od dave67 18. 4. 2013 21:31
Mám s ČEZem trochu problém. Nějakou dobu nám domů chodili doporučený dopisy, žel bohu na již mrtvého. Na poště mi nebyli schopni říct, od koho jsou, jen, že to oznámí adresátovi. Po půl roce přišlo vyčtování elektřiny obyčejným dopisem. Teprve pak jsem zjistil, že šlo o ČEZ. Roky platíme na chalupě zálohy složenkou, jednou ročně kolem tisícovky. Na podzim se ČEZ rozhodl bez mého vědomí změnit způsob platby záloh. Informoval o tom asi dopisem, který ale nikdo nemohl převzít... Mezitím samozřejmě nějaký penále a tak. Opět všechno doporučeně. Vzhledem k tomu, že šlo o hodně starou smlouvu, nebyl tam jinej kontakt, než adresa. Je to i moje blbost, že jsem to nepřepsal dřív, to beru. Všechny závazky jsem doplatil a smlouvu převedl.
Včera přišel email s číslem účtu, var. symbolem a částkou, kterou dlužím. Nejprve jsem to považoval za nějaký spam a snahu vylákat peníze, protože to tak opravdu vypadalo... Po komunikaci s ČEZem mi bylo řečeno, že to jsou zálohy za duben. Šlo o částku 1030 Kč. Takže bych měl platit měsíčně tisícovku, což je skoro roční spotřeba. Na to kdo to tak nastavil, ani proč, mi nebyli schopni odpovědět. O tom, že jsem se o těch dlužných zálohách dozvěděl až z toho meilu, nemluvě. Přitom smlouva byla již převedena před měsícem... Nechtěli přistoupit ani na změnu výše záloh. Chtěl jsem to platit jednou za rok. Prý pokud dlužím, tak to změní nejdříve další měsíc a minimální měsíční záloha je 100 Kč, i do budoucna.
Komunikace s nimi probíhá tak, že na každý email odpovídá jiná osoba, která obvykle odpoví na to, co jsem se neptal a vůbec není v obraze, co se vlastně děje.
Omlouvám se za skoro román. Jde mi o to, jak dál postupovat, protože s nimi domluva není. Chci prostě zaplatit zálohy na rok dopředu a mít pokoj.