Stejně jako kolegovi MgX, i mně došlo vyúčtování odběru plynu u RWE za uplynulé období a dva dny poté už podruhé nabídka na produkt Optimal. Nabídku Optimal nechávám bez odezvy ze dvou důvodů, ikdyž nám ona otrokářská společnost líčí med kolem huby se zlevněním plynu a bonusem.
Loni koncem roku jsem dokončil rekonstrukci rodinného domku (dva, tři roky) – nová střecha, izolace stropů, krovů 26cm, včetně půdních vestaveb aj. Pak kompletní výměna všech oken a dvojích venkovních dveří. Zateplení fasády jsem nedělal, i tak došlo prvním rokem k úspoře na plynu téměř 14tis. Plyn je využíván na vše – topení, ohřev vody, vaření.
Pak zdražili plyn a doplácel jsem přes 8tis. Nyní na podzim zemřela má matka, které bylo stále zima, jak to obvykle u starých lidí bývá. Poté jsem provedl se začátkem zimního období radikální utažení kohoutku u plynu, víceméně jsem nechal temperovat radiátory na chodbách, ve dvou hlavních pokojích teplota přiměřená. Teď při vyúčtování za období mám přeplatek 7,3tis., i při navýšené dani od nového roku. Na vysvětlenou musím ale dodat, v baráku přebývám sám, tak napolovic. Žena s dcerou bydlí přes ulici v činžáku, takže si mohu dovolit nějaký ten pokus s vytápěním. Tím se vracím i ke zmíněné nabídce Optimal, kterou určitě nepodepíši, abych měl možnost přejít k jinému dodavateli. Po rekonstrukci RD a úmrtí mé matky si dělám jakousi analýzu a v podstatě teprve posledního půl roku sleduji cenové nabídky plynárenských společností a pak samozřejmě názory lidí na forech.
Je ale zcela jasné, že v tomto bezohledném zločineckém státě to jde nezadržitelně všechno do sraček…