkety (cca 10až20 x 50až70 cm)
Plovoucí podlaha - obvykle toho moc nevydrží (tak 8 až 10 let), tl. do 7mm, zase je "levná"
Lino - nové páchne
Vinyl - nemám představu, nový trend
Něco dalšího? Nalakovaný beton, kamínky zalité v pryskyřici...