ČEZ

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod tramin 7. 7. 2023 08:04

Jestli to chápu správně, tak nikdo nebude kontrolovat správnost samoodečtu? To by pak každý mohl nahlásit, co chce. Ideálně přes distributora je myšleno jak. V můj ČEZ mám 2 možnosti. Kontrolní odečet pro distributora a odečet pro mimořádnou fakturaci. Když už neproběhne platba přes SIPO, tak jak proběhne konečné vyúčtování přeplatek/nedoplatek?
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Alfréd z hor 7. 7. 2023 08:35

Odečet nahlásíš přes cezdistribuce.cz, pokud jsi v distribučním území ČEZ. Pokud si nebudeš vymýšlet nesmyslné hodnoty, není problém, pro sichr vyfotit a uschovat foto odečtených hodnot elektroměru (nikdy to nikdo nechtěl, ale co není může v případě pochybností o spotřebě být). Konečné vyúčtování dostaneš e-mailem, pokud máš nastavenu elektronickou komunikaci, přeplatek na účet, pokud máš zadaný v můj ČEZ, doplatek zašleš na účet uvedený ve faktuře, pokud už SIPO bude zrušené.
Alfréd z hor
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tramin 7. 7. 2023 08:50

Tak distribuční území je EG.D, ale stávající dodavatel je ČEZ. Tak asi přes portál můj ČEZ?
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 7. 7. 2023 09:03

Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod Milos 7. 7. 2023 09:09

@tramin: Samoodečty ve výsledku klidně můžeš provést přes MůjČEZ (přes svého dodavatele), ale lepší a spolehlivější je to provést přes svého místně příslušného distributora.

@Alfréd z hor: Co vím, tak přes SIPO se platí jen zálohy, nedoplatky do SIPO žádný dodavatel nedává.
Naposledy upravil Milos dne 7. 7. 2023 09:15, celkově upraveno 2
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod tramin 7. 7. 2023 09:11

Díky moc!
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mojmax 20. 7. 2023 07:25

Mám výpověď u ČEZU k 31. 7. 2023. Včera volali z retenčního a nabízeli 3699 Kč/MWh + 119 Kč stálý měsíční plat (D02d - spotřebu mám cca 2 MWh). Říkal jsem jí, že to ani není výhodnější než EON, který má 3725 + 99 natožpak ještě levnější spotoví dodavatelé. Na to mi už pouze odvětila, že bohužel nic lepšího nabídnout nemůže, takže jsme se rozloučili.
mojmax
Diskutér

Odeslat příspěvekod rasice 21. 7. 2023 00:20

mojmax píše:Mám výpověď u ČEZU k 31. 7. 2023. Včera volali z retenčního a nabízeli 3699 Kč/MWh + 119 Kč stálý měsíční plat (D02d - spotřebu mám cca 2 MWh). Říkal jsem jí, že to ani není výhodnější než EON, který má 3725 + 99 natožpak ještě levnější spotoví dodavatelé. Na to mi už pouze odvětila, že bohužel nic lepšího nabídnout nemůže, takže jsme se rozloučili.

To je cena včetně distribuce po daní nebo jen silová elektřina s daní nebo bez?
rasice
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mojmax 21. 7. 2023 07:10

Je to jenom silovka bez DPH.
mojmax
Diskutér

Odeslat příspěvekod beet 26. 7. 2023 07:39

mojmax píše:Mám výpověď u ČEZU k 31. 7. 2023. Včera volali z retenčního a nabízeli 3699 Kč/MWh + 119 Kč stálý měsíční plat (D02d - spotřebu mám cca 2 MWh). Říkal jsem jí, že to ani není výhodnější než EON, který má 3725 + 99 natožpak ještě levnější spotoví dodavatelé. Na to mi už pouze odvětila, že bohužel nic lepšího nabídnout nemůže, takže jsme se rozloučili.

Do spotu se mi nechtělo, tak jsem do toho šel.
beet
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 24. 9. 2023 21:07

Kde přesně v můj čez a jak mohu prosím podat výpověď? Nikde tam nevidím tuto možnost a to pak ani jako ověřený zaslat přílohu.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod retron 24. 9. 2023 21:15

požadavek > reklamace a po rozkliknutí se tam ta možnost objeví
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod retron 23. 10. 2023 19:00

Elektřinu bude v příštím roce ČEZ zákazníkům prodávat za 3960 Kč za MWh bez DPH, plyn za 1790 Kč za MWh bez DPH.
Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/c ... omika_ijan

výsměch!
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod saabik 24. 10. 2023 06:39

Proč?
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod ... 24. 10. 2023 07:44

Predrazene.