Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod tmx643 13. 9. 2024 18:53

Pražská plynárenská mi normálně vrátila přeplatek vzniklý bonusem 2500 Kč. Nemusel jsem o to nijak žádat.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod ROlda78 13. 9. 2024 18:53

Chce to nižší zálohy, no. Sám si nastavíš. ;-)
Ale solidní by bylo umožnit volbu, souhlas.
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 13. 9. 2024 22:36

Mrusnok píše:Pražská plynárenská nevrací přeplatky z vyúčtování, ale započítává je na úhradu budoucích záloh. Nefér přístup. Po konci fixace s nimi končím.

Nám PPAS vzniklý přeplatek normálně poslala na účet. Jaký způsob vyplácení přeplatků máš uvedený na smlouvě? O jak velký přeplatek se jednalo?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Ninaa 13. 9. 2024 23:12

Podívala jsem se do smlouvy s PPAS a je pravdou, že tam mají větu:
"Přeplatek může být též použit na úhradu záloh na cenu za dodávku elektřiny, resp. její část, a to až do výše 2 000,- Kč."
My jsme měli vyúčtování začátkem května a přeplatek byl díky bonusu o dost vyšší než 2 000Kč, takže jsme ho dostali proplacený na účet.
Ninaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 14. 9. 2024 12:51

Mě PPAS také přeplatek ve výši bonusu jak z el tak za plyn vrací na účet, akorát mě trošku naštvali tím, že si přesto ač mírně navýšili zálohy, ale po telefonátu na infolinku vrátili na původní výši.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod ROlda78 14. 9. 2024 13:03

výši záloh si nastavíš sám, ne? (na: https://moje.ppas.cz/)
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod curvecardik3 14. 9. 2024 13:50

beet píše:
curvecardik3 píše:České teplo od 1.10.2024 cena 2,395 Kč/kWh bez DPH, dále 99,00 Kč/měsíc bez DPH. Má někdo s dodavatelem "České teplo" zkušenosti"? Pro spotřebu 1,6 MWh ročně se mi to jeví jako dobrá volba.

Taky by mě zajímalo jestli má někdo zkušenosti.

Jsem zajásal, protože při mé spotřebě 8MWh ročně to vychází líp než Yello. Jenže co jsem se dočetl na jejich stránkách, tak je to bez fixu. Já bych nějakou jistotu chtěl.

Podle mě cena elektřiny půjde spíš dolů a nemá cenu fixovat na roky, kdy to pak ani bonus 2000 až 3000 Kč nevykompenzuje (viz Yello). Kdyby České teplo zvýšilo cenu, tak můžeš rychle odstoupit od smlouvy.
curvecardik3
Návštěvník

Odeslat příspěvekod retron 14. 9. 2024 17:22

ROlda78 píše:výši záloh si nastavíš sám, ne? (na: https://moje.ppas.cz/)

nejde to neomezeně, je tam určitá hranice pod kterou nelze
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod daciak 15. 9. 2024 20:01

dobrý den

buď jsem mimo, nebo fakt nevím co dělám špatně, ale pokaždé mi výsledek vyjde jinak. Pomužete mi prosím spočítat konečnou cenu z ceníku Styx, když moje spotřeba je 2,5MWh? D02d. děkuji Vám, mě to fakt nějak divně vychází, asi něco špatně počítám. díky
https://www.skautskaenergie.cz/files/yello-cenik-ele-domacnost-styx-komplet.pdf
daciak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 15. 9. 2024 20:38

Celkovou roční cenu ti nespočítáme, jelikož nevíme do jakého distribučního území spadáš a jaký máš hlavní jistič. Nicméně spočítat si ji můžeš sám pomocí TZB-info kalkulátoru https://kalkulator.tzb-info.cz/cz/dodav ... il_input=1 Jako stávajícího dodavatele vyber Yello (eYello) a jako ceník dodavatele vyber "Individuální cenová nabídka" s tím, že následně zadáš cenu komodity 2690Kč a pevnou měsíční cenu 120Kč.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod curvecardik3 15. 9. 2024 21:15

Yello nabízí "V případě naplnění předpokladů uplatnění slevy sníží Yello zákazníkovi obchodní složku ceny komodity (tj. elektřiny nebo plynu) bez daní o částku ve výši 3000 Kč za každé odběrné místo." To se ale například u "zahrady", kde je roční spotřeba 50 KWh s D01 nevyplatí. Za "silovou elektřinu" zaplatím za rok jen 50 kWh x 3,999 Kč/kWh, tedy 199,95 Kč, takže za 2 roky mi vyplatí bonus jen 2x 199,95 Kč, tedy asi 400 Kč z nabízených 3000 Kč. Je můj předpoklad správný?
curvecardik3
Návštěvník

Odeslat příspěvekod saturn77 16. 9. 2024 00:37

a neměl by se počítat do obchodní složky i stálý měs. plat?
saturn77
Návštěvník

Odeslat příspěvekod daciak 16. 9. 2024 09:28

Diky za odkaz, jen se ujistim…..
(uzemi ČEZ, D02d, 3x25A, 2.5MWh)
Kdyz to vypočitam na Yello Boreas (2450/120 bez bonusu) tak to vychazi 20.589,-/rok

Kdyz to vypočitam na Yello styx (2690/120 s bonusem 3tis z obch.ceny) tak to vychazi 18.315,-/rok???? Ale nevim jestli ten bonus ta kalkulačka schrousta tak jak ma

Kdyz to vypočitam na Epet Holliday (2390/130 - co vyla ta super akce) tak to vychazi 20.552,-/rok

Ve finale ten yello boreas je tzv srovnatelny s epet holliday co byl. Nebo se pletu? Pocitam něco špatně? Děkuji za vysvětleni
daciak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wit.cz 16. 9. 2024 22:19

Kdo už jste přešli k Yello v poslední době, jak probíhalo uzavření smlouvy? Je nutné s někým mluvit nebo to jde celé přes mail, příp. přes nějakou webovou aplikaci?
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod tulum 17. 9. 2024 07:30

@wit.cz
řešeno pouze přes email, tzn. došlé smlouvy jsem vytisknul a potvrdil jim nazpět
do SZ jsem Ti nyní hodil kontakt přímo na člověka, který to se mnou celé řešil.
tulum
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka