Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod K_posta 22. 6. 2025 10:30

Ceny za dodávky silové elektřiny stanovuje obchodník a jedná se o obchodní složku ceny komodity.

To je nějaká výlučná závazná definice, nebo jen nahodilý popis situace? A vlastně - vyvozujete z toho, že stálý měsíční plat je neoddělitelnou částí "obchodní složky ceny komodity", nebo naopak, že stálý měsíční plat je další, odlišnou složkou dodávky silové elektřiny, samostatně oceňovanou?
A z této části může být sleva.

No právě - může. A může to být ledasjak, podle podmínek dodavatele.

Takhle se asi nikam nedostaneme. Vrátil bych se ke zkušenostem. Když někdo v minulosti dostával bonus od yello (ideálně někdo s malou spotřebou) bral slevu i za stálý plat? A byly tehdy podmínky stejné, jako dnes? Konkrétně - bylo tam napsané "bonus je ve formě slevy na "obchodní složku ceny komodity"?
K_posta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rop 22. 6. 2025 10:37

Tak to je stanoveno energetickým zákonem. Najdete to na všech vyúčtováních všech dodavatelů.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod Kucufuh 23. 6. 2025 09:13

Zdravim. Aktualne mam elektrinu od EONu bez vazanosti a rozhlizim se po necem levnejsim.

D57d, rocni spotreba cca 2 MWh vysoky tarif, 8 MWh nizky tarif.

Jake jsou moznosti u konkurence? Dik.
Kucufuh
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 23. 6. 2025 10:32

Srovnávací kalkulátor https://kalkulator.tzb-info.cz/cz/dodav ... il_input=1 jsi zkusil použít?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 23. 6. 2025 12:08

ma ted aktualne Yello jine tarify nez Watt a Joule? Výhodné zrovna nejsou a bonus 3000 je pouze do 30.6. pokud ho neprodlouží.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod Kucufuh 24. 6. 2025 10:08

Milos píše:Srovnávací kalkulátor https://kalkulator.tzb-info.cz/cz/dodav ... il_input=1 jsi zkusil použít?
Dik, nejlevneji vychazi Armex. Ale po zbeznem vyhledani referenci asi radsi o neco drazsi Fonergy?
Kucufuh
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod T.E.CH 24. 6. 2025 17:09

Fonergy vlastní tuším Lama, mělo by to bejt cajk.
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vesuvak 1. 7. 2025 22:34

Čaute, máte někdo zkušenosti s fonergy? Vypada to že momentalně mají asi nejlevnější nabídku, tarif fixovka za 2450,- bez DPH (2965,-) + 50,- měs
Co vy na to? Nebo víte omlepší nabídce? Diky za reakce
Vesuvak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vtde295 2. 7. 2025 10:39

Nedavno jsem uzaviral smlouvu prave na cenik Fixovka. Jednoduchy a prehledny zakaznicky portal, v pohode registrace uctu a pridani OM. Hlavne tedy nasledna velmi rychla kontrola a zaslani smlouvy k podpisu (vecer odeslany udaje k OM a brzy rano byla sml. pripravena k podpisu). Vse bez nutnosti naprimo kontaktovat podporu, napr. s nejakym problemem ci nejasnosti.

Dodavka zatim nezahajena, takze to je vse, co mohu do diskuze k Fonergy pridat.
vtde295
Návštěvník

Odeslat příspěvekod astrapa 2. 7. 2025 10:54

Měl jsem u Fonergy všechny smlouvy na svoje byty (řádově desítky smluv). Byl tam pohodový kolektiv, skvělá domluva, nic nehrotili. Nebyl to takový ten korporát typu ČEZ, kde na infolince nic nevyřídíte, sedí tam cvičené opice bez vlastního mozku a neobvyklý požadavek nevyřídíte nikdy, protože nikdo neví, co s tím a nechají to vyhnít.... Právě díky tomu, že Fonergy byl malý a striktně vzato infolinku neměli, resp. telefon zvedali normální zaměstnanci, tak se dalo všechno vykomunikovat. Odpovídali lidsky i na emaily (ne strojové odpovědi, které chodí od velkých korporátů).

Ale co Fonergy koupil nový majitel, šlo to s nima do Macochy. Odešel původní kolektiv a nasměroval fungování směrem ke korporátu. Bylo to poznat skoro ze dne na den ta změna atmosféry.

Tak jsem jim dal výpověď.

A asi jsem nebyl jediný, kdo měl z nového majitele stejný pocit, protože se zdá, že se chytili za nos.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod yndezit 2. 7. 2025 13:55

+1
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod curvecardik3 2. 7. 2025 14:04

Taky budeme se vším od 10/2025 u Fonergy, ceník Fixovka. Dobrá cena a vše jednoduché.
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 2. 7. 2025 20:45

Aktuální cena: 2 390 Kč bez DPH / MWh + 130 Kč bez DPH / měsíc
Odběrné místo 1: tarif D25D, spotřeba 1,2 MWh VT, 0,5 MWh NT
Odběrné místo 2: tarif D02D, spotřeba 1,6 MWh
FIX do 31. 12. 2025

Kde mi nabídnou něco levnějšího?
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod astrapa 2. 7. 2025 23:46

Asi jen na lipské burze.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod audiobullys 11. 7. 2025 21:57

kontroloval jsem na tzb spotřebu za rok u PPAS co ma asi většina za 2790 Kč bez daně
a na srovnávači cen mi vyběhl ceník Armex od 1.4. 2025 kde maj cenu VT i NT za 1990 č bez daně, tarif s názvem Léto-zima, závazek na 2 roky. fixní měsíční poplatek je 99 Kč bez daně.
když se ale podívám na web armexu tak zjistím že cenu léto 1990 Kč platím do 30.9. a na zimu maj ceník 2790 Kč. tak s takovejma výkukama nechci mít nic společnýho

no a když kouknu dál na srovnávač, tak mě zaujal Eon s cenou 2330 Kč bez daně a bonus 3000 Kč za sjednání online. smlouva na 2 roky. ceník je od 25.6. 2025 .akorát měsíční platba 139 - 168 Kč s daní. jinak D25 je za 2202 Kč bez daně pro NT , tak jsem zvědavej jak dlouho jim ten ceník i s bonusem vydrží.
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka