ČEZ

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod D.roak 14. 4. 2022 18:12

no zatim muj čez mame stare ceniky. a jedina zmena u plynu že odečet co byl v vždi 6 nebo 7 mesic ted tam uvadi 12 [ quote="iguka"]čez vydal nové ceníky na fixaci elektřiny s účinností od 5.4.2022 a docela mi padla brada. Mám u nich pořád smlouvu na dobu neurčitou a myslím, že to nebude dlouho trvat a vydají nový ceník i pro tento produkt.[/quote]
D.roak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 14. 4. 2022 18:51

My jsme měli pravidelný odečet plynu vždy v březnu, po přechodu k ČEZ byl v samoobsluze vidět měsíc odečtu listopad. K překvapení jsme ale fakturu obdrželi v březnu, stejně jako v předchozích letech. A v samoobsluze je teď už vidět jako měsíc ročního odečtu březen.
Takže jestli jste měli odečet v červnu/červenci, tak s nějvětší pravděpodobností to budete mít stejně i nadále.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod cinematic 19. 4. 2022 07:43

Těm kdo přešli k ČEZu od DPI uvádí ČEZ termíny odečtů většinou chybně. Stále platí ty, které byly původně. Mám to ověřené jak od distributora elektřiny tak plynu.
cinematic
Návštěvník

Odeslat příspěvekod batur 9. 5. 2022 10:04

Nevíte někdo, jestli se dá ještě dostat přes retenci na nějaký starší tarif na míru?
Ale pravděpodobně je již pozdě a půjdou možná udělat jen ty ceníky od 1.4.?
Od května mě teprve naběhla dodávka(p+ele) smlouvy na neurčito(z 6.1.22). Děkuji
batur
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod iguka 11. 5. 2022 11:32

Měl jsem u nich smlouvu na dobu neurčitou a začal přecházet k jinémý dodavateli. Poslali dopis,at se ozvu na retenční oddělení. Chtěl jsem fixovat na 3 roky a dostal jsem velmu slušné ceníky. A když jsem tento ceník na elektřinu žádal před odchodem, nechtěli ho dát.

Elektřina https://www.cez.cz/edee/content/file/pr ... di_web.pdf

Plyn https://www.cez.cz/edee/content/file/pr ... 22_web.pdf
iguka
Nadšenec

Odeslat příspěvekod filas81 11. 5. 2022 11:46

Já u nich mám fix do listopadu a chtěl jsem taky nějakou starší nabídku z retenčního, tak mi řekli, že se mám ozvat nejdřív 4 měsíce před koncem fixace;
filas81
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ripper6 11. 5. 2022 11:55

iguka: jo to je zajmave, ale mam za to ze tam budou hlidat podminku a tu casto najdu na webu ze pro zakazniky co meli uz smlouvu u CEZ pred datem...

Plyn na 3 roky
Pro zákazníky se smlouvami uzavřenými do 7. 10. 2021
:( Na toto se dle meho vzdy dany dodavatel odvola a nebude na to argument.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod iguka 11. 5. 2022 14:23

ano, mně ten ceník původně dát nechtěli, protože jsem měl s nimi uzavřenou smlouvu tuším kolem 30.10.2021, ale pak stačilo zahájit odchod a všechno jde. Mám nyní smlouvu, jejíž součásti je daný ceník.
iguka
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kockopes 11. 5. 2022 15:20

Dovolím si Vám popsat ve zkratce mojí poslední zkušenost s reklamací:
Smlouva zadána 20/10/2021 s chybným počátkem u nich v systému, opakované žádosti o nápravu neřešeny. Převod měl být k 1/12/2021, ČEZ to "zvládl" k 31/12/2021 - mohl vzniknout neoprávněný odběr, díky "vstřícnosti" opouštěného dodavatele se tak nestalo. Od listopadu zadána reklamace na chybný postup. Částečně vyřešena k 27/1/2022. Tentýž den dodány zbylé informace k dořešení. Od té doby opět urgence a odpovědí bylo jen "máme toho hodně..."
4/5 mi došla trpělivost a zaslal jsem stížnost datovkou na ERÚ no a dnes odpověď z ERÚ a v ČEZ online konečně info o vyřešení a kompenzaci...
Aspoň k něčemu ty úřady máme...
kockopes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 11. 5. 2022 16:54

iguka: tu dobu teda nevim nevim, predstava ze clovek podepsal smlouvu a pak ji hned jde rusit a udelat zase novou, v dobe kdy je tam naval, nemaj cas ani komunikovat :D
Mam tam 25.10.2021 sjednano u elektriky.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 11. 5. 2022 17:44

O fixaci také uvažuji, ale ceníky na dobu neurčitou s účinností od 31.12.2021 vycházejí prozatím srovnatelně a u elekřiny dokonce lépe, než ty ceníky s 3-letou fixací s účinností od 1.4.2022. Zatím tedy vyčkávám na další vývoj cen a na vydání nových ceníků na dobu neurčitou. Nemáte náhodou někdo info, kdy ČEZ chystá aktualizaci těchto ceníků na dobu neurčitou?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod iguka 11. 5. 2022 21:11

Ten ceník na dobu neručitou je riziko, byť je teď nižší. Já už jsem vyčkávat nechtěl, protože až to změní raketově nahoru i ten ceník na dobru neurčitou, tak kde pak budu fixovat? Nikde, pak už nezbude jen fixovat za vyšší ceny.
iguka
Nadšenec

Odeslat příspěvekod rejca 13. 5. 2022 12:10

To se ČEZu moc nepovedlo...

V říjnu jsem podepsal ČEZ s tím, že v Můj ČEZ svítilo vyúčtování plynu v říjnu. Říkal jsem si, plyn je drahý, tak dávají lidem šanci nastavit si zálohy na celý rok (v létě člověk netopí, ale zálohy platí).

Teď koukám, že mi udělali odečty plynu v dubnu...

Dřív zálohy 4000 Kč, u ČEZu mi nastavili zálohy 4500 Kč dle spotřeby. Já si je zvedl na 8000 Kč s tím, že jsme celou zimu ještě pálili v krbovkách a spotřebu jsme srazili víc než 2x.

A i tak jen velmi mírný přeplatek...

Ten kdo nemá jiný zdroj tepla a navíc si nezvýšil zálohy a má starší dům, tak bude mít nedoplatek klidně i ve vyšších desetitisících...

Netuším, jestli to takto neudělali všem.... Takto změnit termín odečtu je sviňárna...
rejca
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 13. 5. 2022 12:36

Rozdílné termíny odečtů se zde už řešily minulý měsíc, viz. viewtopic.php?p=13184033#p13184033 , při přechodu k ČEZ se zákazníkům zobrazovaly nesprávné termíny. Předpokládám, že ten odečet v dubnu jste měli i v předchozích letech?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod rejca 13. 5. 2022 12:40

V přechozích letech jsem u ČEZu nebyl... Díky, už to čtu... To se ČEZu moc nepovedlo...

U plynu na vaření je to sranda, nebo u běžné spotřeby elektřiny. Ale u topení to může být pro někoho velký problém.
rejca
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka