ČEZ

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vpe 24. 2. 2022 13:20

Korzaik píše:Přišla mi od ČEZu SMS, že mnou nahlášený stav elektroměru, který jsem nahlašoval 30.1 ke 31.12, nebyl distributorem přijat a mám nahlásit stav ještě jednou. Řešil jste tohle někdo?
Má vůbec cenu to nahlašovat? Jinak si asi udělají odhad...

To se snadno stane, pokud jsi nahlasil stav dvakrat k jednomu datu, napriklad jednou distribuci a podruhe obchodnikovi, anebo jsou nahlasene nesmysly neodpovidajici predchozim spotrebam anebo jsi to nahlasil pozde.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod dave_no 17. 3. 2022 19:03

Nevite, zda je mozne lonskou smlouvu prevest na jineho zakaznika z duvodu umrti puvodniho, za puvodnich podminek? CEZ mi ani po tydnu nebyl schopen odpovedet.
dave_no
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jjrr 18. 3. 2022 02:20

To záleží nejspíš na tom, jestli to bude pro ČEZ výhodné nebo ne. Všechno jde, když se chce, ale musí chtít obě smluvní strany, právně vynutitelné to není.
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod dave_no 18. 3. 2022 15:01

Dnes mi ČEZ odpověděl, že převést smlouvu na nového odběratele je možné jen na novou smlouvu za aktuálních podmínek. Přijde mi to dost nefér, když je tam fix na 3 roky, takže s tímto odběrem museli kalkulovat a teď to někomu prodají za vyšší cenu...
dave_no
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jjrr 18. 3. 2022 15:02

To je tržní chování.
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod pulmann 18. 3. 2022 17:59

A nejde platit dále a ve smlouvě pokračovat. Na mrtvou duši. Pokud je to v rámci rodiny. A i kdyby nebylo, tak je to jedno. Jen se to nesmí podepisovat. To je mrtvá ruka, to vám nikdo neuzná.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dave_no 18. 3. 2022 19:03

Vypovídat to nebudu. Účet ČEZ online plně ovládám a mám i plnou moc ke změnám, byť ta zřejmě zanikla. Možná půjde o černý odběr, ale pokud to nehlásí přímo stát, tak se to ČEZ nedozví. Přeplatky jdou na můj účet.
dave_no
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jjrr 19. 3. 2022 01:40

Tak to neřeš a buď rád, že to máš tak, jak to je.
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod xls 19. 3. 2022 05:06

Taky bych to neřešil a normálně pokračoval v odběru. Narazil jsem na stejný problém u internetu. Převod ze starého "zasloužilého" zákazníka by měl za následek o 50 % vyšší cenu. Tak jsem to nechal, pak dokonce podepsal na mrtvou duši prodloužení v nějakém novém tarifu. Ať si trhnou.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod anonymni 19. 3. 2022 16:33

Nechtěl bych vyvolat nějaký flame..
Ale já osobně bych to chtěl mít pod kontrolou na svoje jméno, stejně jako ostatní záležitosti.
A to i v případě, kdy bych si měl připlatit.
Ale každej jsme jinej.
anonymni

Odeslat příspěvekod jjrr 19. 3. 2022 19:49

Vždyť má plnou moc na své jméno. :D
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod dave_no 19. 3. 2022 20:43

Plná moc zaniká smrtí zmocnitele.
dave_no
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jjrr 19. 3. 2022 20:52

... pokud z jejího obsahu nevyplývá něco jiného.
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod KOSŤA KOSTIČ 21. 3. 2022 00:01

Po roce mi dělali odečet, pak mi přišlo vyúčtování a světe div se, mám přeplatek zhruba 8500 Kč. Tak si říkám super... jenže jak čtu dál ten štos papírů, tak mi oznámili, že mi nic vracet nebudou, ale zahrnou to do placení záloh. No a zálohy mi zvedli o 850 Kč. Prostě čez
Jsem gastrosexuál, takže mi každá může akorát tak uvařit...
Je lepší mrtvej frajer, než živej sráč?
KOSŤA KOSTIČ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zdenuz 21. 3. 2022 07:49

Rozhodl jsem se, že podám žádost o náhradu pro nedodržení reklamace. Reklamoval jsem vyúčtování u čez prodej (chybný odečet), reklamace trvala 39 dní, tedy o 9 dní déle, než měla.

Našel jsem na stránkách ERU odkaz s vyhláškou, které se to týká:
https://www.eru.cz/-/vyhlaska-c-540-200 ... energetice

V příloze 1 je dokonce formulář k vyplnění. Nemáte s tím někdo zkušenost? Jak podat? Co je nejjistější? Datovka, pošta, na pobočce? Je vůbec šance? Děkuji.
zdenuz
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka