Společnost Ekonomické stavby

Diskuze o plánování a realizaci staveb, rekonstrukcí

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod SaraS 3. 3. 2008 21:45

Jak bude trochu víc času, tak se to pokusím dát do kupy. Snad to zvládnu.
SaraS
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod klient 8. 3. 2008 21:34

..zdravím......my jsme na tom stejně jako ostatní....na blog o bydlení jsme narazili náhodou a to co jsme tam četli o ES nás vyděsilo,vůbec jsme netušili co se děje,my jsme smlouvu o budoucí smlouvě o dílo podepsali 6/05,náš vysněný domeček měl stát 11/07,nemáme podepsanou smlouvu o dílo a předaný pozemek,jen to prodlužují a oddalují termíny,položkový rozpočet je navýšený a je neúplný, chybí v něm domluvené změny,když tak čteme některé diskuze nám to připadá jako by to byl náš případ,nemůžeme tomu uvěřit,že jsme tak slepě věřili našemu projektantovi :cry:
klient
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jitusN 18. 3. 2008 11:50

Ty jo, další neposkojený klient. :shock: Já se tedy musím pochlubit, nám stavba nestojí a jsem za to moc ráda. Dělníci už asi měsíc po zimě zase staví, takže už se konečně pracuje uvnitř. Je sice pravda, že to ještě nějaký čas potrvá, než bude všechno hotové a asi musím počítat s tím, že vnitřky zaberou více času než hrubá stavba, ale to nevadí. Hlavně, že se staví a neděje se nám nic takového co vám. :cry:
jitusN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cmar 19. 3. 2008 15:45

ja som tesne pred podaním žiadosti o stavebne povolenie .. podľa ich harmonogramu sme zatial 4 dni v predstihu .. v podstate sme mali predstih mesiac ale kvoli nedorozumeniu sme to premrhali (čakalo sa na mňa).
trochu som zaskočený sposobom komunikacie .. v podstate sú stále "ticho" a az na moje naliehanie sem tam pustia nejakú info. Mencl mi zaplatil pozemok samozrejme za 16 perc. uroky, kym som predal byt .. teraz mam 85 percent splatených (z pozemku) zvyšok da hypo. Som v podstate dost zhrozeny s tych prispevkov.. moj dojem je že to ide pomaly ale ide to (projektova priprava) zatial držia harmonogram. Čakam na kalkuláciu .. potom sa uvidí .. či s nimi pojdem ďalej ..
cmar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jitusN 21. 3. 2008 10:58

No tak to je fajn, že slyším zase nějaké pozitivum. Jsem ráda, že i někomu dalšímu pracují podle harmonogramu a že nejste další z těch, kteří říkají, že mají roční nebo dvouleté zpoždění. Sice ještě nestavíte, ale mnoho lidí už prý má v této přípravné fázi problémy. Ten úrok není opravdu nic moc :( , ale zase kdyby nebylo Mencla, který vám zafinancoval pozemek, tak byste ho možná ani neměli co? . Tak držím palce, ať to pokračuje tak jak si přejete.
jitusN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod heales 25. 3. 2008 20:05

Dobrý večer všem,je tu prosím někdo kdo má zkušenosti s Pardubickou pobočkou ES? Máme tam domluvenou schůzku a po přečtení diskuse na tomto fóru jsme docela zhrozeni informacemi které jsme se dozvěděli. Je tato Pardubická pobočka ES,stejně nespolehlivá jako celé ES, jak se zde píše? Je tu někdo z Hradecka nebo Pardubicka kdo má s touto pobočkou zkušenosti a byl by ochoten podat nám nějaké informace ?? Jsme z H.K. Díky Alex
heales
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod katakar 27. 3. 2008 10:56

Mám stejné zkušenosti jako SaraS
katakar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jarin2000 29. 3. 2008 13:44

Dobrý den,
přečetl jsem si kompletně diskusi na téma E. stavby. Sice jsem teprve ve stádiu před podepsáním Smlouvy o smlouvě budoucí (tedy na úplném začátku ), přesto bych se rád podělil o některé postřehy. O této firmě jsem se dozvěděl od své klientky , která s touto společností stavěla a byla spokojená. Z nabízených služeb jsem si vybral variantu, kdy E. stavby dům postaví ve vlastní režii a teprve po dokončení stavby já zaplatím E. stavbám. Pro mne to má tu výhodu, že vlastním byt, jehož prodejem (teprve po dokončení stavby ) můžu získat hotovost, která mi pokryje cenu stavby asi ze 60%. Po druhé schůzce jsem obdržel návrh Smlouvy o smlouvě budoucí, jejíž text mne nepříjemně překvapil. Nebudu se rozepisovat o nepřesnostech, které v ní jsou a které bych jako právník, sice svým klientům nedoporučil podepsat, ale sám bych je možná se zaťatými zuby podepsal. Ovšem formulace smluvní pokuty ve výši 170 000 Kč a další náklady, které na tomto fóru byly mnohokrát zmíněny je pro mne neakceptovatelná. Toto ustanovení ve smlouvě je postaveno tak, že objednavatel je povinen vše hradit jestliže Smlouva o dílo nebude uzavřena jak vinou objednavatele, tak i vinou zhotovitele. Upozorňuji, že text je napsán velmi šikovně a laik si toho dost těžko všimne. Otázkou je, jak E. stavby budou reagovat na můj protinávrh.
Z toho, co jsem si zde přečetl mám smíšené pocity. Pokusím se je popsat.
1. Mám pocit, že většinu kritických článků napsali 2-3 nespokojení klienti.
2. S některými, často se opakujícími články typu „oni si na práci najímají subdodavatele a pak si přirazí nehoráznou sumu “ nelze vůbec souhlasit. E. stavby je zisková společnost a ne charita. Všichni se snažíme vydělat. Zároveň nikomu nic nebrání, aby si stavbu realizoval sám a najímal si přímo takové party. Upozorňuji, že takový postup sice vyjde mnohem levněji, ale kvalitu to nikomu nezaručí, nemluvě o neuvěřitelné časové náročnosti. Zastupoval jsem klienta (podnikatele), který tímto způsobem stavěl. Čas věnovaný stavbě, byl na úkor jeho vlastní firmy, takže to, co ušetřil na domě v násobkách ztratil ve své společnosti. Nakonec stejně kvalitu neuhlídal a vypadá to, že nikdy nezkolauduje a bude muset stavbu odstranit.
3. Obsah některých kritických článků však odpovídá Smlouvě o budoucí smlouvě, kterou mi E stavby navrhly.
Závěrem bych chtěl poprosit, stěžovatele a zvláště paní SaruS o zaslání na mail jarin2008@seznam.cz konkrétních materiálů, týkající se jejich sporu s E.S. Moc mi to pomůže při rozhodování zda stavět s touto firmou. Na oplátku nabízím bezplatné právní rady v těchto cauzách.
jarin2000
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod filipP 1. 4. 2008 14:55

Tak já tedy souhlasím s Jarinem2000, že na to, že ES mají subdodavatele a že si to pak přirazí nelze opravdu nic říci, protože je to ve stavebnictví běžná praxe. A pokud se to někomu nelíbí, tak má možnost stavět si sám několik let vždycky po práci a nebo si najímat vlastní zedníky, ale ani taky nemáte záruku, že práce bude kvalitní.To bezpochyb. No a tak záloha 170 000, to je fakt, to není moc šťastná věc ve smlouvě. Jen jsem se chtěl zeptat, ES nabízí možnost, že postaví dům za vlastní peníze a vy jim to pak uhradíte z toho prodeje bytu? Tohle asi nejde v případě hypotéky, nebo ano? Nějak o téhle variantě nevím a docela mě to zajímá, tak vás pane Janine2000 prosím o info, co je to za program. Díky moc.
filipP
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod katakar 8. 4. 2008 13:34

Tady už nejde o nějaké navýšení s tím se musí počítat ale ať proboha dělaj,3 měsíce na stavbě nikdo nebyl. Na Mencla se nedovolám,Černý mi řekl že se na to podívá a dělá mrtvého brouka.Přijeli včera když lilo a zase odjeli.
katakar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pepa.s 15. 4. 2008 11:22

Dobrý den, připojím se k lidem, kteří už v domě od diskutované stavební firmy mají. Kdybych měl shrnout průběh stavby, tak fáze projektování domu, stavebního povolení a vyřizování hypotéky byla pro mě trochu zdlouhavá, všechny ty zákonné lhůty, nabývání právní moci a další čekací doby.Kdyby toto neexistovalo, mohlo by vše být vyřízeno za polovinu času. Hrubá stavba byla hotová asi za 3, 5 měsíce a za dalších 5 jsme bydleli. Myslím si tedy, že je to poměrně dobrý čas, že stavba svépomocí trvá rozhodné déle.
pepa.s
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mirekfr 22. 4. 2008 14:12

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jak se vám s ES spolupracuje. Je tu sice už hodně popsáno, ale zajímal by měl názor těch, kteří s ES právě jednají. My chceme také stavět domek, zatím tedy vybíráme stavební firmu, zkoušíme hledat na internetu, jaké máme možnosti. Necháváte si vyřizovat i hypotéku od ES nebo si necháte jen postavit. Také zatím nevíme, co vybrat. Nevíte, jak je to s úrokovýma sazbama, co firma nabízí? Děkuju všem moc za odpověď.
mirekfr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jitusN 24. 4. 2008 19:38

Dobrý den pane Mirku, tak jak už jsem tu psala dříve - viz. příspěvky výše, tak my s ES zatím spokojeni jsme. Blížíme se ke konci stavby, nevím, jak dlouho to ještě potrvá, myslím, tak měsíc, max. dva. Potom budeme všichni moudřejší, ale už jsem se tu několikrát vyjádřila a vyjádřím znovu - stále doufám, že když už jsme tak daleko, tak už to dotáhneme do konce bez problémů.
jitusN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ve-fi 29. 4. 2008 11:24

Dobry den, take k tematu neco pripisi. Resi se tu mnoho veci a dotazu, tak ja to vezmu tak nejak obecne. My jsme ze sluzeb E. S. vyuzili jenom projektu a stavby. Mame dum s garazi a obyvatelnym podkrovim a i s pozemkem nas to vyslo na 3,5 milionu. Je to sice hodne, ale zase v porovnani se sousedy, kteri maji dum polovicni a jen o 800 000 levnejsi to ujde. Ostatni veci, jako treba hypoteku a stavebni povoleni jsme si zarizovali sami. Zajistili jsme si u nas v bance peknou urokovou sazbu s fixaci na pet let, tak uvidime, co jak moc se nam zmeni splatka, az fix skonci. Kdyz jsem si tu precetla par prispevku, ktere nekteri z vas napsali, tak jsem neverila svym ocim. Tedy ani nevim, jestli tomu verit chci, protoze spoluprace s firmou E.S. nikdy nebyla takova, jako ji tu popisujete. Jsem rada, ze uz bydlime a ze mame tyhle starosti za sebou. Verka
ve-fi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mirekfr 4. 5. 2008 18:56

Dobrý večer. Děkuji vám za odpovědi. Mezitím jsme se s manželkou rozhodli, že se také zkusíme do Zruče podívat. Už máme domluvenou informativní schůzku s nějakým manažerem a pak hlavním finančním analytikem. Zkusíme si nechat propočítat tu hypotéku od ES a pak to porovnáme s nabídkou naší banky a uvidíme. Pak srovnáme plusy a mínusy té které nabídky a rozhodneme se, co je pro nás výhodnější. Myslíte, že kdyby nám naše banka náhodou hypotéku nedala, že ES umí zařídit, abysme ji někde dostaly? Nějak se nám zalíbila myšlenka vlastního domu a neradi bychom se jí vzdávali.
mirekfr
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka