ČEZ

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod filas81 21. 3. 2022 08:03

KOSŤA KOSTIČ píše:Po roce mi dělali odečet, pak mi přišlo vyúčtování a světe div se, mám přeplatek zhruba 8500 Kč. Tak si říkám super... jenže jak čtu dál ten štos papírů, tak mi oznámili, že mi nic vracet nebudou, ale zahrnou to do placení záloh. No a zálohy mi zvedli o 850 Kč. Prostě čez

no v čezonline se to dá nastavit, zda přeplatek poslat na účet nebo uhradit další zálohy - ty se pak dají snížit/zvýšit dle potřeby
filas81
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jjrr 21. 3. 2022 11:21

Reklamace byla zamítnuta?
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod OUN1 21. 3. 2022 16:27

Někde tu někdo psal o možnosti v čez online nastavení vrácení přeplatku. Mám postřeh, nejde z vrácení přeplatku na účet změnit "na zálohy do dalšího období". Vůbec se tam jiná možnost neozobrazí, než již dříve nastavená možnost "na účet". Netuším co to má znamenat, asi jde ta možnost změnit jen jednou za rok ?
OUN1
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod filas81 21. 3. 2022 17:16

je to možný, že se to nastaví a platí to do vyúčtování, pak se to dá třeba změnit. Vyzkouším to za týden, až mi přijde roční vyúčtování, kde budu mít také velký přeplatek;
filas81
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jjrr 21. 3. 2022 18:12

Nevím jak teď, ale dřív to měnit šlo kdykoliv.
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod libol 21. 3. 2022 18:24

Jo, taky jsem si všiml, že to teď nejde. Popravdě jsem to přikládát tomu, že asi dost lidí "předplatilo" svou spotřebu a tak nechtěli umožnit "roztažení" přeplatků do dalších období (vím formálně by to mělo být ČEZu jedno, ale reálně ...)
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod dave_no 21. 3. 2022 19:23

Změnit to na novým ČEZ online nejde, ale stačí napsat dotaz a změní vám to.
dave_no
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ROlda78 21. 3. 2022 19:38

tak tak, jako nové bankovnictví
stálo to milióny a za pár let to bude umět to, co staré :-)
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod mandak1 22. 3. 2022 14:16

Jak to vlastně momentálně je? Mám u ČEZ smlouvu na dobu neurčitou od 2017 jak na plyn, tak na elektřinu. Nyní, když bych chtěl změnit smlouvu a dát si smlouvu na 3 roky, dle ceníků na této stránce - https://www.cez.cz/cs/podpora/ceniky.html?commodity=gas. Tak pro mě budou platit ceny „Plyn na 3 roky - Pro zákazníky se smlouvami uzavřenými do 7. 10. 2021“ a nebo „Plyn – na 3 roky v akci - Plyn, se kterým si zafixujete cenu na delší dobu, na celé 3 roky.“, který je níže dole na stránce?
mandak1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 22. 3. 2022 14:43

Smlouvu máš od roku 2017, takže jestli se rozhodneš pro fixaci na 3 roky, tak pro tebe bude platit ceník "Plyn na 3 roky".
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod mandak1 22. 3. 2022 14:53

Tak to ještě jde, to tam asi zavolám.
mandak1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bufalobil1 24. 3. 2022 09:31

Vážený zákazníku,
v prostředí ČEZ ON-LINE na Vašem osobním účtu budou nejpozději do dvou dnů k dispozici nové doklady. Veškeré vystavené platební kalendáře a související dokumenty naleznete v záložce "Faktury". Přes odkaz https://cezonline.cez.cz/ se můžete přihlásit do ČEZ ON-LINE a následně se do záložky prokliknout.
Věnujte prosím pozornost platebním údajům v platebním kalendáři.

Tak mi včera přišlo tohle. Co se děje. Všechno mám předplaceno z loňska.
Jinak žádná záložka Faktury v onlinu není. Jinak ten nový Můj čez mě pěkně sere předchozí online byl mnohem přehlednější. Nechápu tyhle změny >:-(
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod evelista 24. 3. 2022 09:39

ne, tenhle je novy flexibilni modularnejsi zakaznicky system, ten prodchozi jiz nepokryval to co zakaznik od sveho prehledu uctu v r 2022 ocekava. Je lepsi.
evelista
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rechercheur 24. 3. 2022 10:22

bufalobil1 píše:Vážený zákazníku,
v prostředí ČEZ ON-LINE na Vašem osobním účtu budou nejpozději do dvou dnů k dispozici nové doklady. Veškeré vystavené platební kalendáře a související dokumenty naleznete v záložce "Faktury". Přes odkaz https://cezonline.cez.cz/ se můžete přihlásit do ČEZ ON-LINE a následně se do záložky prokliknout.
Věnujte prosím pozornost platebním údajům v platebním kalendáři.

Tak mi včera přišlo tohle. Co se děje. Všechno mám předplaceno z loňska.
Jinak žádná záložka Faktury v onlinu není. Jinak ten nový Můj čez mě pěkně sere předchozí online byl mnohem přehlednější. Nechápu tyhle změny >:-(

U mě osobně se děje to, že mi u elektřiny byla doplněna květnová záloha, zřejmě v souvislosti se stanovením periodického odečtu na týden od 27. 6. do 3. 7.
Naposledy upravil Rechercheur dne 24. 3. 2022 14:10, celkově upraveno 1
Rechercheur
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bufalobil1 24. 3. 2022 11:05

Už to vidím. Na jednom odběrném místě jsem měl mít vyúčtování v květnu ale místo toho bude až v říjnu. Tak takovou rezervu v předplatbě nemám. Škoda.

-- 24. 3. 2022 11:09 --

Jak teď postupovat? Nechat si udělat mimořádné vyúčtování v květnu?
bufalobil1
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka