Společnost Ekonomické stavby

Diskuze o plánování a realizaci staveb, rekonstrukcí

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod ve-fi 9. 5. 2008 16:52

Tak to chápu Mirku. Přesně vím, o čem mluvíte. Také jsme chtěli mít vlastní domek a to za každou cenu. Naštěstí jsme hypotéku dostali a už bydlíme. Nedokážeme si představit, že bychom museli do konce života bydlet v paneláku. Takhle máme i pěknou zahradu, což je úplně ideální pro děti. Jděte do toho, určitě budete nakonec také spokojeni. E.S. tvrdí, že hypotéku zajistí každému, asi mají nějaké známosti v bankách a možná proto, že tam dávají velké množství žádostí, má každý šanci peníze získat. No uvidíte, co vám vypočtou a potom se rozhodněte. My si hypotéku zařizovali sami, bylo to dost starostí, ale zvládnout se to dá. Vyřízení přes firmu by bylo stoprocentně jednodušší a pro vás pohodlnější.
ve-fi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mlaskac 15. 5. 2008 18:39

to je takový problem udělat seriózní váýběrovku? napište si 50 parametrů a irmu si vyberte, pak slolidní smlouvu rozvedený prováděcí projekt a položkový rozpočet.

můžu doporučit stings, na domě za 5,5 míče byli sice o cca 350 tisíc než lokalní firmičky ale nelitujeme.
mlaskac
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mirekfr 22. 5. 2008 11:17

Tak už také máme první schůzku ve Zruči za sebou. Probrali jsme naše představy, dostali nějaké materiály a podklady na \"domácí čtení\", prohodili pár slov o stavbě vyplnili nějaký finanční dotazník. Propočet té hypotéky dostaneme během pár dní, takže se mezitím poptáme i v naší bance, případně u konkurence a pak se rozhodneme, kde si tu hypotéku sjednáme.
mirekfr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mirekfr 3. 6. 2008 19:52

Včera jsme obdrželi od finančního analytika propočet hypotéky. Dostali jsme pro srovnání tři banky. Nabídka ES byla o něco málo nižš, řádově pár stovek, než u naší stávající banky. Takže máme rozhodnuto. Necháme si hypotéku vyřídit od nich a založíme si účet jinde. Hlavně doufám, že nám ubyde spoustu papírování a běhání po úřadech, že to ES zařídí samy.
mirekfr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SaraS 16. 6. 2008 11:20

Otřesné zážitky s firmou ES běžely už i na ČT1 v Černých ovcích . Kdo neviděl nechávám tu adresu aby se mohl podívat . Jsou to stejné zážitky,které máme my a všichni lidé se kterými jsem v kontaktu. V diskuzi na těchto stránkách jsou i nějaképříspěvky.
Do smrti budu litovat,že jsme narazili na tuto NEKOREKTNÍ firmu ES!!!!!!!!!!!!! http://www.ceskatelevize.cz/program/cer ... page=video
SaraS
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mirekfr 16. 6. 2008 20:03

Tak jsme také podepsali smlouvu,tak doufám, že se nám bude dařit. :-)
mirekfr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 17. 6. 2008 07:56

mirekfr: nechapu, proc nekdo po precteni zkusenosti jinych to musi vyzkouset i sam. Ale drzim palce.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod mirekfr 17. 6. 2008 12:39

Proč? Protože si stojím za svým, že některé diskuze tvoří maximálně tak 5 nespokojených klientů, kteří neustále tvoří nové a nové identity a chtějí prostě odradit nové klienty a tím se firmě "pomstít", za to, že se jim stavba nepovedla. Možná se teď chytáte za hlavu a říkáte, že jsem hlupák, ale mně je to opravdu jedno.
mirekfr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 17. 6. 2008 13:20

mirekfr: vsak kazdeho rozhodnuti. Ja ti jenom preju, aby te to "stojim za svym" nestalo zbytecny penize.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod inka milfi 9. 7. 2008 21:50

Hezký večer, chtěla bych požádát všechny co mají negativní zkušenost s ES jako já, jestli by mě mohly kontaktovat na adr. inka.ani@seznam.cz. Čeká nás brzy soudní jednání a radi bychom věděli o zkušenostech jiných nespokojených zákazníků. Zejména prosím o kontak SARAS???? Timto vzkazem nechceme nikoho odradit, ale ani nikomu z Vás bohu´žel tuto firmu nemůžeme doporučit... děkuji všem co se nám ozvou, popřípadě pomůžeme vlastní zkušeností
inka milfi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marťas2 24. 7. 2008 12:30

Dobrý den, i my jsme s touto stavební firmou stavěli. Před více než rokem jsme si dům přebírali a kolaudovalo se. Jediné, co mi asi na spolupráci vadilo bylo 4 měsíční zpoždění. Asi dva a půl měsíce bylo zpoždění způsobené nepříznivým počasím a opožděnými objednávkami stavebního materiálu a měsíc a půl (asi) bylo dle mého vinou firmy. Ale jinak si nemohu stěžovat ani na kvalitu prací (někde na nějaké diskuzi jsem viděl i fotky ze stavby, to by si u nás na domečku asi nedovolili :-)) ani na to, že by jsem přišli o peníze nebo zálohy. Netvrdím, že je to nejlevnější firma na trhu, to rozhodně ne, ale my si je vybrali, takže jsme s cenoudomu souhlasili.
Marťas2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jitusN 8. 8. 2008 13:26

Ahoj, tak to jsem ráda, že je tu další člověk, který zkolaudoval. Sice se zpožděním, ale přeci. Nás to čeká tak za 3 týdny, sice právě tyhle tři týdny asi budou také zpoždění, ale to v té celé době, co trvá rozhodování zda stavět a s kým, přípravné fáze a pak stavba samotná už není nic.
jitusN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jitusN 10. 9. 2008 15:09

No tak už máme hotovo.:-)))) Konečně jsme se dočkali. Předpokládané třítýdenní zpoždění se sice protáhlo na měsíc, ale já jsem „šťastná jak blecha“, že po tom, co jste tady o firmě ES psali a naháněli mi strach, to takhle dopadlo.Jediné co ještě musíme dodělat jsou přední ploty a stání pro auto.To nám trochu zkomplikovalo stěhování. My si to od ES nechtěli nechat udělat, to jsme si plánovali s manželem, že si uděláme postupně sami, ale protože je to předmětem kolaudace, tak jsme to ještě ES zadali jako vícepráce, aby to bylo dříve hotové. Tak já se vámi už asi loučím, o naší stavbě jsem vás tu celou dobu informovala a chci jen popřát všem, aby to dopadlo jako nám. :tleskani
jitusN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hruška 28. 10. 2008 18:40

Dobrý den, taky jsme se s manželkou chytli do pasti společnosti ES. Nečetli jsme všechny články, ale musíme podpořit stranu nespokojených klientů ES už jenom proto, aby to nevypadalo, že je nás jen hrstka, ale proto, že ne všichni na toto fórum narazili a svůj příspěvěk napsali. Náš příběh je trochu odlišný, bohužel se stejným koncem. Společnost ES jsme oslovili na začátku roku, kdy jsme byli připraveni na koupi pozemku a realizaci domu, ke kterému jsme měli již vypracovaný projekt. Vzhledem k tomu, že náš dům je o velikosti 11x9m jednalo se i o podobný projekt, jaký ES nabízí, tudíž spolupráci přijali i za tu cenu, že jsme projekt dodali z venčí. Pan Mencl neumožňuje koupi pozemku (je to jen zástěrka), pouze za lichvářských podmínek půjčuje peníze, které lze využít k zakoupení pozemku, který bude následně vázán věcným břemenem a směnkami vystavených za zvláštních okolností, toto jsme odmítli. Smlouvu o smlouvě budoucí jsme uzavřeli s odhadem domu 2,4 mil. :-)) ES se zavázaly provést všechny kroky k zahájení stavby a připravit smlouvu o dílo do července 2008. Vzhledem k tomu, že jsme si stavební povolení vyřídili sami osobně, očekávali jsme od ES pouze realizaci stavby. Její mamažeři projektu, finanční poradci, právníci a další nebyli schnopni během 4 měsíců připravit prakticky nic. V půli července jsme obdrželi hrubou verzi smlouvy o dílo, která byla natolik hrubá, že po přečtení právníkem jsme byli upozornění, že toto by podepsal jen blázen. Společnost ES změnila v námi dodaném projektu 1 okno, změnu stavebního materiálu (YTONG=Cihla), na základě toho nám vypracovala novou studii domu a novou stavební část projektu, což jsme nepožadovali a pro realizaci stavby to nebylo nutné. Finální rozpočet, který z daleka nebyl položkový, byl v částce více než 4mil. :shock: Na základě rozpočtu a návrhu smlouvy jsme se rozhodli v činnosti s ES dále nepokračovat. Souhrnem: měli jsme projekt, stavební povolení, pozemek. Od prvních jednání uplynulo již 10 měsíců, společnost ES pro nás neudělala prakticky nic a ze zaplacené zálohy 170.000,- nám účtují 95 % z částky jako vzniklé náklady, pokládáme si otázku ZA CO? Mimochodem finanční poradci společnosti ES jsou zaměstsnanci spol. Gepard Finance a o té existují vlastní zábavná fóra. Všem držím palce, ale my s ES již nikdy více.
Hruška
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 29. 10. 2008 06:07

Tuším, že v občanském nebo obchodním zákoníku je paragraf, který říká, že cílová cena se od předběžné kalkulace NESMÍ lišit o více jak 20%. Ostatně, tohle je podle mého záležitost pro právníka, nesnažte se to řešit svépomocí. Nerad bych se mýlil, ale o ES byl dokonce snad i pořad v Černých ovcích, viz. iVysilani na ČT.cz
Ruprecht001
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka