tomaslany píše:DrumSession píše:... Výběr kávy je na tom pak nejzábavnější, Arabica dává jemnost, aroma, ale má méně kofeinu, Robusta zase dává tělo a sílu, ale moc se na ní nedá pochutnat. Směsi jsou pak dobrou vobou např. 90%-10% A-R. Některé kávy jsou do kysela některé zase do sladka. Někdo sladí někdo zase nikoliv.
Koupil jsem tedy na zkousku 250g pytlik 100% arabiky, nyni je jiz vypotrebovan a koupil jsem na zkousku 250 g pytlik 100 % robusty. Rekl bych, ze mi oba druhy kavy chutnaji s mlekem stejne a vzhledem k tomu, ze je robusta levnejsi, ma vic kofeinu a antioxidantu, tak uz budu kupovat jen ji.

Srovnání chuti piv (vs kávy)...
Koupil jsem tedy na zkousku 0,5l lahev Pilsner Urqell, nyni je jiz vypitá a koupil jsem na zkousku 0,5l lahev Ahoj Pivo. Rekl bych, ze mi oba druhy piv chutnaji s jahodovým sirupem a vytemperováno na 25°C stejne (mám to tak rád, při chladnějším mě bolí zuby) a vzhledem k tomu, ze je Ahoj Pivo levnejsi, ma vic pěny a stejně alkoholu, tak už budu kupovat jen to. (Opravdu nechápu proč Pilsner Urgell je tak drahá, a co na tom pilují od roku 1842...)
Kolega ab84 zase má rád turka z JIhlavanky… Taky darmo mluvit. Ale proti gustu žádný dišputát.
Kvalita, kvalita, ach ta kvalita... Je to běh na dlouhou trať, ale pomalu se to lepší