ČEZ

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod ripper6 26. 6. 2024 13:12

Jo taky me ted prisla nabidka, klesani ceny po dobu 3 let :)

Muj dotaz je, muze to byt takto dopredu? Pokud mam uvazek u CEZ do Listopadu 2024, pokud jim podepisu ted novou smlouvu, CEZ to navaze na stavajici a nebude sankce? :)

D02d VT 1 rok / 3970 s dph (3280),
2 rok / 3590 s dph (2960),
3 rok / 3270 s dph (2702)
za MWh

v zime pujde zase EL nahoru co myslite? :)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod bado 26. 6. 2024 13:34

Nejde, teď jsem volal. Končí mi smlouva 9.12. Změna jde provést nejdřív 2 měsíce před koncem na základě v té době platných ceníků.
bado
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mojmax 26. 6. 2024 13:35

Drahé, přejdi k PPAS s bonusem 2500 Kč a 2890 Kč/MWh na 2 roky.
mojmax
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rop 26. 6. 2024 15:13

Nebo EPET za 2390 Kč bez DPH.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod bufalobil1 27. 6. 2024 08:00

bado píše:Nejde, teď jsem volal. Končí mi smlouva 9.12. Změna jde provést nejdřív 2 měsíce před koncem na základě v té době platných ceníků.

mě psali z retence že umí dát nabídku nejdřív 4 měsíce před koncem fixu :D
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod bado 27. 6. 2024 12:16

No ale mě na "retenční" nikdo nespojí, toto mi řekla normálně ženská co mi ji přidělil ten jejich systém.
bado
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pavels84 27. 6. 2024 12:48

Funguje to tak, že ČEZ odmítá řešit smlouvu pro budoucí období dříve než 4 měsíce před koncem stávajícího závazku. Když se jim pak klient v tomto čtyřměsíčním období ozve, tak mu běžný obchodník pošle nějakou nic moc nabídku. Teprve až klient učiní kroky k tomu, aby smluvní vztah skončil, tak se mu s nějakou zajímavější nabídkou ozvou z retenčního. V mém případě to ale bylo vždycky až na poslední chvíli, kdy už jsem měl všechno pořešeno, a ty nabídky nebyly natolik úžasné, aby mě přiměly se v tom znovu hrabat. Posledně se ozvali dokonce až po zahájení dodávky novým dodavatelem.

Zkrátka si raději nechají klienta utéct, než aby mu rovnou udělali zajímavou nabídku. Ale asi jim to na většinu klientů funguje, když se toho pořád drží.
pavels84
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ripper6 28. 6. 2024 11:26

bado: dik za info :) To potom pockat, mozna to radi poslou a cekaj kdo se chyti a podepise a potom naparej pokuty :D

mojmax: to me zaujalo PPAS, ale bohuzel mam uvazek a naparili by tam poradny pokuty.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ripper6 4. 7. 2024 13:26

Vedel by nekdo kolik by to stalo, predcasne ukonceni Plynu u CEZ, kdy je smlouva na dobu urcitou do 06/2025? Treba odhadem, jaka je sankce?
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Rop 4. 7. 2024 14:09

Máš to ve smlouvě.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod ripper6 4. 7. 2024 15:12

To by asi slo, od ted do 06/2025 pokuta 180czk / mesic?
Jinou pokutu nevim ani ji tam nepisou.
Jen u plynu nevim, sice tam ma tu vyssi sazbu ale jeste me na nem vraceli, takze asi ho necham dobehnout.

Zákazník se zavazuje, že po dobu trvání Smlouvy nebude ve smluvním vztahu s jiným dodavatelem elektřiny, na základě kterého se uskutečňuje dodávka elektřiny do odběrného místa Zákazníka. Pokud Zákazník v průběhu Doby tento závazek poruší, má Obchodník právo požadovat po Zákazníkovi smluvní pokutu ve výši násobku 180 Kč a počtu kalendářních
měsíců (i započatých) ode dne porušení tohoto závazku do konce Doby.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Fialovedobro 2. 12. 2024 08:40

Tak se zadařilo konečně vyvázat ze Smlouvy s nadcházejícím dodavatelem.

Nový dodavatel plynu ČEZ poslal tzv. Dohodu, v níž mj. stojí (Plyn na 1R s bonusem 4000Kč): "Obchodník je oprávněn změnit Ceník z důvodu změny ceny plynu na velkoobchodním trhu, změny cenových předpisů a
rozhodnutí, změn vyplývajících z platné právní úpravy a z důvodu změn technických, provozních, obchodních nebo
organizačních podmínek na straně Obchodníka. Změna Ceníku bude účinná až pro období následující po uplynutí Doby.
Zvýšení ceny za dodávku plynu nebo změnu jiných smluvních podmínek dodávek plynu Obchodník oznámí Zákazníkovi
nejpozději třicátý den přede dnem její účinnosti.
7. Ke změně na produkt ČEZ INDI dojde po doručení této podepsané Dohody do dispozice ..."

(Přičemž tzv "Doba" je jasně v Dohodě stanoveno datum od do v trvání 1R.)
Vypadá to zcela jasně a jednoznačně, že ČEZ dodrží Fix cenu na 1R po celou dobu Dohody (Doby), na rozdíl od EPET a jeho formulace ve Smlouvě..."ČEZ Dohoda INDIvidual" 990Kč/MWh, EPET s jeho letní cenou 849Kč...
Fialovedobro
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod powery 6. 12. 2024 15:16

Dnes retence na plyn.
Plyn – obchodní část
930 Kč (1 125,3 Kč s DPH) = individuální cena na míru za 1 MWh
dle spotřeby Kč (dle spotřeby Kč s DPH) = stálá měsíční platba
1 a 2 roky = délka fixace -– u 2leté fixace nastavení nejpozději do 31.12.2024
Stálá platba:
do 1,89 MWh - 89 Kč (107,69 Kč s DPH)
do 7,56 MWh - 99 Kč (119,79 Kč s DPH)
nad 7,56 MWh - 128 Kč (154,88 Kč s DPH)
powery
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Fialovedobro 6. 12. 2024 19:29

Měl si je tvrdě přitlačit při retenci a získat až 4000 bonus splatný do měsíce. Pak vychází plyn i na 800Kč s DPH ! (do cca 10MW ročně) Samozřejmě pořád Fialová drahota proti cca 600Kč s DPH ještě v půli roku 2021....
Na burze nakupovali letos i kolem 500Kč/MWh
Fialovedobro
Trvalý BAN

Předchozí stránka