Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel plynu

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod intfo 19. 5. 2025 13:36

Teď řeším - PP nabízí veřejně na 3 roky 990Kč/Mwh bez DPH. ČEZ poslal nabídku do 31.12.2026 s cenou 950. A stávající dodavatel Innogy poslal nabídku na 2 roky 1,7MWh. Tak jsem to s nimi začal řešit a kroutí se neuvěřitelně, už na základě způsobu komunikace mám chuť je poslat do háje. Informace pro ně je jasná, buď dorovnají, nebo odchod. Jsem zvědav s čím přijdou.
intfo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 19. 5. 2025 16:19

Tak dej rovnou výpověď ne, innogy jsou největší šmejdi, navíc od PP dostaneš bonus a má férový přístup.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod xls 19. 5. 2025 16:53

Firmy s předraženou nabídkou většinou dorovnávat nechtějí, případně až těsně před dodávkama nového dodavatele. Za mě je jednodušší podepsat lepší smlouvu a vykukovi poslat výpověď, každému podle jeho zásluh.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod T.E.CH 20. 5. 2025 13:25

Ten Armex s klesajicí cenou plynu na 36 měsiců vypadá zajimavě.

https://www.armexenergy.cz/premium-klesajici/
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod T.E.CH 20. 5. 2025 15:04

Osobně si tipnu že po období průšvihu to většina začla dělat logicky jinak a že ty ceny plynu mají pokryté.
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod uphoun 21. 5. 2025 16:04

intfo píše:Teď řeším - PP nabízí veřejně na 3 roky 990Kč/Mwh bez DPH. ČEZ poslal nabídku do 31.12.2026 s cenou 950. A stávající dodavatel Innogy poslal nabídku na 2 roky 1,7MWh. Tak jsem to s nimi začal řešit a kroutí se neuvěřitelně, už na základě způsobu komunikace mám chuť je poslat do háje. Informace pro ně je jasná, buď dorovnají, nebo odchod. Jsem zvědav s čím přijdou.

Mam u innogy smlouvu do 2.8., dostal jsem nabidku na Optimal 36 s tim, ze budu mit nizsi cenu okamzite (1400 CZK/MWh)...

No, tak jsem podepsal PPAS na 3 roky...
uphoun
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cinematic 22. 5. 2025 10:45

Taky přemýšlím o fixu na 3 roky u PP, ale tady je zmínka o tom, že chystají nový (levnější?) ceník, tak váhám, jestli ještě nepočkat...
cinematic
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xls 22. 5. 2025 12:26

Ten článek je nesmysl, stačí se podívat na graf vývoje ceny plynu. Prostě přes zimu (každou) je plyn výše, přes léto níže. Meziročně se cena prakticky nezměnila.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod intfo 22. 5. 2025 13:09

Innogy na základě informace o konkurenční nabídce dala 30% slevu z ceníku, aby to dorovnala.
intfo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod uphoun 22. 5. 2025 14:31

cinematic píše:Taky přemýšlím o fixu na 3 roky u PP, ale tady je zmínka o tom, že chystají nový (levnější?) ceník, tak váhám, jestli ještě nepočkat...

Nebo fix u PP a kdyz snizi cenu behem 14 dnu po zacatku dodavky, tak vypovedet a uzavrit znovu :D
uphoun
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bond2 22. 5. 2025 16:09

Vývoj je tady, únor 2024 byla nejnižší:
https://www.kurzy.cz/komodity/pxe-zemni ... czk-2-roky
Bond2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Dvorik 23. 5. 2025 19:38

EON nabizi bonus az 7500 Kc.
Bohuzel jsem nikde na jejich webu nenasel zadne podminky.
https://www.mesec.cz/aktuality/e-on-sli ... oporuceni/

Jak je to vlastne obecne se sankcemi pri fixni smlouve? Kdyz udelam prepis na nekoho jineho, tak je to poruseni/ukonceni smlouvy se sankci nebo to je prepis na jineho zakaznika bez sankce?
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 24. 5. 2025 12:07

Ten bonus se získá při online uzavření nové smlouvy do 31.5.2025. Za elektřinu lze získat maximálně 4000Kč, za plyn maximálně 7000Kč, za obě komodity maximálně 7500Kč. Výše odměny je závislá na ročním odběru a na zvoleném ceníku/tarifu. Konkrétní výši bonusu zjistíš, když si na webu EON uděláš online kalkulkaci přes tlačítko "Chci spočítat nabídku".

Přepis odběrného místa na jiného zákazníka, když máš smlouvu na dobu určitou, je obecně bez sankcí. Patří to mezi "triky", jak se vyvázat z nevýhodné smlouvy na dobu určitou.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Dvorik 24. 5. 2025 12:45

Milosi diky.
Jelikoz ta akce je jen na zmenu dodavatele u stejneho zakaznika, tak resenim je:
1) Prepis zakaznika1 od CEZ (kde mam fix) k dodavateli X na zakaznika2, kde je 1M vypoved = bez sankce.
2) Prevod zakaznika2 z dodavatele X na EON s bonusem
= do 31.5. nestihnu.
Dvorik
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka