e-osobne píše:No frost je jen marketing. Nebo vam nekdo vysvetlil, jak to odvlhcovani vzduchu funguje?
Není to marketing. Funguje to. Tak jako funguje tzv. "nulová zona" v chladničce. Mám osobní zkušenost s moderní ledničkou s těmito systémy v jiné domácnosti, a mohu srovnávat se svou 20letou AEG "bez". Jinak bych to sem nepsala. Automatická pračka taky funguje jinak než vířivá pračka. A pořád je to pračka ...
narazil jsem na toto forum v souvislosti s hledáním infa o funkci No frost. Máme doteď malou ledničku za pár korun s mrazákem uvnitř a je neustále zamrazená. Za necelý měsíc se stěhujeme a budeme pořizovat novou, a protože bych se rád těmto problémum do budoucna vyhnul (mám toho již plné zuby) hledám ledničku s touto funkcí. Četl jsem si o tom nějaké články a např. zde CENSORED mluví o No frost jako o "dalším levelu" automatického odmrazování. Mám to brát při výběru v potaz nebo buse stačit i odmrazování při běžných podmínkách u nějaké průměrné lednice?
No frost není automatické odmražování ale způsob, že se ti žádný led už nevytvoří. V každém případě ber ledničku pouze s touto funcí a to jak pro chladící tak i mrazící část.
my jsme si kupovali s manželem před 2 lety a myslím že jsme nemohli koupit lepší ... koupili jsme si tuto Hisense https://www.hisense.cz/chladnicky/RQ562N4AC1 a je velká 4 dveřová... dokonce i mrazák je podsvícen což je podle mě super. Přesnou cenu si nepamatuji ale byla dražší něco okolo 18-19 tisíc a to i tak byla v akci. Jde potichu a prozatím žádné problémy s ní nebyly