ČEZ

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Markil 12. 12. 2021 08:01

minarjo píše:ČEZ teď nestíhá ani běžné periodické faktury stávajících zákazníků. Třeba sestra měla mít každoroční odečet (území ČEZ distribuce) v týdnu 22.-28.11. a také fakturu ještě nemá, v ČEZ online není ještě vidět ani ten odečet distributora. Přitom bez této patálie s Bohemia má ČEZ ty periodické faktury (PDF v ČEZ online) hotové typicky do 2-5 dní po odečtu, teď tedy skluz už cca 14 dní. Jojo, režim DPI to zavařil i dlouholetým zákazníkům ČEZ. Ale u jiných velkých dodavatelů to asi nebude jiné.

Ono to spíš je kvůli odpuštění DPH. Na webu mají někde info, že upravujou systémy kvůli DPH a faktury začnou posílat postupně až od 6.12. Což už tedy bylo tento týden, tak asi už začali.
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod D.roak 12. 12. 2021 10:05

pánové nevím jak u čezu ale např. mi PRE říkali že pozastavili fakturace i svým zákazníkům. že bude nejspíše v lednu rozesílat faktury, ale info. není zaručené je co jsem se dozvěděl na infolince
D.roak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod abyx 12. 12. 2021 10:37

No u mne jedno místo v DPI už je vyfakturováno (bez DPH), tak doufám, že stihnou i to druhé do konce roku. Je tam prodleva ve fakturaci cca 3 týdny až měsíc. Asi fakt nestíhají + ty změny systémů kvůli DPH, takže se ani nedivím.

BTW: U mne zatím ČEZ boduje. DPI bez záloh a vyučtování bez DPH (dokonce spotřeba dle odhadu distributora 0kWh, takže jen měsíční paušál). Zálohy na příští rok (snad) bez DPH. Teď změna na ceník "Elektřina fix na 3 roky" za hodně slušnou cenu. No,příznám se, měl jsem po krachu BE větší obavy ...
abyx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod D.roak 12. 12. 2021 21:40

Dám příklad fakturu DPI PRE to po ukončení DPI do data kdy byla faktura vystavena 12 dnů kolik dnů to trvalo na doručení poštouá, nezaslkali na mail . Jinak záloha 1/2 DPI se rovnala faktuře DPI
D.roak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Disident 13. 12. 2021 09:14

Tak jsem počítal navýšení cen i u velmi optimalizovaném FiX 1.10. 2021 u E+ P. A obě energie vyšly v základu ceně bez DPH za kWh o více jak 60% dražší oproti cenám SE před říjnem 2021. Samozžejmě ceny Neurrčito 2022 vychází o více jak 100% více než u SE.
Disident
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Rop 13. 12. 2021 19:14

Prosím, je možné v ČEZ online vygenerovat sestavu uhrazených záloh do PDF? Já ještě žádnou neplatil, tak to nemám jak otestovat.

Díky.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod informix 13. 12. 2021 20:14

Rop: např. Přijaté platby (mám jich 6) uložím do PDF (stáhne se CEZ_doklady.zip), ale ten je prázdný..., takže to asi úplně nefunguje
informix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pepisis 13. 12. 2021 20:20

Ja mam podobny problem. Zmenil jsem si zalohy, v cez online jdou videt, ale po vygenerovani pdf jsou tam ty stare...
pepisis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod abyx 13. 12. 2021 20:27

Generuje to dost zvláštním způsobem. Připadá mi to, že to víceméňe stáhne PDF, které někdo (nebo systém) někdy vytvořil. Rozhodně v PDF nejsou aktuální data. V jednom PDF u jednoho OM mám vygenerované všechny zálohy jako zaplacené a u druhého OM (kde byl PDF asi vytvořen dřív než jsem je hradil) jako neuhrazené.
V hlavičce dokumentu je i datum vystavení, a to vypadá vždy pár dní po převodu na standardní smlouvu.
abyx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bado 13. 12. 2021 21:29

Dotaz- faktura za DPI se objeví v přehledu faktur a plateb v Čez-online? Nebo to příjde poštou? Protože stále po mě nechtějí peníze za dobu v DPI.
bado
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 13. 12. 2021 23:49

Už DPI faktury z ČEZu posílají, mají hotovou cca třetinu. Detaily v článku: https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/cez-z ... kc/2132219
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Alfréd z hor 14. 12. 2021 20:54

Já končil u DPI k 30.11.2021 a dnes večer, 14.12.2021, mám vyúčtování v ČEZ on-line ... takže to celkem frčí ...
Alfréd z hor
Nadšenec

Odeslat příspěvekod D.roak 14. 12. 2021 21:34

faktura za DPI vystavena dnes. takže jim to trvalo 21 dní
D.roak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aaischa 14. 12. 2021 21:50

Vyúčtování se týká jen lidí kteří z dpi šly mimo ČEZ? Nebo všech? Měl jsem za to, že kdo jde z dpi do ČEZu tak mu to ČEZ dá do periodické faktury..?
aaischa
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Jirka.2 14. 12. 2021 22:30

zůstávám u ČEZu a mam DPI fakturu zvlášt, 36kWh za 690Kč...
Jirka.2
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka